Five Great Guitars tijdens een eerder optreden (foto: Koos Bommele)
Five Great Guitars tijdens een eerder optreden (foto: Koos Bommele) KOOS BOMMELE

Five Great Guitars spelen Santana in Boerderij

Actueel 549 keer gelezen

Zoetermeer - Plezier, dat is wel de belangrijkste pijler van de Five Great Guitars en dat is te horen ook als we oprichters Jan Kuiper en Digmon Roovers bellen. Ze blijken op weg naar Middelburg vanuit Groningen en er wordt een hoop gelachen onderweg, door deze twee Groningers. Op zondag acht mei zijn ze te beluisteren in de Boerderij.

Door Annemarie de Vries

“Je hoort zeker wel dat we uit Groningen komen?” lacht Kuiper, “Zuid Scandinavië noemen we het ook wel eens. We hebben altijd erg veel lol in de auto, dus we vinden het helemaal niet erg om zo ver te rijden. Bovendien komen de beste ideeën eigenlijk in de auto.” Zo bedachten ze al ruim voor de pandemie het thema van hun huidige tour: Black Magic Woman - Music of Santana. 

Voor deze tour worden Kuiper en Roovers vergezeld door muzikanten Marcel de Groot en Sinti gitaristen Stochelo Rosenberg en Paulus Schäfer. “Een heel bijzondere samenstelling,” vertelt Kuiper, “Hoewel onze gitaren min of meer hetzelfde zijn, hebben we toch ieder een heel andere manier om ons verhaal te vertellen. Maar natuurlijk allemaal wel met evenveel plezier. We zijn allemaal relaxte mensen en we versterken elkaar. We laten elkaar goed spelen.”
“Plezier dat hoort erbij. Voor ons en ons publiek. Ik was op een show van Jaco Pastorius met Weather Report en die had een t-shirt met ‘Have Fun’ erop. Zo is het precies.” Plezier en gezond leven, zo houden Kuiper en Roovers het al sinds 2000 samen vol. “Jan fietst elke dag 40 kilometer door Groningen, verklapt Roovers. “Elke dag dezelfde route, ik denk dat hij het ook geblindoekt kan.” Roovers en Kuiper kennen elkaar al heel lang. “Ik was Jan zijn leerling op het conservatorium,” legt Roovers uit. Sinds 2000 vormen ze samen de basis van de Five Great Guitars, aanvankelijk samen met Zoumana Diarra, maar die is helaas in 2020 overleden.

Op 8 mei beloven ze samen met de Groot, Rosenberg en Schäfer een heerlijke show te geven in de boerderij, vol plezier, met heerlijke akoustische gitaarmuziek in verschillen stijlen met alle bekende nummers als Black Magic Women, Oye Como Va, She’s not there en nog veel meer. Het filmpje op de site van de boerderij en de vele filmpjes op hun eigen site, www.fivegreatguitars.com, geven alvast een mooi voorproefje van wat je kunt verwachten op deze moederdag. Wij zouden zeggen, neem moeders lekker mee, heb je gelijk een super origineel cadeau.
Kaarten à €29,50 zijn verkrijgbaar via www.poppodiumboerderij.nl.

Uit de krant

Afbeelding
Vleermuizen zijn helemaal niet zo eng! Natuur onder de Loep 30 sep., 08:34 1
Afbeelding
Inrichting van buitenterrein van nieuwe zwembad Van Tuyllpark is begonnen 29 sep., 16:01
Afbeelding
HagaZiekenhuis behandelt IC-patiënten Zoetermeer voortaan op de locatie in Den Haag 29 sep., 12:51 21
Afbeelding
Herbeleef Stadsfestival Zoetermeer 2040 en kijk naar de toekomst 29 sep., 11:10
Afbeelding
Rijsttafelen bij restaurant Saputra (spiced by Indofoods) Ondernemer in Beeld 29 sep., 10:25
Afbeelding
Fascinating Jazz is een maandelijks feestje én viert 25-jarig jubileum 28 sep., 16:20 3
Afbeelding
Genieten van natuurschoon in en om Zoetermeer Natuur in beeld 28 sep., 15:12
Afbeelding
GoodFood Fietstocht naar mooi Voedselbos in Benthuizen 28 sep., 14:03