Five Great Guitars tijdens een eerder optreden (foto: Koos Bommele)
Five Great Guitars tijdens een eerder optreden (foto: Koos Bommele) KOOS BOMMELE

Five Great Guitars spelen Santana in Boerderij

Actueel 615 keer gelezen

Zoetermeer - Plezier, dat is wel de belangrijkste pijler van de Five Great Guitars en dat is te horen ook als we oprichters Jan Kuiper en Digmon Roovers bellen. Ze blijken op weg naar Middelburg vanuit Groningen en er wordt een hoop gelachen onderweg, door deze twee Groningers. Op zondag acht mei zijn ze te beluisteren in de Boerderij.

Door Annemarie de Vries

“Je hoort zeker wel dat we uit Groningen komen?” lacht Kuiper, “Zuid Scandinavië noemen we het ook wel eens. We hebben altijd erg veel lol in de auto, dus we vinden het helemaal niet erg om zo ver te rijden. Bovendien komen de beste ideeën eigenlijk in de auto.” Zo bedachten ze al ruim voor de pandemie het thema van hun huidige tour: Black Magic Woman - Music of Santana. 

Voor deze tour worden Kuiper en Roovers vergezeld door muzikanten Marcel de Groot en Sinti gitaristen Stochelo Rosenberg en Paulus Schäfer. “Een heel bijzondere samenstelling,” vertelt Kuiper, “Hoewel onze gitaren min of meer hetzelfde zijn, hebben we toch ieder een heel andere manier om ons verhaal te vertellen. Maar natuurlijk allemaal wel met evenveel plezier. We zijn allemaal relaxte mensen en we versterken elkaar. We laten elkaar goed spelen.”
“Plezier dat hoort erbij. Voor ons en ons publiek. Ik was op een show van Jaco Pastorius met Weather Report en die had een t-shirt met ‘Have Fun’ erop. Zo is het precies.” Plezier en gezond leven, zo houden Kuiper en Roovers het al sinds 2000 samen vol. “Jan fietst elke dag 40 kilometer door Groningen, verklapt Roovers. “Elke dag dezelfde route, ik denk dat hij het ook geblindoekt kan.” Roovers en Kuiper kennen elkaar al heel lang. “Ik was Jan zijn leerling op het conservatorium,” legt Roovers uit. Sinds 2000 vormen ze samen de basis van de Five Great Guitars, aanvankelijk samen met Zoumana Diarra, maar die is helaas in 2020 overleden.

Op 8 mei beloven ze samen met de Groot, Rosenberg en Schäfer een heerlijke show te geven in de boerderij, vol plezier, met heerlijke akoustische gitaarmuziek in verschillen stijlen met alle bekende nummers als Black Magic Women, Oye Como Va, She’s not there en nog veel meer. Het filmpje op de site van de boerderij en de vele filmpjes op hun eigen site, www.fivegreatguitars.com, geven alvast een mooi voorproefje van wat je kunt verwachten op deze moederdag. Wij zouden zeggen, neem moeders lekker mee, heb je gelijk een super origineel cadeau.
Kaarten à €29,50 zijn verkrijgbaar via www.poppodiumboerderij.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Het bevrijdingsconcert – dat overigens gratis toegankelijk is - richt zich met de muziek en dansen vooral op de oudere bezoekers, maar iedereen is welkom, ongeacht de leeftijd. Foto: HGOS
Bevrijdingsconcert Zoetermeer en Magisch Zoetermeer brengen de muziek van toen tot leven 25 apr, 13:00
In het HagaZiekenhuis is een menopauze poli waar de huisarts een verwijzing voor kan geven, maar je kunt ook terecht bij een zelfstandig werkende overgangsconsulente.
Informatieavonden over de overgang in HagaZiekenhuis Zoetermeer 25 apr, 12:47
Sigrid van den Berg van Sigrid Uitvaartbegeleiding – Jouw uitvaart, jouw wensen. Uw laatste afscheid, persoonlijk en met zorg vormgegeven. Foto: Babet Hogervorst
Ontdek Sigrid Uitvaartbegeleiding - Waar een afscheid een leven vertelt 25 apr, 12:36
Ochtendwandelen met de boswachter. Foto: Rob de Wind Fotografie-Filmproducties
Dauwtrappen in het Bentwoud met de boswachter 25 apr, 12:28 1
Taptoe in Zoetermeer. Foto: Gerard van Warmerdam
Verhuisbedrijf Henneken wordt hoofdsponsor van de Taptoe Zoetermeer 25 apr, 11:48
Zang- en acteertalent Sil van der Zwan in zijn studio achter de piano. Foto: André van der Wiel
15-jarig creatief talent Sil van der Zwan houdt alle opties open 25 apr, 11:04 2
De natuur beleven vanaf het water. Foto: pr
Natuur beleven in de polder met rondvaartboot De Meervaarder 25 apr, 10:50
Foto: Martijn Mastenbroek
Feestelijke opening Kabouterpad Balij 24 apr, 16:15 21