PvdA stelt vragen over cultuursector
PvdA stelt vragen over cultuursector

PvdA wil steun voor culturele sector

Actueel 211 keer gelezen

Zoetermeer - In 2020 en 2021 heeft de gemeente 1,8 miljoen euro van de Rijksoverheid ontvangen om de culturele sector in de stad te ondersteunen tijdens de coronacrisis. 

Afgelopen week kwam de nationale Taskforce culturele en creatieve sector met een noodoproep naar alle gemeenten om aan te geven dat een deel van de coronasteun aan de culturele sector nog altijd niet gebruikt is. De PvdA Zoetermeer wil daarom weten hoe het er in Zoetermeer voor staat. Kersvers commissielid Yuri Nikerk: “We hebben in onze stad belangrijke basisinstellingen, die veel van het culturele budget vragen. Daarnaast hebben we echter ook een amateurveld dat met diverse problemen kampt. Dan mag het niet zo zijn dat steun vanuit het Rijk niet volledig gebruikt wordt.” 

De gezamenlijke directies van die basisinstellingen heeft inmiddels al om een Stimuleringsfonds Cultuur Zoetermeer gevraagd. Daaruit zou je kunnen afleiden dat de toegekende steun niet volledig gebruikt is. De PvdA Zoetermeer wil meezoeken naar oplossingen voor cultureel Zoetermeer. Nikerk: “We hebben op cultureel gebied veel werk te verrichten. We moeten ons de komende tijd gaan richten op de Cultuurvisie, de Zoetermeerse musea, de huisvesting van De Boerderij en het amateurveld, cultuur in de wijken, enzovoorts. ”

Uit de krant