Geen Vliegende Hollander. Foto: Milan van Weelden
Geen Vliegende Hollander. Foto: Milan van Weelden

Gemeente trekt stekker uit musical ‘De Vliegende Hollander’

Actueel 1.851 keer gelezen

Zoetermeer - De gemeente geeft geen vergunning voor de Musical De Vliegende Hollander. Storytellers wilde de voorstelling in een theatertent bij SnowWorld uitvoeren. Er waren al 900 kaarten verkocht.

Door Hélène Ouwerkerk

Producent Sebastiaan Smits: “Vanochtend werd ons dit meegedeeld. Als reden gaf de gemeente aan dat de aanvraagtermijn te kort is. Maar we hadden de aanvraag niet eerder kunnen doen omdat we door corona lang niet wisten wat er überhaupt mogelijk zou zijn.” De Vliegende Hollander zou al eerder door Storytellers op de planken worden gebracht maar moest twee keer door corona worden uitgesteld. “We dachten nu, driemaal is scheepsrecht. Maar helaas”, aldus Smits. Het besluit van de gemeente betekent ook financieel een flinke strop voor Storytellers. “We hadden een prachtige theatertent gehuurd, die op de Parade door Ellen ten Damme wordt gebruikt. Dat kunnen we niet kosteloos annuleren. Ook de 900 kaarten die we hadden verkocht, moeten we terugbetalen.” Smits is enorm teleurgesteld. “We zaten qua repeteren in de afrondende fase en zouden volgende week de generale repetitie doen. Ik moet nu de cast en crew dit slechte nieuws vertellen. Iedereen, politie, brandweer, bouw- en woningtoezicht, GGD moet er iets over zeggen. Daar willen ze de tijd voor. Dat begrijp ik wel, maar na twee jaar corona had ik wat meer flexibiliteit verwacht. Wie heeft er nou last van een tent?”
Een klein sprankje hoop heeft Smits nog. “Onze contactpersoon cultuur baalt er enorm van en gaat kijken of de wethouder nog iets kan beteken.”
In juni heeft Storytellers haar Buytenparkvoorstelling Napoleon. Hiervoor zijn wel op tijd de aanvragen ingediend omdat dit een gebruikelijk traject is.

Uit de krant