Sara en Yara tussen de BoerderijMini's:
Sara en Yara tussen de BoerderijMini's: "Sommige mensen bewaarden de zegels speciaal voor ons.” Foto: RM Renate Mamber

384 BoerderijMini’s voor speelgoedbank

Actueel 1.333 keer gelezen

Zoetermeer - De elfjarige Yaro Vogelaar verzamelde samen met zijn klasgenoot Sara Lubiecka maar liefst 385 BoerderijMini’s van de Lidl voor een goed doel: de speelgoedbank in Meerzicht. Yaro: “We gaan de mini’s zelf uitdelen aan de kinderen die bij de speelgoedbank komen. Het is leuk om hun blije gezichten te zien.”

Door Renate Mamber

De BoerderijMini’s zijn voor veel mensen een begrip. Bij uitgave van elke tien euro bij de Lidl krijg je een zegel en voor vijftien zegels krijg je een BoerderijMini: een knuffel in de vorm van een boerderijdier. Voor veel kinderen gaat erom alle tien verschillende knuffels bij elkaar te sparen. Dankzij Yaro en Sara zullen nu ook veel kinderen van ouders met een smalle beurs in staat zijn een BoerderijMini te krijgen. 

Elke vrije dag
“Sinds het begin van de actie in februari stonden we elke vrije dag bij de uitgang van de winkel en vroegen we mensen of ze nog zegels over hadden”, vertelt Yaro. “We stonden er elke zaterdag en zondag en op een studiedag. Per dag zo’n vier tot zes uur. Vooral de laatste dagen ging het goed, toen kregen we volle spaarkaarten of zelfs BoerderijMini’s mee.”
Veel klanten vonden het leuk om Yaro en Sara te helpen. Yaro: “Sommige mensen bewaarden de zegels speciaal voor ons en andere mensen kwamen terug om ze alsnog aan ons te geven. Van één klant kreeg ik zelfs iets extra’s. Ik vertelde dat ik de zegels inzamelde voor de speelgoedbank. Dat vond de klant zo leuk dat ze me een chocoladekip cadeau gaf en een heleboel zegels.”

Compleet
Hoe Yaro op het idee is gekomen om de knuffels in te zamelen voor de speelgoedbank, weet hij niet meer precies. “Ik wil gewoon graag iets doen voor een goed doel. Ik heb het vorig jaar ook gedaan. Toen was het coronatijd en hoefde ik niet zo vaak naar school en stond ik er echt elke dag. Toen heb ik de knuffels ook zelf uitgedeeld. Er was een jongen die zo blij was dat hij alle knuffels compleet had. Dan zie je waar je het voor doet.”
Stichting Speelgoedbank IKROS Zoetermeer aan het Kerkenbos 16 zorgt ervoor dat alle kinderen kunnen spelen. Ieder kind tot dertien jaar met een Zoetermeerpas of MeVe pas kan iedere maand voor drie punten speelgoed komen uitzoeken. Boeken en knuffels mogen zonder punten worden meegenomen. Meer informatie of speelgoed doneren? Zie: www.speelgoedbankikros.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

 Pestbosje Geerweg / Geerpolder. Foto: Bert Pol
Gerief- en pestbosjes Natuur onder de Loep 22 apr, 12:21 1
Trommelende vuilnismannen
Ludiek opruimen na vrijmarkt 22 apr, 11:09
Voorzitter Marijke du Burck Foto: Gerard van Warmerdam
Oranje Stichting viert haar 15-jarig jubileum 21 apr, 10:09
Ook het treintje rijdt op Koningsdag. Foto: Gerard van Warmerdam
Programma Koningsdag 2024 20 apr, 09:56
Het wordt weer een echt feest voor jong en oud. Foto: pr
Koningsdag met optocht en Koningsmarkt in Benthuizen 19 apr, 14:26
De stadsgids vertelt bij het oorlogsmonument in het Wilhelminapark over de historie van Zoetermeer. Foto: pr
Gratis wandel- of fietstocht met Gilde Stadsgidsen in mei 19 apr, 12:39 1
Aalscholver-familie Plas van Poot foto: Marcel van der Tol
Familiebezoek in het voorjaar Natuur onder de Loep 19 apr, 11:38
Linda Bregman werkzaam op de afdeling Verloskunde is heel erg blij met het behoud van de geboortezorg. Foto: Kees van Rongen
Explosie van emoties over behoud en uitbreiding van geboortezorg in Zoetermeer 19 apr, 10:25 5