Achterin Reggie( vrijwilliger) ,Niuvis Cuba (zangeres) Jeffrey en Claire, Bart (eigenaar Hovestein)
vooraan links vaste klant Ton, rechts vooraan Claudia.(vrijwiller)
Achterin Reggie( vrijwilliger) ,Niuvis Cuba (zangeres) Jeffrey en Claire, Bart (eigenaar Hovestein) vooraan links vaste klant Ton, rechts vooraan Claudia.(vrijwiller)

Koningspret bij café Hovestein

Actueel 2.885 keer gelezen

Zoetermeer - Op 27 april barst Koningspret los in Zoetermeer. Een evenement voor iedereen met een keur aan Hollandse artiesten.

Jeffrey Bloem, Bart Spiering en team zijn al druk in de weer in café Hovestein. Op het parkeerterrein bij het café in de Dorpsstraat is het met koningsdag feest. Van 11.00 tot 23.00 treden er artiesten en dj’s op van eigen bodem. “We mogen na een heftige periode van corona weer blij naar buiten en lol maken met elkaar, vertelt Jeffrey.”

Meezingen
Rein Mercha, Jan Schneider, Gordon Smith & Kim V, Hermano, Niuvis Gonzales , Danny Dutch, Farisha Rodjan en vele anderen treden op.” Het gaat vooral om de gezelligheid”, zegt Linda Buitendijk, eigenaresse van café Hovestein.” Lekker meezingen. Na drie uur horen de meesten toch al niet meer wie wie is”.

Kom naar Buiten
Het evenement krijgt ondersteuning van de gemeente Zoetermeer met het project ’Kom naar buiten’, geïnitieerd doot Buurtwerk Zoetermeer. Jeffrey: “Veel mensen zijn in de coronatijd bang geworden, eenzaam. Financiële problemen zijn groot. Het project zet zich in om die doelgroep aan te spreken en over de drempel te trekken om weer ’naar buiten’ te komen. Er zal een busje op het evenement zijn vanuit het project waar mensen hun ei kwijt kunnen en wellicht advies kunnen vragen”.
Jeffrey had de afgelopen jaren met zijn vriendin Claire Wenneker een cateringbedrijf. Daarvoor zat hij al 20 jaar in de evenementen. Hij is doorgewinterd in het organiseren van evenementen met een maatschappelijke boodschap. Zo zette hij gratis Indische rijsttafel gerechten klaar in cafés, gesponsord door de gemeente, waar mensen gratis konden komen eten.

Collecte
“Sinds corona begon zijn er 30% daklozen bijgekomen in Zoetermeer. We kunnen wel door blijven lopen maar we kunnen er ook eens stil staan bij eenzaamheid en armoede. Door in cafés iets te organiseren zijn de lijnen kort en kun je mensen bereiken”.
Er wordt tijdens Oranjepret ook voor Oekraïne gecollecteerd.” Deze oorlog raakt ons allemaal. We kiezen iedere keer een goed doel en dit leek ons echt actueel”. Veel ondernemers steunen ons. Het zijn er teveel om op te noemen, maar Ik noem graag Serflex Solutions en Muscle Cars.
Op 27 april hopen we op lekker weer en met zijn allen los gaan en meezingen met de muziek.Parkeerterrein bij café Hovestein. Dorpsstraat 182, Zoetermeer. Zie ook: @cafedezwartewolkhovestein.nl op facebook

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Het Ebony Ensemble. Foto: Richard Jetten
Doek valt voor Ebony Ensemble na schrappen subsidie 24 apr, 13:50 2
Het festival RRRollend wordt een culinair festijn met een groot aantal foodtrucks.
Festival met foodtrucks op park Palenstein 23 apr, 11:11
Lopen bij de 3Plassenloop
Doe mee aan de 3Plassenloop 23 apr, 11:00
Deze act behoort tot een van de bekendste YouTube groepen van Nederland.
Bankzitters bij Live at the Lake 23 apr, 10:51
 Luca van Wijk, Rens Vijverberg en Denzel Haaring.
Prijzen voor judoka's van Yotosama 22 apr, 16:51
Chazzy Green
Saxofonist Chazzy Green bij Fascinating Jazz 22 apr, 12:58
Winnaars van de Young Music Talent. Foto: Chris Lans
Jonge musici strijden om prijzen Young Music Talent 22 apr, 12:39
 Pestbosje Geerweg / Geerpolder. Foto: Bert Pol
Gerief- en pestbosjes Natuur onder de Loep 22 apr, 12:21 1