Links zoon Youri de Roo en rechts vader Albert de Roo.
Links zoon Youri de Roo en rechts vader Albert de Roo.

Autobedrijf Van Winden staat voor vertrouwen, service en klantvriendelijkheid

Actueel 312 keer gelezen

Berkel en Rodenrijs – Autobedrijf Van Winden is van oudsher een begrip in Berkel en Rodenrijs. Het familiebedrijf heeft in de afgelopen decennia naamsbekendheid opgebouwd door de servicegerichtheid en klantvriendelijkheid, waarbij het vertrouwen van de klant op nummer één staat. Eigenaar Albert de Roo vertelt over het ontstaan van het bedrijf en de toekomst van de autobranche. Een belangrijke toekomstgerichte verandering van Autobedrijf Van Winden is het toevoegen van het onderhoud en reparaties van campers.

Alberts zoon Youri is inmiddels de derde generatie, die met plezier in de zaak werkt. Hij houdt zich bezig met de aftersales, receptie, de werkplaats en het maken van afspraken. In totaal bestaat het bedrijf uit zes personen. Autobedrijf Van Winden begon in 1940 als tankstation en busonderneming. In 1963 nam Frans Van Winden als schoonzoon de zaak over en werd het een autobedrijf en dealer van het merk Renault. De Roo, kwam als schoonzoon in 1992 in het bedrijf. In 1998 werd het pand aan de Noordeindseweg volledig verbouwd en werd De Roo mede eigenaar. Inmiddels runt hij de zaak en is de enige eigenaar. De afgelopen jaren kende het autobedrijf heel wat veranderingen. De werkplaats is uitgebreid. Er is een wasstraat bijgekomen en een poetscentrale, waar je je auto uit handen kunt geven. De auto wordt ingeleverd en volledig van binnen en buiten schoongemaakt. Daarnaast houdt Autobedrijf Van Winden zich ook bezig met de inkoop en verkoop van gebruikte auto´s. Ook nieuwe auto´s worden nog steeds verkocht. Sinds drie jaar wordt er ook onderhoud aan campers verricht en reparaties uitgevoerd. De Roo is ook eigenaar van het tankstation, welke wordt verhuurd aan Tamoil. 

“Je mag nooit het vertrouwen van de klant beschadigen”

Servicegericht
Wanneer je het autobedrijf binnenwandelt, wordt je verwelkomd bij de receptie. Autobedrijf van Winden hecht veel waarde aan service en klantgerichtheid. “We houden van een open sfeer”, zegt De Roo. Autobedrijf van Winden is laagdrempelig voor bezoekers. Voor reparaties wordt de tijd genomen, met extra ruimte voor eventuele uitloop. Ook zonder afspraak kan men altijd even binnenkomen als er vragen zijn. Ook hier wordt in de planning rekening mee gehouden. Er wordt altijd oplossingsgericht meegedacht met de klant. “Klanten kunnen altijd op ons rekenen. We hebben een 24 uurs dienst voor pechhulp. Klanten kunnen 24 uur per dag bellen naar een centrale, die doorverbindt met de dienstdoende monteur.” De afgelopen jaren heeft Autobedrijf Van Winden een vaste klantenkring opgebouwd. “De oudste klant komt hier al 36 jaar”, zegt De Roo. Dat de klanten al die jaren het autobedrijf hebben weten te vinden, is vooral te danken aan het opgebouwde vertrouwen. “Vertrouwen is heel belangrijk. Je mag nooit het vertrouwen van de klant beschadigen”, zegt de Roo.

Veranderingen
Autobedrijf Van Winden ziet in de toekomst een terugloop van de verkoop van nieuwe auto´s. Daarbij komt het feit dat mensen steeds meer thuis werken, waardoor het lease rijden afneemt. Veel autobedrijven hebben hierdoor te maken met terugloop van omzet. Autobedrijf Van Winden blijft continu op zoek naar mogelijkheden om de klanten nog beter te kunnen voorzien in de vraag. De laatste jaren neemt het gebruik van campers toe. Mede door de coronaperiode, waarin mensen liever dichterbij huis op vakantie wilden. Het huren van een camper is de afgelopen jaren toegenomen, daar speelde Autobedrijf van Winden goed op in. Sinds drie jaar wordt een gedeelte verhuurd aan camperbedrijf Randstad Campers. Tegelijkertijd wordt de reparatie en het onderhoud van de campers op professionele wijze via BOVAG uitgevoerd door Autobedrijf Van Winden. “De werkplaats is hier speciaal voor aangepast. Er is bijvoorbeeld een speciale camperbrug toegevoegd”, zegt De Roo.

Betrouwbaar merk
De Roo is eigenaar, maar werkt volop mee in het bedrijf. “Mijn werk is mijn hobby. Het geeft mij elke dag nog veel plezier, dat vind ik een van de belangrijkste aspecten.” De Roo houdt ervan om een praatje te maken met de klanten. Zelf is hij ook een trouwe Renault rijder. “Renault is een betrouwbaar en kwalitatief goed automerk.” De Roo is erg te spreken over de laatste Renault modellen. De Renault Captur en de Renault Clio zijn erg gewild. Deze maand komt de nieuwe Renault Megane uit. Dit zijn volgens De Roo de hardlopers, met de Renault Captur als koploper. Bij het merk Dacia is de Dacia Stepway populair.

Noordeindseweg 334
2651 LM Berkel en Rodenrijs

Tel: 010-5113343
WhatsApp: 06-53246267
E-mail: administratie@renaultvanwinden.nl
www.autobedrijfvanwinden.nl


Bovenstaand artikel is een advertorial.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Winnaars van de Young Music Talent. Foto: Chris Lans
Jonge musici strijden om prijzen Young Music Talent 22 apr, 12:39
 Pestbosje Geerweg / Geerpolder. Foto: Bert Pol
Gerief- en pestbosjes Natuur onder de Loep 22 apr, 12:21 1
Trommelende vuilnismannen
Ludiek opruimen na vrijmarkt 22 apr, 11:09
Voorzitter Marijke du Burck Foto: Gerard van Warmerdam
Oranje Stichting viert haar 15-jarig jubileum 21 apr, 10:09
Ook het treintje rijdt op Koningsdag. Foto: Gerard van Warmerdam
Programma Koningsdag 2024 20 apr, 09:56
Het wordt weer een echt feest voor jong en oud. Foto: pr
Koningsdag met optocht en Koningsmarkt in Benthuizen 19 apr, 14:26
De stadsgids vertelt bij het oorlogsmonument in het Wilhelminapark over de historie van Zoetermeer. Foto: pr
Gratis wandel- of fietstocht met Gilde Stadsgidsen in mei 19 apr, 12:39 1
Aalscholver-familie Plas van Poot foto: Marcel van der Tol
Familiebezoek in het voorjaar Natuur onder de Loep 19 apr, 11:38