Richard Reas van Keurslagerij Reas en Jan Dogterom van Jongerius Bakker zijn volop met Pasen bezig. Foto Kees van Rongen
Richard Reas van Keurslagerij Reas en Jan Dogterom van Jongerius Bakker zijn volop met Pasen bezig. Foto Kees van Rongen

Smaakmakers van Rokkeveen

Actueel 1.186 keer gelezen

ZOETERMEER - “Gelukkig zijn er geen beperkingen meer vanwege het coronavirus. We kunnen Pasen weer met de hele familie vieren en dus pakken we in ons overdekte winkelcentrum Rokkeveen groots uit. De mensen kunnen hier alle inspiratie voor de Pasen opdoen. Denk bijvoorbeeld aan het paasontbijt, de paaslunch en paasbrunch,” zegt Jan Dogterom van Jongerius Bakker.

Door Kees van Rongen

“In de praktijk gaan mensen pas op Witte Donderdag (14 april) aan de viering van Pasen denken. Maar voor mij hoeven ze niet zo lang te wachten,” vult Richard Reas van Keurslagerij Reas aan. Zuiglam en kalfsvlees uit de Zoetermeerse weilanden zijn er op dit moment volop. Ook de Nieuw-Zeelandse pie en niet te vergeten allerlei paasquiches en de in deze tijd verrukkelijke aspergeschotel. Verder is er een grote variatie aan vleeswaren en de smaakvolle vleessoorten voor gourmet en wellicht voor een barbecue.”
De smaakmakers van de Verspassage in winkelcentrum Rokkeveen: Reas en Jongerius wijzen ook op de andere tientallen winkels, die in het overdekte winkelcentrum aan de Nathaliegang/Quirinegang een gezellige paassfeer hebben gecreëerd. En natuurlijk hun collega’s van de Verspassage: De Goudreinet Groente en fruit, Alexanderhoeve voor kaas en vers gebrande noten en Vishandel Volendam met zijn visschotels.
“Voor de kinderen is in het winkelcentrum speciaal voor Pasen een speurtocht uitgezet. Zij kunnen letters zoeken in de verschillende winkels en uit de goede inzendingen worden de winnaars gekozen, die kans maken op aantrekkelijke prijzen.
Bij Jongerius Bakker slaagt er iedere keer weer in topproducten aan te bieden. Zo is de paasstol met goud bekroond door het Nederlands Bakkerij Centrum. Uiteraard veel aandacht in deze tijd voor de chocoladen figuren en het breekbrood. “Even het breekbrood de oven in en genieten maar,” zegt Jan Dogterom.
“Wij maken onze producten zelf in onze bakkerij in Zoetermeer. Daarbij stellen we steeds weer de vraag hoe eet u het liefst uw boterham en wat neemt u het liefst bij de koffie of de thee?”
Keurslagerij Reas is een familiebedrijf, slagers van vader op zoon. De tweelingbroers Richard en Mark zijn inmiddels de vierde generatie. Mark runt het slagersgedeelte en Richard is voornamelijk bezig met de verse maaltijden. Reas kiest voor eerlijk vlees. “We verwerken het zelf. Van de biefstuk en karbonade tot de spareribs en de hamlappen. Maar ook de vleeswaren en de Tante Door kippetjes.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Winnaars van de Young Music Talent. Foto: Chris Lans
Jonge musici strijden om prijzen Young Music Talent 22 apr, 12:39
 Pestbosje Geerweg / Geerpolder. Foto: Bert Pol
Gerief- en pestbosjes Natuur onder de Loep 22 apr, 12:21 1
Trommelende vuilnismannen
Ludiek opruimen na vrijmarkt 22 apr, 11:09
Voorzitter Marijke du Burck Foto: Gerard van Warmerdam
Oranje Stichting viert haar 15-jarig jubileum 21 apr, 10:09
Ook het treintje rijdt op Koningsdag. Foto: Gerard van Warmerdam
Programma Koningsdag 2024 20 apr, 09:56
Het wordt weer een echt feest voor jong en oud. Foto: pr
Koningsdag met optocht en Koningsmarkt in Benthuizen 19 apr, 14:26
De stadsgids vertelt bij het oorlogsmonument in het Wilhelminapark over de historie van Zoetermeer. Foto: pr
Gratis wandel- of fietstocht met Gilde Stadsgidsen in mei 19 apr, 12:39 1
Aalscholver-familie Plas van Poot foto: Marcel van der Tol
Familiebezoek in het voorjaar Natuur onder de Loep 19 apr, 11:38