De trotse winnaars van Young Music Talent 2022.
De trotse winnaars van Young Music Talent 2022. Chris Lans

Winnaars Young Music Talent 2022

Actueel 548 keer gelezen

Zoetermeer - In de Theaterzaal van CKC & partners vond vrijdagavond 1 april de finale plaats van de muziekwedstrijd Young Music Talent. In totaal gingen 17 jonge muzikanten de strijd met elkaar aan. Duidelijk is wel dat Zoetermeer veel jong cultureel talent heeft.

Na de optredens werden uiteindelijk vijf winnaars in verschillende categorieën gekozen. De vijf winnaars zijn de 10-jarige Raman Sandi, 13- jarige Chun Wai Ng, 17-jarige Alexander Voortman, 18- jarige Emma Penningnieuwland en het duo Senna & Bente (14 en 15 jaar). De jongste winnaar kreeg de prijs uitgereikt door wethouder Margreet van Driel. 

De avond werd geopend door Lina Olijslager. Zij was de winnares van de aanmoedigingsprijs en mocht als prijs in de finale zingen. Ook verzorgde Xiaohan Zhou, winnaar 2021 categorie solisten t/m 10 jaar, een optreden op de piano. 

Talenten
De getalenteerde solisten en gedreven ensembles presenteerden zich aan een vakjury, in vier verschillende categorieën.

De winnaars van dit jaar zijn Raman Sandi op de gitaar in de categorie solisten t/m 10 jaar en Chun Wai Ng eveneens op de gitaar in de categorie solisten 11 t/m 16 jaar. Zanger en gitarist Alexander Voortman liet kwetsbaarheid in zijn optreden zien en won de categorie solisten 17 t/m 21 jaar. Het duo Senna & Bente wonnen met hun enerverende optreden de categorie ensembles. Alle ‘klassieke’ deelnemers maakten dit jaar ook nog kans op de stimuleringsprijs “Klassiek Talent”. Deze categorie werd gewonnen door Emma Penningnieuwland op de harp.

Niveau
Wethouder Margreet van Driel die naar het CKC was gekomen voor de prijsuitreiking, was onder de indruk van het muzikale niveau van de kandidaten en was erg blij met de muziekwedstrijd. “Want wat zou een stad zijn zonder cultuur? En wat is een stad zonder muziek? Dat zou heel saai zijn ”aldus de wethouder tijdens de prijsuitreiking aan alle kandidaten van de Young Music Talent.

Editie
De organisatie, alle deelnemers en het publiek kijken terug op een zeer geslaagde editie. Young Music Talent is mogelijk gemaakt door hoofdsponsor Orthodontistenpraktijk De Wereldlach, het Residentie Orkest, Codarts Hogeschool voor de Kunsten Rotterdam en Vrienden van CKC en georganiseerd door CKC & partners.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Op obs Arnoldus van Os is de jaarlijkse KEWIK (Kijk eens wat ik kan) wedstrijd gehouden. Er was veel talent te zien! Foto: pr
Talentvolle winnaars van Kijk Eens Wat Ik Kan! op obs Arnoldus van Os gisteren
Jill met haar vader op de schaatsen. Foto: Wiebe Pekema
Jill blij met fantastisch resultaat Skate4Air gisteren
Rolstoelvierdaagse op pad
Rolstoelvierdaagse zoekt begeleiders 28 mrt, 11:18
Arthur Schipper (Goede Doelencommissie Pelgrimshoeve), wethouder Bouke Velzen en Sanne v. Leeuwen (directeur Pelgrimshoeve). Foto: pr
Wethouder Bouke Velzen bezoekt de Pelgrimshoeve 28 mrt, 10:29
Initiatiefnemers Pritha en Sham te midden van ruim 900 pakken maandverband voor vrouwen in Zoetermeer en Paramaribo. Later in het jaar worden ook de weeshuizen in Bali weer voorzien. Foto: pr
Vele pakken maandverband voor vrouwen in Zoetermeer en scholieren in Paramaribo 28 mrt, 10:27 3
Afbeelding
Column burgemeester Bezuijen: Zorgen om geboortezorg 28 mrt, 09:15
De nieuwe auto van "Tuingezel
Tuingezel verwelkomt nieuwe auto, nu nog chauffeur 28 mrt, 07:18
Johannes Passion op Goede Vrijdag
Indrukwekkende Johannes Passion in Stadstheater 27 mrt, 18:14