Buurtpastor Johan Roest (links) en vrijwilliger Rob van Vliet. Foto Kees van Rongen
Buurtpastor Johan Roest (links) en vrijwilliger Rob van Vliet. Foto Kees van Rongen

High tea voor senioren bij Halte 2717

Actueel 441 keer gelezen

Zoetermeer - “Om het voorlopig einde van de coronatijd te vieren, nodigen wij senioren uit Buytenwegh uit op donderdag 7 april aan te schuiven bij een gezellige high tea,” zegt Rob van Vliet, vrijwilliger bij Halte 2717. Een mooie gelegenheid om eens lekker te smikkelen en andere mensen uit de wijk te leren kennen.”

Door Kees van Rongen

Rob is visueel beperkt, maar zijn grote kracht ligt in het contact maken met mensen en de verbinding leggen tussen organisaties. Halte 2717 is een Huis van Zorg en Zin, een oecumenisch initiatief van verschillende kerken in Buytenwegh. De kern van het werk van Halte 2717 is het verzorgen van inloopactiviteiten in Ons Honk aan de Carry van Bruggenhove 27 op dinsdag, woensdag en donderdag van 10.00 tot 12.00 uur. Buurtbewoners zijn welkom voor een kopje koffie of thee, andere mensen ontmoeten en een goed gesprek.
Een paar jaar geleden verhuisde Halte 2717 van de Busken Huethove 63 naar de Carry van Bruggenhove 27. Iedere woensdagmorgen wordt hier het pastoresspreekuur gehouden. Buurtpastor Johan Roest staat u graag te woord. Voor een persoonlijk gesprek kunt u hem mailen: buurtpastor@halte2717.nl of bel: 06-82637362.
“Nadat de kerken uit Buytenwegh verdwenen, is Halte 2717 een soort parochiehuis geworden van de protestantse Ichthus Gemeente en de katholieke Doortocht,” vertelt Rob van Vliet. “We proberen met andere maatschappelijke organisaties hulp te bieden aan buurtbewoners. Iedereen moet hier binnen kunnen lopen en dat geldt ook als we hier bijvoorbeeld een kerkelijke viering houden, dus zonder Eucharistie. Daarnaast zijn het vooral inloopactiviteiten. Zo organiseren we elke tweede dinsdag en laatste dinsdag van de maand een buurtmaaltijd. Iedereen die mee wil eten, is welkom. Aanmelden vooraf is verplicht in verband met de voorbereiding van de maaltijd. Er ligt een inschrijflijst bij Ons Honk of u kunt zich aanmelden per mail: informatie@halte2717.nl. De kosten zijn 3 euro per persoon. Mensen met een ZoetermeerPas en kinderen onder de 12 jaar eten gratis mee.”
Een bijzondere activiteit is genoemde high tea van Senior Actief voor senioren op donderdag 7 april van 14.00 tot 16.00 uur, inloop vanaf 13.30 uur. Ook hiervoor zijn de kosten 3 euro en voor mensen met een ZoetermeerPas is het gratis. Tot uiterlijk 4 april aanmelden bij buurtpastor Johan Roest.
“Onze koks staan in voor een keur van zoete en hartige hapjes besproeid met gezonde drankjes, wellicht schuift de wethouder ook nog aan.”
 Meer informatie: www.halte2717.nl

Uit de krant

Afbeelding
Herbeleef Stadsfestival Zoetermeer 2040 en kijk naar de toekomst 29 sep., 11:10
Afbeelding
Rijsttafelen bij restaurant Saputra (spiced by Indofoods) Ondernemer in Beeld 29 sep., 10:25
Afbeelding
Fascinating Jazz is een maandelijks feestje én viert 25-jarig jubileum 28 sep., 16:20 3
Afbeelding
Genieten van natuurschoon in en om Zoetermeer Natuur in beeld 28 sep., 15:12
Afbeelding
GoodFood Fietstocht naar mooi Voedselbos in Benthuizen 28 sep., 14:03
Afbeelding
Braziliaans Jiu-Jitsu seminar en promoties bij Yotosama 28 sep., 13:09
Afbeelding
Dames van Soetermare in actie tegen zwerfafval en sigarettenpeuken 28 sep., 12:02 1
Afbeelding
Sprookjesachtige kabouterdagen met Staatsbosbeheer in het Bentwoud 28 sep., 11:26 5