Ook de Zoetermeer Oldstars zijn zondag van de partij (foto: Zoetermeer Oldstars).
Ook de Zoetermeer Oldstars zijn zondag van de partij (foto: Zoetermeer Oldstars). Oldstars Zoetermeer

Voor voetbal ben je nooit te oud bij FC Zoetermeer

Actueel 646 keer gelezen

Zoetermeer - Voetbal is plezier voor jong en oud. Hoeveel 55 plussers staan nog regelmatig langs de lijn en zouden zelf ook graag nog eens een balletje trappen? Bij FC Zoetermeer is dat vanaf komende week mogelijk in de vorm van Walking Football. Vriendelijker voor spieren en gewrichten, maar wel net zo gezellig. 

Door Annemarie de Vries

“De wens om een old stars team op te zetten leefde al geruime tijd bij FC Zoetermeer”, vertelt initiatiefnemer Johan Huurman van Sporting Club Zoetermeer. “Ik werkte met stagiaires die graag iets voor ouderen willen doen. Wij hebben als Sporting Club Zoetermeer de missie om iedereen aan het sporten te krijgen, daar sloot dit mooi bij aan. In Buytenpark heb je al de Zoetermeer Old Stars die op zondag trainen, dus hebben we met deze vereniging contact gezocht. Bij FC Zoetermeer gaan we op dinsdag trainen dus dat is een mooie aanvulling op het aanbod, ze waren gelijk enthousiast om onze kick-off mee te organiseren aanstaande zondag drie april. 

Walking Football is een nieuwe tak van voetbal. Al geruime tijd bestaat zeven tegen zeven op een half veld voor de niet meer piepjonge spelers, pakweg 35 tot 60. Walking Football zou je kunnen zien als het vervolg. het wordt gespeeld op een kwart veld. Spelers mogen niet rennen en geen slidings maken, bovendien mag de bal niet boven heuphoogte komen. De dinsdagochtenden bij FC Zoetermeer gaan er als volgt uit zien. Eerst één à anderhalf uur voetballen, dan lekker koffie drinken en dan nog een half uur klussen bij FC Zoetermeer. “Denk aan opruimwerkzaamheden en de groenvoorziening,” legt Huurman uit. “In ruil daarvoor hoeven ze geen contributie te betalen. Het leuke is dat ze zo echt deel van het verenigingsleven gaan uitmaken. Voetbal gaat tenslotte niet alleen om het bewegen, ook om de gezelligheid.”

Maar voordat deze trainingen van start gaan is er dus eerst aanstaande zondag de kick-off. Wat gaat er dan gebeuren? “Voor de kick-off werken we samen met FC Zoetermeer, Sporting Club Zoetermeer, Zoetermeer Old Stars, Stichting Streetwise Connection, de Zoetermeerse uitdaging en Albert Heijn Rokkeveen. Deelnemers spelen een toernooitje. Er is muziek, versnaperingen en voor de jeugd een springkussen. Wethouder Ingeborg ter Laak verzorgt de aftrap om 10.45 uur. Wie mee wil spelen kan zich aanmelden via oldstars@fczoetermeer.nl. Voor wie alleen wil kijken staat de deur van het park open. Op 6 mei volgt nog een regionaal toernooi met bekende topclubs als ADO Den Haag, Utrecht en Feyenoord. Meer informatie op www.fczoetermeer.nl.

Uit de krant

Afbeelding
Herbeleef Stadsfestival Zoetermeer 2040 en kijk naar de toekomst 29 sep., 11:10
Afbeelding
Rijsttafelen bij restaurant Saputra (spiced by Indofoods) Ondernemer in Beeld 29 sep., 10:25
Afbeelding
Fascinating Jazz is een maandelijks feestje én viert 25-jarig jubileum 28 sep., 16:20 3
Afbeelding
Genieten van natuurschoon in en om Zoetermeer Natuur in beeld 28 sep., 15:12
Afbeelding
GoodFood Fietstocht naar mooi Voedselbos in Benthuizen 28 sep., 14:03
Afbeelding
Braziliaans Jiu-Jitsu seminar en promoties bij Yotosama 28 sep., 13:09
Afbeelding
Dames van Soetermare in actie tegen zwerfafval en sigarettenpeuken 28 sep., 12:02 1
Afbeelding
Sprookjesachtige kabouterdagen met Staatsbosbeheer in het Bentwoud 28 sep., 11:26 5