Gerda en Lex van Brero met kleindochters Puck en Rosanne in de koets van Stalhouderij Hanemaaijer. Foto: Gerard van Warmerdam
Gerda en Lex van Brero met kleindochters Puck en Rosanne in de koets van Stalhouderij Hanemaaijer. Foto: Gerard van Warmerdam Gerard van Warmerdam

Kerst vieren in maart

Actueel 352 keer gelezen

Zoetermeer - Bij Hofstede Meerzigt besloten ze om kerst te vieren in maart. Door corona kon het gebruikelijke kerstdiner niet doorgaan. Dus werd in het restaurant alles uit de kast getrokken: kerstbomen, kerstversiering, de kerstman, arrenslee en een overheerlijk kerstmenu. 

Toen het echtpaar Van Brero de oproep voorbij zag komen, twijfelden ze geen moment. Het was het ultieme uitstapje om hun twee oudste kleindochters Puck en Rosanne te verrassen. “Puck is op 2 december 18 jaar geworden en Rosanne op 15 januari. Midden in de lock down dus vieren zat er niet in ook omdat bij allebei gezinsleden corona hadden. Dat was natuurlijk een enorme sof voor die meiden om zo’n kroonjaar niet te kunnen vieren”, vertelt Gerda van Brero. Het echtpaar boekte een tafel bij Hofstede Meerzigt maar boekten ook een koetstocht via Stalhouderij Hanemaaijer. “Het was zo leuk. De meiden zaten gezellig op de achterbank te kletsen toen we bij de stalhouderij het terrein opreden. Ze waren even bang dat ze op een paard moesten want daar houden ze helemaal niet van maar in de koets vonden ze enorm leuk. We hebben een mooie tocht gemaakt door het prachtige Westerpark.” Daarna volgde de vier-gangen lunch bij Hofstede Meerzigt. “Ook dat was geweldig. De gerechten zijn echt schilderijtjes en zo heerlijk”, aldus Van Brero. “Zo hebben we hun 18e verjaardag toch goed gevierd.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Stadshart Daily Plaza wordt hét overdekte boodschappencentrum van Stadshart Zoetermeer met de focus op dagelijkse benodigdheden.
Trekpleister naar Stadshart Daily Plaza in Zoetermeer 18 apr, 15:17 3
Nieuw seizoen bij Buurttuin Zoete Aarde
Programma buurttuin Zoete Aarde 18 apr, 12:18
Cantiamo tijdens het slotapplaus. Foto: Leon Koppenol
Cantiamo levert huzarenstukje 18 apr, 12:15
Afbeelding
Mooie resultaten springers Pro Patria bij toernooi 18 apr, 11:14
Jongeren maken Theater Na de Dam
Jongeren maken Theater Na de Dam 18 apr, 11:07
 Op dit moment worden jaarlijks zo’n 1.100 kinderen geboren in HagaZiekenhuis Zoetermeer. Foto: hagaziekenhuis.nl
HagaZiekenhuis kiest voor behoud van geboortezorg in Zoetermeer 18 apr, 10:18 10
Joost Suijten (links) opent alweer zijn tiende restaurant.
Joost Suijten streeft naar 40 Pannenkoe's 18 apr, 10:09
Afbeelding
Mooonz zoekt een part-time medewerkster voor de winkels in Zoetermeer en Alphen a/d Rijn 18 apr, 10:07