Ward gaat de strijd aan met het zwerfvuil
Ward gaat de strijd aan met het zwerfvuil

Gemeenteraadslid Ward knijpt ‘em

Actueel 404 keer gelezen

Zoetermeer - Ward Meijroos is sinds 2018 gemeenteraadslid voor LHN Zoetermeer. Daarnaast is hij vooral Zoetermeerder, vindt hij zelf, en maakt hij zich sterk voor zijn ‘buurt

“Ik woon al bijna mijn hele leven in de Bergenbuurt van Meerzicht.” Het raadslid kun je iedere zondagmorgen vroeg aantreffen met een knijpstok, vuilniszak en zijn hond. Er is veel zwerfvuil te vinden en daar wil hij graag wat tegen doen. Naast het oppikken van het zwerfvuil spreekt hij ook gerust mensen aan op hun gedrag. Meestal betreft het kinderen die zonder nadenken hun rommel in de bosjes gooien.
Het zondagmorgenrondje dat hij ook dikwijls met zijn vrouw loopt is nog net geen kilometer, maar levert zo’n 6 tot 15 kilo vuil op. Vooral langs de Zonnenberg is het meestal raak. Er parkeren vaak jongelui met hun auto. En het verpakkingen van de McDonalds of shoarmatent die hierbij worden genuttigd belanden in het groen of op de parkeerplaats. “Ik heb de gemeente gevraagd om een vuilnisbak bij de parkeerplaats aan het Hofstedepad en eentje naast de school van IKC De Toverberg. En het heeft geholpen. Ik ben blij met de uitslag van het referendum want dat had nog meer afval opgeleverd. Ward vindt vooral sigarettenpakjes en -peuken, blikjes, papier, karton en mondkapjes. “Het gekste wat ik ooit heb gevonden is een herenboxershort op de parkeerplaats.”

Uit de krant