Leerlingen van De Keerkring hebben met docente Maartje Rijkelijkhuizen en Pascal Evers (rechts) de rotonde aan de Hugo de Grootlaan in lentesfeer gebracht. Foto Kees van Rongen
Leerlingen van De Keerkring hebben met docente Maartje Rijkelijkhuizen en Pascal Evers (rechts) de rotonde aan de Hugo de Grootlaan in lentesfeer gebracht. Foto Kees van Rongen

Scholieren zetten rotonde Oosterheem in paassfeer

Actueel 1.108 keer gelezen

ZOETERMEER - Een van de rotondes aan de Hugo de Grootlaan in de wijk Oosterheem is vorige week door leerlingen van het vso ZML De Keerkring omgetoverd in een lentesfeer. De leerlingen werden daarbij geholpen door Evers Dienstverlening, gespecialiseerd in allerlei kluswerkzaamheden in en om het huis.

Door Kees van Rongen

“Een jaar geleden heb ik een van de rotondes aan de Hugo de Grootlaan geadopteerd,” vertelt Pascal Evers. “Een paar keer per jaar kies ik een ander thema voor de rotonde zoals onder meer met kerst en Pasen. De aankleding van de rotonde is een samenwerkingsproject tussen mijn klusbedrijf en ZML De Keerkring. Een aantal leerlingen loopt bij mij stage. Elke vrijdag werken zij mee bij de klussen, die ik doe. Denk daarbij aan tuinaanleg, bestrating, rioolreparatie of vernieuwing, schuttingen plaatsen en schilderwerk.”
Bas is een van de stagiaires. Hij heeft gekozen voor het praktijkvak groen bij De Keerkring. “Op school leer ik, hoe ik verschillende werkzaamheden moet aanpakken. Maar het leukste vind ik, dat ik echt mag meewerken. Dit jaar word ik 18 jaar en dan mag ik gaan werken in een kas. Dat doe ik liever dan op school zitten.”
Bas was een van de leerlingen, die afgelopen vrijdag met Pascal Evers de rotonde ging opknappen. Een andere leerling, Natnael, had op school met een decoupeerzaag een levensgrote paashaas van meer dan twee meter gemaakt. Ook had hij de paashaas in de grondverf gezet. “Andere leerlingen van het vak creatief hebben daarna de paashaas gelakt en versieringen aangebracht,” vult docente Maartje Rijkelijkhuizen uit.
Om de rotonde echt in lentesferen te brengen had Pascal Evers voor maar liefst 750 bollen gezorgd. Pascal wil de leerlingen graag de kans geven zich verder te ontwikkelen.  “Door het lopen van stages heb ik veel kennis opgedaan en kon ik twee jaar geleden mijn eigen bedrijf beginnen. Mensen hier in de buurt zijn zo blij met de aankleding van de rotonde, dat zij vragen of ik niet meer rotondes wil adopteren. Helaas is dat toch een te kostbare zaak voor mij. Maar ik vind het leuk, dat de leerlingen die bij mij stage lopen enthousiast aan het werk zijn.”
Afdelingsdirecteur van ZML De Keerking (Chaplinstrook), Miranda Gorissen, is heel blij met Evers Dienstverlening als stageplek voor haar leerlingen. “Je ziet, dat onze leerlingen met hun afstand tot de arbeidsmarkt veel kunnen, als ze maar de kans krijgen. Wij richten ons op het aanleren van kennis en vaardigheden, die bijdragen aan maximale zelfstandigheid en minimale afhankelijkheid.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Cantiamo tijdens het slotapplaus. Foto: Leon Koppenol
Cantiamo levert huzarenstukje gisteren
Afbeelding
Mooie resultaten springers Pro Patria bij toernooi gisteren
Jongeren maken Theater Na de Dam
Jongeren maken Theater Na de Dam gisteren
 Op dit moment worden jaarlijks zo’n 1.100 kinderen geboren in HagaZiekenhuis Zoetermeer. Foto: hagaziekenhuis.nl
HagaZiekenhuis kiest voor behoud van geboortezorg in Zoetermeer 18 apr, 10:18 10
Joost Suijten (links) opent alweer zijn tiende restaurant.
Joost Suijten streeft naar 40 Pannenkoe's 18 apr, 10:09
Afbeelding
Mooonz zoekt een part-time medewerkster voor de winkels in Zoetermeer en Alphen a/d Rijn 18 apr, 10:07
Teams met hardlopers, fietsers en ondersteuneners leggen ruim 500 km af om geld in te zamelen voor projecten voor mensen met kanker.
Steun de Roparun Collecte van Team 62 in Zoetermeer 18 apr, 10:06
Studente Hannah Bakker in het kijkdepot bij de hoog gewaardeerde Zoetermeerse klompenkar uit 1932. Foto Kees van Rongen
Hoogste waardering oude objecten kijkdepot 18 apr, 09:05