De Benthuizer tennisclub vanuit de lucht.
De Benthuizer tennisclub vanuit de lucht.

Benthuizer Tennisclub ziet toekomst zonnig in

Actueel 610 keer gelezen

Zoetermeer - In september 2020 stond het 50 jarig jubileum van de Benthuizer Tennisclub op de kalender. Dit kon door de coronamaatregelen niet doorgaan. Nu is het moment om bij dit heugelijke feit stil te staan. 

De Benthuizer Tennisclub is opgericht in 1970. De vereniging had toen de beschikking over twee gravel tennisbanen en een abri als clubhuis. In de loop der jaren is BTC gegroeid, in voorzieningen en ledental. Inmiddels beschikt de club over vijf tennisbanen van kunstgras, zodat er het gehele jaar door getennist kan worden. Ook zijn alle banen voorzien van ledverlichting.
In 2020 heeft BTC de plannen opgepakt om het park uit te breiden met twee padelbanen. Vanaf november 2021 maken de leden al enthousiast gebruik van de nieuwe padelbanen.

In de eerste maanden van dit jaar heeft BTC al veel nieuwe padellers welkom mogen heten. Zij vinden snel hun draai binnen de vereniging: kunnen zich onder andere aanmelden bij een appgroep, meedoen aan de tossavond en zich inschrijven voor padelcompetitie.

Opening padelbanen
Op zaterdag 2 april 2022 is de officiële opening van de 2 padelbanen. De aanleg van de nieuwe padelbanen zorgt voor een toekomstbestendig en levendig BTC en is de reden voor dit openingsfeest.
Na de receptie en de opening van de padelbanen geven padeltoppers Sven Boele & friends om 11.30 uur een padeldemonstratie. Om 12.00 uur mogen de leden van de club zelf een balletje slaan tegen deze top padelspelers. Vanaf 13 uur start het middagprogramma met een tennis houten racket toernooi en een padeltoernooi voor de leden. Er klinkt Spaanse muziek over het terras en er worden tapashapjes geserveerd. Nog geen lid van BTC? U bent van harte welkom om een kijkje te nemen op 2 april.

Clinicweek tennis & padel
Een week voorafgaand aan de officiële opening van de padelbanen, organiseert Allard Schaap, (tennis- en padelleraar bij BTC) een clinicweek. Vanaf zaterdag 26 maart t/m vrijdag 1 april 2022 kan iedereen kennis maken met tennis en padel bij BTC. Tijdens de clinics van 1 uur krijgen de deelnemers de eerste tips & tricks van Allard. Voor de deelnemers van de clinics zijn rackets aanwezig. Allard Schaap wil iedereen uitnodigen voor een kennismaking met tennis en/of padel.
Voor meer informatie over de Benthuizer Tennisclub, het programma voor zaterdag 2 april 2022 en inschrijven voor de tennis- & padelclinics: zie de website van BTC www.benthuizertennis.club

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Ed Boutkan, Inge Groen in 't Woudt (midden) en Karin van der Lee. Foto: Gerard van Warmerdam
Cheque voor Op de koffie bij Franx 15 uur geleden
Feesten op 5 mei. Foto: Roy Poots
Feest op drie plekken tijdens Bevrijdingsdag 17 uur geleden
Super Trouper brengt een tribute aan ABBA tijdens Vijverpop.
Tributebands schitteren bij Vijverpop 20 uur geleden
Road Runners Zoetermeer, Sportief Wandelgroep Zoetermeer en alle betrokken vrijwilligers kijken ernaar uit om alle hardlopers en wandelaars weer te ontvangen op zondag 29 september.
Start inschrijving Geuzenloop & Wandelen op 1 mei 20 uur geleden
Bewoners, familie, zorgmedewerkers en vrijwilligers van Floriadehof lopen het Vergeet-mij-niet-pad naar winkelcentrum Rokkeveen. Foto Kees van Rongen
Vergeet-mij-niet-pad in Rokkeveen in gebruik 20 uur geleden
Afbeelding
Ben jij die professionele ZZP-er die wij zoeken? Meld je aan bij De Borstelman! 1 mei, 07:16
Vrijwilligers helpen met huiswerk maken.
Kansengelijkheid door studieplekken bij Piëzo 30 apr, 13:18
Kennismaken met de koeien tijdens de Open Boerderijdagen
Kom kijken bij de boeren in de buurt 30 apr, 11:57