Joep Annegarn. Foto: Jessica Welbedacht-Groenewegen
Joep Annegarn. Foto: Jessica Welbedacht-Groenewegen Jessica Welbedacht-Groenewegen

Joep Annegarn stopt met ‘verplicht werken’

Actueel 704 keer gelezen

Zoetermeer - Na maar liefst 38 jaar werkzaam te zijn geweest heeft Joep Annegarn op 1 maart afscheid genomen van CKC & partners om te gaan genieten van zijn welverdiende pensioen. Hij kijkt terug op een carrière die in het teken stond van de muziek.

Joep is een begrip binnen CKC & partners; zowel bij de docenten als bij de (oud) leerlingen. Hij ademt kunst en cultuur en heeft zich altijd ingezet om mensen samen te brengen, te inspireren en om te werken aan een gezamenlijk doel. Dat deed hij eerst als klarinetdocent en als dirigent van jeugdorkesten, later als steun en toeverlaat van de docenten en partners van het CKC.

Muziekliefhebber
De liefde voor kunst en cultuur heeft er bij Joep Annegarn altijd al ingezeten: zijn vader was een echte muziekliefhebber. Op 9-jarige leeftijd kwam Joep op school in aanraking met de klarinet. Hij werd gegrepen door het instrument. En dat is blijven hangen: hij maakte er zelfs zijn werk van. Na zijn conservatorium opleiding ging hij als klarinetdocent aan de slag bij de voormalig Muziekschool. Joep: “Geweldig vond ik dat: leerlingen verder brengen met iets waardoor ze zichzelf vaak kunnen verbazen en boven zichzelf laten uitstijgen: daar krijg ik enorm veel energie van. Ook heb ik 25 jaar lang jeugdorkesten gedirigeerd. Ik heb dan ook duizenden kinderen gezien en de kinderen van toen kwam ik nog tegen bij CKC & partners: nu zelf als ouder van een kind. De namen en instrumenten zitten nog steeds in mijn geheugen.”

Kansrijke fusie
In 1998 kwam Joep bij het toenmalige CKC terecht doordat vier zelfstandige kunstscholen in Zoetermeer gingen fuseren: de Stedelijke Muziekschool, dansschool Wazoem, de Vrije Academie (beeldende kunst) en de Theaterschool Zoetermeer.
Joep ging bij CKC aan de slag als hoofd muziek. En op die fusie is Joep maar wat trots: “Alle fusiepartners kwamen uit kleine pandjes die ongeschikt waren, samen in dit prachtige pand. Dat is een echte mijlpaal voor mij geweest. En met de komst van CKC & partners in 2013 is ook het aanbod vanuit dit gebouw voor de Zoetermeerders veel breder en groter geworden. Het is echt een aanwinst voor de stad”

Blijven genieten
Joep gaat vanuit zijn rol bij CKC & partners natuurlijk veel missen. Hij genoot altijd met volle teugen van zijn werk bij het culturele centrum. Zoals de reuring in het gebouw, de bezoekers, de collega’s, de blije kinderen en de adrenaline rondom presentaties. En de mooie voorstellingen, exposities en lezingen. Joep: “Maar ik woon gelukkig dichtbij. Dus als er een leuke dingen gebeuren sta ik gewoon nog op de eerste rij!”
Joep zal zijn vrije tijd dan ook blijven besteden aan het genieten van kunst en cultuur. Onder andere door veel te reizen en daarmee veel cultuur te bezoeken en te beleven in andere landen: van concerten en voorstellingen tot architectuur en musea.

Iedereen
Nu hij vertrekt bij CKC en partners hoopt Joep dat Zoetermeerders ook zullen blijven genieten van kunst en cultuur. Want dat is volgens hem enorm belangrijk.
Joep: “Ik hoop dat iedereen uit Zoetermeer de weg naar de culturele activiteiten in de stad nog makkelijker en nog vaker weet te vinden. Ik gun iedereen die ervaring. Kunst en cultuur staat echt open voor alle bewoners en ik vind het enorm fijn als iedereen daar optimaal van kan genieten. Mijn wens zou zijn dat kunst en cultuur lessen echt als vanzelfsprekend ingebed zijn in het onderwijs. Zodat de voorliefde voor kunst en cultuur bij kinderen al vroeg kan beginnen en het hun leven kan verrijken. Dat was bij mij ook het geval was en dat heeft mij niet alleen veel plezier gebracht maar heeft me ook enorm verrijkt.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Afbeelding
Ben jij die professionele ZZP-er die wij zoeken? Meld je aan bij De Borstelman! 22 uur geleden
Ed Boutkan, Inge Groen in 't Woudt (midden) en Karin van der Lee. Foto: Gerard van Warmerdam
Cheque voor Op de koffie bij Franx 1 mei, 20:51
Feesten op 5 mei. Foto: Roy Poots
Feest op drie plekken tijdens Bevrijdingsdag 1 mei, 18:52
Super Trouper brengt een tribute aan ABBA tijdens Vijverpop.
Tributebands schitteren bij Vijverpop 1 mei, 15:50
Road Runners Zoetermeer, Sportief Wandelgroep Zoetermeer en alle betrokken vrijwilligers kijken ernaar uit om alle hardlopers en wandelaars weer te ontvangen op zondag 29 september.
Start inschrijving Geuzenloop & Wandelen op 1 mei 1 mei, 15:48 1
Bewoners, familie, zorgmedewerkers en vrijwilligers van Floriadehof lopen het Vergeet-mij-niet-pad naar winkelcentrum Rokkeveen. Foto Kees van Rongen
Vergeet-mij-niet-pad in Rokkeveen in gebruik 1 mei, 15:44
Afbeelding
Ben jij die professionele ZZP-er die wij zoeken? Meld je aan bij De Borstelman! 1 mei, 07:16
Vrijwilligers helpen met huiswerk maken.
Kansengelijkheid door studieplekken bij Piëzo 30 apr, 13:18