Francisca van den Broeke van TÜV (l) overhandigt het kwaliteitscertificaat ISO 9001 aan beheerder van het Dierentehuis Zoetermeer Fenna in ’t Veld. Foto Kees van Rongen
Francisca van den Broeke van TÜV (l) overhandigt het kwaliteitscertificaat ISO 9001 aan beheerder van het Dierentehuis Zoetermeer Fenna in ’t Veld. Foto Kees van Rongen

Certificaat voor Dierentehuis

Actueel 629 keer gelezen

ZOETERMEER - “We zijn trots dat we de certificering van het kwaliteitsmanagementsysteem ISO 9001 hebben gekregen,” vertelt beheerder van het Dierentehuis Zoetermeer, Fenna in ’t Veld. “Het geeft niet alleen aan, dat wij ons houden aan wet- en regelgeving, maar ook voor kwaliteit en continuïteit staan.”

Door Kees van Rongen

Francisca van den Broeke van TÜV Nederland kwam met een grote bos bloemen en het officiële certificaat naar het Zoetermeerse dierenopvangcentrum. TÜV bevordert de veiligheid, kwaliteit, betrouwbaarheid en leefomgeving met certificering en inspectie. “Het dierentehuis is er uitstekend in geslaagd, dat het een veilige plek is voor dieren en mensen. Het is namelijk ook een plek voor mensen met afstand tot de arbeidsmarkt, die hier zinvol werk verrichten. Daarbij is het belangrijk, dat op een goede manier wordt omgegaan met de medewerkers. De keuringen hebben uitgewezen, dat het in het Dierentehuis Zoetermeer keurig op orde is.”

Het dierentehuis bestaat al dertig jaar. “We zijn in 1992 opgericht,” vertelt de voorzitter van de stichting Dierentehuis Zoetermeer Leonhard ten Siethoff. Overigens was ook zijn opvolger Juliette Meurs bij de feestelijke uitreiking aanwezig. Juliette Meurs bekend als raadslid van Zoetermeer Vooruit vindt het belangrijk deel uit te maken van het stichtingsbestuur van het dierenopvangcentrum voor zwerf- en afstandshonden en katten.
Het dierentehuis heeft ook een pensionfunctie voor de opvang van honden en katten en dagopvang voor honden. “Het team bestaat uit gediplomeerde medewerkers, die worden geassisteerd door enthousiaste vrijwilligers. Zij zorgen dagelijks liefdevol voor honden en katten,” legt Fenna in ’t Veld uit. “Samen met het bestuur zorgen we ervoor, dat het dierentehuis blijft voldoen aan de modernste eisen op het gebied van verzorging en opvang. We innoveren continu zowel op het gebied van dierenwelzijn alsmede arbeidsomstandigheden en veiligheid voor mens en dier.”

Corona
“Veel mensen hebben een hond geadopteerd tijdens de coronaperiode. Nu veel mensen weer naar hun werk toe moeten, bestond de vrees, dat massaal afstand zou worden gedaan van honden. “Daar hebben wij tot nu toe niets van gemerkt,” zegt hondengedragsdeskundige Diana Hokke. Zij gaf in de coronaperiode tips aan mensen, die een hond hadden geadopteerd. “Het is belangrijk om met de hond te oefenen langer alleen thuis te blijven. Als dat niet goed is aangeleerd, kunnen problemen ontstaan als blaffen en piepen. Soms zelfs plassen en poepen in huis of het slopen van de huisraad. Het is een richtlijn om een volwassen hond niet langer dan 4 tot maximaal 6 uur alleen te laten.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Het bevrijdingsconcert – dat overigens gratis toegankelijk is - richt zich met de muziek en dansen vooral op de oudere bezoekers, maar iedereen is welkom, ongeacht de leeftijd. Foto: HGOS
Bevrijdingsconcert Zoetermeer en Magisch Zoetermeer brengen de muziek van toen tot leven 25 apr, 13:00
In het HagaZiekenhuis is een menopauze poli waar de huisarts een verwijzing voor kan geven, maar je kunt ook terecht bij een zelfstandig werkende overgangsconsulente.
Informatieavonden over de overgang in HagaZiekenhuis Zoetermeer 25 apr, 12:47
Sigrid van den Berg van Sigrid Uitvaartbegeleiding – Jouw uitvaart, jouw wensen. Uw laatste afscheid, persoonlijk en met zorg vormgegeven. Foto: Babet Hogervorst
Ontdek Sigrid Uitvaartbegeleiding - Waar een afscheid een leven vertelt 25 apr, 12:36
Ochtendwandelen met de boswachter. Foto: Rob de Wind Fotografie-Filmproducties
Dauwtrappen in het Bentwoud met de boswachter 25 apr, 12:28 1
Taptoe in Zoetermeer. Foto: Gerard van Warmerdam
Verhuisbedrijf Henneken wordt hoofdsponsor van de Taptoe Zoetermeer 25 apr, 11:48
Zang- en acteertalent Sil van der Zwan in zijn studio achter de piano. Foto: André van der Wiel
15-jarig creatief talent Sil van der Zwan houdt alle opties open 25 apr, 11:04 2
De natuur beleven vanaf het water. Foto: pr
Natuur beleven in de polder met rondvaartboot De Meervaarder 25 apr, 10:50
Foto: Martijn Mastenbroek
Feestelijke opening Kabouterpad Balij 24 apr, 16:15 21