Lezing Toegankelijkheidsraad
Lezing Toegankelijkheidsraad

Lezing over brandveiligheid

Actueel 389 keer gelezen

Zoetermeer - De Toegankelijkheidsraad heeft een lunchlezing over brandveiligheid van gebouwen en specifiek ook de uitgankelijkheid daarvan, gehouden samen met de VeiligheidsRegioHaaglanden (Brandweer). 

Mevrouw Petra Postma, deskundige op het terrein van goed toegankelijke gebouwen en zelf ervaringsdeskundig. Zij ontwierp de nieuwe pictogrammen voor nooduitgangen waardoor ook mensen met een beperking weten waarlangs zij kunnen vluchten bij brand. Deze worden dit jaar opgenomen in het Bouwbesluit.
Een boeiende en zeer leerzame middag waar de VRH(Brandweer) via een informatieve film zijn werkzaamheden liet zien. Vervolgens werd op vragen uit de zaal ingegaan: het belang van brand- en rookmelders, vluchtgangen die vrij van obstakels moesten zijn, het gebruik van de lift bij brand, evacuatie bij hoogbouw en evacuatiemiddelen voor mensen met een beperking, etc. Ook kwam er aandacht voor scootmobielen en mogelijk brandgevaar daarvan door de accu’s, wat echter door zogenaamde fireblockers te voorkomen is. Dat vrijwilligers van de Brandweer op verzoek, bij inwoners van Zoetermeer (gratis) over brandveiligheid willen komen praten was ons nog niet bekend. Aanmelding huisbezoek@vrh.nl. De Toegankelijkheidsraad en andere belangstellenden, digitaal aanwezig via een stream, hebben zeker een betere kijk op zaken gekregen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Initiatiefnemers Pritha en Sham te midden van ruim 900 pakken maandverband voor vrouwen in Zoetermeer en Paramaribo. Later in het jaar worden ook de weeshuizen in Bali weer voorzien. Foto: pr
Vele pakken maandverband voor vrouwen in Zoetermeer en scholieren in Paramaribo 16 uur geleden 3
De nieuwe auto van "Tuingezel
Tuingezel verwelkomt nieuwe auto, nu nog chauffeur 19 uur geleden
Johannes Passion op Goede Vrijdag
Indrukwekkende Johannes Passion in Stadstheater 27 mrt, 18:14
Ruim honderd bezoekers lieten zich verrassen door de uiteenlopende creaties van porselein en de intrigerende schilderijen. Foto: Monique Kievits
Publiek verrast door nieuwe exposities bij Franx 27 mrt, 16:47
Het Ebony Ensemble. Foto: Richard Jetten
Familievoorstelling Peter en de wolf door Ebony Ensemble 27 mrt, 16:27
Lucien Groenewegen, burgemeester Bezuijen, Cor Pronk en Olaf Sonius. Foto: Fred Ronald
Tevredenheid bij burgemeester en politie want misdaadcijfers dalen 27 mrt, 16:09
De prijswinnaars: Amy, Demi, Justine, Tobias en Arie. Foto: Gerard van Warmerdam
Blije gezichten bij uitreiking cultuurprijzen 27 mrt, 16:05
Intocht AvondVierdaagse afgelopen jaar.
Inschrijven voor de AvondVierdaagse 26 mrt, 16:16