Afbeelding

Spel en Meer is de grootste spellenwinkel van Nederland

Actueel 4.595 keer gelezen

Zoetermeer - Omdat Edwin Niemans en zijn vriendin stad en land af moesten reizen om leuke spellen te kunnen kopen besloten ze om eind 2015 in de Dorpsstraat in Zoetermeer hun eigen spellenwinkel te openen. Al snel werd deze winkel te klein en verhuisde Spel en Meer naar een grotere locatie iets verderop in de straat. Door uitbreiding van het assortiment werd ook die al snel te klein. Toen besloot Edwin een grote stap te zetten. Op vrijdag 4 februari opende hij samen met wethouder Jan Iedema, zelf ook gek op spellen, de deuren van de grootste spellenwinkel van Nederland aan de Warande in het Stadshart.

Als u via de via de trap, of lift, de enorme spellenwinkel van Spel en Meer op de eerste etage binnenstapt weet je eerst even niet waar je moet kijken. Zowel links als rechts ziet u een enorme oppervlakte gevuld met spellen, Lego, merchandise, bouwdozen, creativiteitsartikelen en alles wat daar maar bij komt kijken. Niemans is zichtbaar trots op wat hij en zijn team in het zeer korte tijdsbestek van slechts 27 dagen neer hebben weten te zetten. “Het was echt een enorme klus”, geeft hij toe. “We gingen zo hard dat we op sommige momenten zelfs de verhuurder in de weg zaten die nog wat zaken moest regelen voor het pand helemaal opgeleverd kon worden.” Maar dat is gelukkig allemaal achter de rug.

De winkel is overzichtelijk ingedeeld rond verschillende thema’s en biedt een keur van spellen voor elke leeftijd. Zo is er een aparte afdeling voor avonturenspellen zoals Dungeons & Dragons compleet met miniaturen en materialen om ze zelf te kunnen beschilderen, en zijn ook de overige spellen, puzzels en creamaterialen in aparte groepen bij elkaar gepresenteerd. Ook kunt u speluitleg krijgen en veel spellen eerst proberen voor u ze koopt. “De bordspellen, familiespellen, kaartspellen, tabletop spellen, high-endspellen en educatieve spellen hebben allemaal een eigen plek gekregen”, legt Niemans uit. “Zo kun je snel vinden waar je naar op zoek bent.” Toch is dat nog een hele uitdaging. Eenmaal binnen is er zoveel keuze uit leuke spellen dat u ter plekke wenst dat u meer vrije tijd zou hebben.

“Spelletjes spelen heeft sinds corona een enorme vlucht genomen”, vertelt Niemans enthousiast. “Mensen brachten met elkaar thuis meer tijd door zodat er vaak ruimte was om een leuk spel te spelen.” Ook zag Niemans dat mensen hun oude hobby’s zoals modelbouw, lego of tekenen en schilderen weer op gingen pakken. “Sinds de sluiting van de laatste creawinkel in het Stadshart was er een grote behoefte aan materialen zoals kleurpotloden, stiften, materialen als vilt en stof, doeken en verfartikelen. Die hebben we nu ook allemaal in ons assortiment.”

Spel en Meer heeft op de nieuwe locatie een grote spelersruimte waar speltoernooien gehouden kunnen worden. “We hebben plaats voor 120 personen zodat we nu zelf ook grote toernooien kunnen organiseren.” Spel en Meer is dagelijks geopend. Kijk voor meer informatie en openingstijden op www.spelenmeer.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Het bevrijdingsconcert – dat overigens gratis toegankelijk is - richt zich met de muziek en dansen vooral op de oudere bezoekers, maar iedereen is welkom, ongeacht de leeftijd. Foto: HGOS
Bevrijdingsconcert Zoetermeer en Magisch Zoetermeer brengen de muziek van toen tot leven 25 apr, 13:00
In het HagaZiekenhuis is een menopauze poli waar de huisarts een verwijzing voor kan geven, maar je kunt ook terecht bij een zelfstandig werkende overgangsconsulente.
Informatieavonden over de overgang in HagaZiekenhuis Zoetermeer 25 apr, 12:47
Sigrid van den Berg van Sigrid Uitvaartbegeleiding – Jouw uitvaart, jouw wensen. Uw laatste afscheid, persoonlijk en met zorg vormgegeven. Foto: Babet Hogervorst
Ontdek Sigrid Uitvaartbegeleiding - Waar een afscheid een leven vertelt 25 apr, 12:36
Ochtendwandelen met de boswachter. Foto: Rob de Wind Fotografie-Filmproducties
Dauwtrappen in het Bentwoud met de boswachter 25 apr, 12:28 1
Taptoe in Zoetermeer. Foto: Gerard van Warmerdam
Verhuisbedrijf Henneken wordt hoofdsponsor van de Taptoe Zoetermeer 25 apr, 11:48
Zang- en acteertalent Sil van der Zwan in zijn studio achter de piano. Foto: André van der Wiel
15-jarig creatief talent Sil van der Zwan houdt alle opties open 25 apr, 11:04 2
De natuur beleven vanaf het water. Foto: pr
Natuur beleven in de polder met rondvaartboot De Meervaarder 25 apr, 10:50
Foto: Martijn Mastenbroek
Feestelijke opening Kabouterpad Balij 24 apr, 16:15 21