Peter Beets & the New Jazz Orchestra
Peter Beets & the New Jazz Orchestra

Swingende voorstelling

Actueel 28 keer gelezen

 Zoetermeer - Peter Beets & the New Jazz Orchestra maakt en speelt nieuwe bewerkingen die op smaak worden gebracht door de eigenzinnige draai van de bevlogen orkestleden.

Iedere keer grijpen ze een ander thema bij de kladden met verrassend samenspel, betoverende solo’s en uiteraard vlijmscherpe swing. Dit keer staan de herkenbare en lekker in het gehoor liggende melodieën van George Gershwin centraal. 

De rode draad tijdens dit concert zijn de herkenbare en lekker in het gehoor liggende melodieën van George Gershwin, die nu als springplank dienen voor een dynamische show, waarin alle facetten van muziek maken en muziek beleven worden benut. Delen uit Porgy and Bess worden afgewisseld met songs uit musicals en ook Rhapsody in Blue krijgt een nieuw leven met een frisse blik op de toekomst. Meer dan tachtig jaar na zijn dood heeft de muziek van Gershwin nog steeds niet ingeboet aan gevoel en kracht, en in deze originele aanpak komt de enorme waarde van zijn muziek op een nieuwe manier haarscherp in beeld. 

Peter Beets & The New Jazz Orchestra met Izaline Calister zijn met hun show Gershwin Celebration te zien in het Stadstheater op donderdag 3 februari om 20.15 uur. Kaarten via www.stadstheater.nl.

Uit de krant