Afbeelding

Enquête en wijkgesprekken over afvalreferendum

Actueel 360 keer gelezen

Zoetermeer - Tegelijk met de gemeenteraadsverkiezingen vindt het referendum plaats over het afvalbeleid van de gemeente Zoetermeer. 

Met een enquête wordt gepeild wat de mening is van de Zoetermeerse bevolking over algemene principes bij afvalscheiding en over het gemeentelijk beleid. Ook worden zgn. wijkdialogen georganiseerd.

De betreffende initiatiefnemers - Jochem den Dulk, Ton Lammertink en Frans Muijzers – maken dankbaar gebruik van de speciale gemeentelijke subsidieregeling. “Het is gewoon een ingewikkelde materie, met veel verschillende onderdelen, waardoor het best lastig is om een eenvoudig ‘ja’ of ‘nee’ te zeggen”, legt Jochem den Dulk uit. “Wij vragen daarom niet alleen naar Zoetermeerse meningen over de belangrijkste onderdelen van het afvalbeleid, maar ook naar de achterliggende opvattingen over het scheiden van afval.”

Met de uitkomsten van de enquête gaat het drietal vervolgens in wijkclusters in (digitale) dialoog met inwoners die hebben meegewerkt aan het onderzoek. Elders in deze krant wordt in een advertentie uitgelegd hoe dit in zijn werk gaat. Belangstellenden kunnen op de speciale website www.degoededialoog.nl ook nadere informatie over de planning van de bijeenkomsten vinden.

Uit de krant