Caravan als verkooppunt van creatieve Zoetermeerders. Foto: Gitta Fleuren
Caravan als verkooppunt van creatieve Zoetermeerders. Foto: Gitta Fleuren

Mariette en Evelien zoeken coronacreatievelingen

Actueel 562 keer gelezen

Zoetermeer- Heeft u in de afgelopen coronajaren, lockdowns en quarantaines een talent bij uzelf ontdekt? Bent u creatief geworden? En zijn uw kasten vol geraakt met uw prachtige handgemaakte kunst- en knutselwerken? Mariette en Eveline de Groot zijn op zoek naar u.

Door Gitta Fleuren

Ze wonen op een boerderij aan de Meerpolder. Het is voor veel Zoetermeerders een bekende plek. Dochter Eveline opent hier iedere zondag de poffertjestuin. Naast de boerderij ligt een veld waar veel activiteiten worden ontplooid. Mariette doopte het terrein met de naam: ‘Gewoon Leuk Natuurlijk’. Een naam die ze als creatieve duizendpoot ook voor haar andere projecten inzet. “Waarom hier niet een plek maken waar mensen hun zelfgemaakte spullen kunnen verkopen”, vertelt ze. “We zijn alvast een oude retro caravan aan het opknappen. Die kan straks als winkeltje dienstdoen”.

Hobby’s|
“Corona heeft niet louter misère gebracht. Veel mensen zijn creatief geworden. Sommigen hebben nieuwe hobby’s gekregen. Van haken en breien tot schilderen en timmeren. Maar wat ik om me heen hoor is: wat doe ik met die drie gehaakte stola’s en zes sleutelhangers en zelfgehaakte macramé plantenpottenhangers”?
“Ik denk dat je verrast wordt van wat mensen thuis maken. Hoe leuk is het als er een plek is waar mensen hun spulletjes kunnen kopen en verkopen? Misschien kun je wel hele originele kadootjes vinden hier. Er is al zoiets als marktplaats natuurlijk. Maar ik wil een plek waar je fysiek kunt rondkijken. De opbrengst gaat naar de deelnemers zelf. Misschien gaan ze het gebruiken om nog verder in hun hobby te investeren . Kunnen ze nieuwe materialen kopen”.

Poffertjestuin
Mariette is benieuwd of er belangstelling is voor haar idee. Wanneer dat zo is gaat ze in overleg met de mensen die zich aanmelden en kijken hoe ze het gaat organiseren en vormgeven. “Ik richt de caravan als winkeltje in, mensen kunnen bijvoorbeeld in hun eigen hoekje hun dingen neerzetten. Misschien heeft iedereen een eigen kleur labeltje. Ik moet ook nadenken over hoe lang de spullen hier blijven. Misschien maximaal 3 maanden, zodat er verloop in zit en het geen opslag wordt voor wat iedereen kwijt wil. Dochter Eveline denkt mee in de organisatie. We hebben hier op zondag al haar poffertjestuin, het is leuk als dan ook de caravan en verkoopmarkt open is”.

Coronagedoe
Mariette werkt in de kinderopvang. Daarnaast houdt ze van ondernemen en dingen bedenken. “Op een gegeven moment dacht ik: maak er maar wat leuks van, van het hele corona gedoe. Veel mensen hebben hun talenten ontdekt. En zijn veel aan het maken. Maar denken op een gegeven moment; wat moet ik ermee. Macrameeën, tassen maken, plantjes stekken, vogelhuisjes timmeren en bijenhotels, epoxy onderzetters maken, kinderspeelgoed knutselen, glasverven, sieraden maken: mensen breien , haken en knutselen wat af”.


Herkent u zich hierin? Zin om uw spullen aan de man te brengen op een gezellig boerderijterrein en dan maar kijken hoe het loopt? Stuur een mail naar Mariette de Groot. Misschien kunt u er ook een foto bij doen met een voorbeeld van wat u maakt. Dan neemt Mariette contact op om de mogelijkheden te bespreken. 

Mariette de Groot, Mail: gewoonleuk-natuurlijk@hotmail.nl, Adres: Meerpolder 27, Zoetermeer.
Openingstijden poffertjestuin: Iedere zondag van 11u-14.30 uur.
Kijk ook op de facebookpagina van Gewoon Leuk Natuurlijk / Zoetermeer

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Afbeelding
Column Sebastiaan Smits: Geschiedenis 16 mei, 11:36
Begraafplaats Binnenweg waar algemene kindergraven als de termijn door nabestaanden niet wordt verlengd na 10 jaar worden geruimd. Foto Kees van Rongen
Familie boos over verwijderen van steen kindergraf Binnenweg 16 mei, 10:35 8
The Sprinter Singers tijdens de Nieuwjaarsvoorstelling.
Voorjaarsconcert door The Sprinter Singers 16 mei, 09:33
Bossenbuurt Meerzicht.
15,7 miljoen voor verduurzaming in de Bossenbuurt in Meerzicht 15 mei, 13:32
Programmeur Maartje van der Veen met het nieuwe programma van het Stadstheater. Foto: Fred Roland
Stadstheater is klaar voor een prachtig nieuw seizoen 15 mei, 10:56
Tijdens de Zero waste tour leer je hoe je de hoeveelheid afval kan verminderen.
Boodschappen doen met minder afval? 14 mei, 15:31
Jacky van der Veen met haar ouders en drie vriendinnen na de kroning tot Miss Elite Diversity 2024. Foto PR
Jacky gekroond tot Miss Elite Diversity 13 mei, 16:21 1
Afbeelding
FC Zoetermeer promoveert naar derde klasse 13 mei, 10:27