Caravan als verkooppunt van creatieve Zoetermeerders. Foto: Gitta Fleuren
Caravan als verkooppunt van creatieve Zoetermeerders. Foto: Gitta Fleuren

Mariette en Evelien zoeken coronacreatievelingen

Actueel 556 keer gelezen

Zoetermeer- Heeft u in de afgelopen coronajaren, lockdowns en quarantaines een talent bij uzelf ontdekt? Bent u creatief geworden? En zijn uw kasten vol geraakt met uw prachtige handgemaakte kunst- en knutselwerken? Mariette en Eveline de Groot zijn op zoek naar u.

Door Gitta Fleuren

Ze wonen op een boerderij aan de Meerpolder. Het is voor veel Zoetermeerders een bekende plek. Dochter Eveline opent hier iedere zondag de poffertjestuin. Naast de boerderij ligt een veld waar veel activiteiten worden ontplooid. Mariette doopte het terrein met de naam: ‘Gewoon Leuk Natuurlijk’. Een naam die ze als creatieve duizendpoot ook voor haar andere projecten inzet. “Waarom hier niet een plek maken waar mensen hun zelfgemaakte spullen kunnen verkopen”, vertelt ze. “We zijn alvast een oude retro caravan aan het opknappen. Die kan straks als winkeltje dienstdoen”.

Hobby’s|
“Corona heeft niet louter misère gebracht. Veel mensen zijn creatief geworden. Sommigen hebben nieuwe hobby’s gekregen. Van haken en breien tot schilderen en timmeren. Maar wat ik om me heen hoor is: wat doe ik met die drie gehaakte stola’s en zes sleutelhangers en zelfgehaakte macramé plantenpottenhangers”?
“Ik denk dat je verrast wordt van wat mensen thuis maken. Hoe leuk is het als er een plek is waar mensen hun spulletjes kunnen kopen en verkopen? Misschien kun je wel hele originele kadootjes vinden hier. Er is al zoiets als marktplaats natuurlijk. Maar ik wil een plek waar je fysiek kunt rondkijken. De opbrengst gaat naar de deelnemers zelf. Misschien gaan ze het gebruiken om nog verder in hun hobby te investeren . Kunnen ze nieuwe materialen kopen”.

Poffertjestuin
Mariette is benieuwd of er belangstelling is voor haar idee. Wanneer dat zo is gaat ze in overleg met de mensen die zich aanmelden en kijken hoe ze het gaat organiseren en vormgeven. “Ik richt de caravan als winkeltje in, mensen kunnen bijvoorbeeld in hun eigen hoekje hun dingen neerzetten. Misschien heeft iedereen een eigen kleur labeltje. Ik moet ook nadenken over hoe lang de spullen hier blijven. Misschien maximaal 3 maanden, zodat er verloop in zit en het geen opslag wordt voor wat iedereen kwijt wil. Dochter Eveline denkt mee in de organisatie. We hebben hier op zondag al haar poffertjestuin, het is leuk als dan ook de caravan en verkoopmarkt open is”.

Coronagedoe
Mariette werkt in de kinderopvang. Daarnaast houdt ze van ondernemen en dingen bedenken. “Op een gegeven moment dacht ik: maak er maar wat leuks van, van het hele corona gedoe. Veel mensen hebben hun talenten ontdekt. En zijn veel aan het maken. Maar denken op een gegeven moment; wat moet ik ermee. Macrameeën, tassen maken, plantjes stekken, vogelhuisjes timmeren en bijenhotels, epoxy onderzetters maken, kinderspeelgoed knutselen, glasverven, sieraden maken: mensen breien , haken en knutselen wat af”.


Herkent u zich hierin? Zin om uw spullen aan de man te brengen op een gezellig boerderijterrein en dan maar kijken hoe het loopt? Stuur een mail naar Mariette de Groot. Misschien kunt u er ook een foto bij doen met een voorbeeld van wat u maakt. Dan neemt Mariette contact op om de mogelijkheden te bespreken. 

Mariette de Groot, Mail: gewoonleuk-natuurlijk@hotmail.nl, Adres: Meerpolder 27, Zoetermeer.
Openingstijden poffertjestuin: Iedere zondag van 11u-14.30 uur.
Kijk ook op de facebookpagina van Gewoon Leuk Natuurlijk / Zoetermeer

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

De leerlingen van het Alfrink College.
Alfrink tweede bij toernooi Olympic moves 18 apr, 16:16
Stadshart Daily Plaza wordt hét overdekte boodschappencentrum van Stadshart Zoetermeer met de focus op dagelijkse benodigdheden.
Trekpleister naar Stadshart Daily Plaza in Zoetermeer 18 apr, 15:17 3
Nieuw seizoen bij Buurttuin Zoete Aarde
Programma buurttuin Zoete Aarde 18 apr, 12:18
Cantiamo tijdens het slotapplaus. Foto: Leon Koppenol
Cantiamo levert huzarenstukje 18 apr, 12:15
Afbeelding
Mooie resultaten springers Pro Patria bij toernooi 18 apr, 11:14
Jongeren maken Theater Na de Dam
Jongeren maken Theater Na de Dam 18 apr, 11:07
 Op dit moment worden jaarlijks zo’n 1.100 kinderen geboren in HagaZiekenhuis Zoetermeer. Foto: hagaziekenhuis.nl
HagaZiekenhuis kiest voor behoud van geboortezorg in Zoetermeer 18 apr, 10:18 10
Joost Suijten (links) opent alweer zijn tiende restaurant.
Joost Suijten streeft naar 40 Pannenkoe's 18 apr, 10:09