Motion College. Foto: Wouter Keuris
Motion College. Foto: Wouter Keuris Wouter Keuris

Engelse les terwijl je op de hometrainer fietst

Actueel 121 keer gelezen

Zoetermeer - Met ingang van het nieuwe schooljaar start het huidige vmbo aan het van Doornenplantsoen (Beroepscollege Zoetermeer) met een flink vernieuwde opleiding. Hier hoort een nieuwe naam bij: het MOTION Beweeg College. 

Op deze school staan ‘leuker leren’ en ‘beter presteren’ voorop. Leerlingen beginnen elke schooldag actief met zwemmen, dansen, voetbal, mountainbiken of een andere sport. Ook tijdens de lessen zijn er allerlei vormen van beweging. Engels bijvoorbeeld, terwijl je fietst op een hometrainer. De nieuwe manier van leren bevordert de concentratie tijdens de lessen, de team spirit op school en de algehele fitheid van de leerlingen. Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat dit de leerprestaties ten goede komt.
De directeur van de school, Jaco Molendijk, steekt zijn enthousiasme voor dit nieuwe vmbo-onderwijs niet onder stoelen of banken: “Bewegend leren is niet alleen goed voor de leerprestaties. Door het gezamenlijk sporten en bewegen, ontstaat er ook een plezierig schoolklimaat. Je kent elkaar. Er is geen groepsvorming. Het maakt ons een prettige, kleinschalige school.” Leerlingen met een passie voor dansen of voetbal kunnen kiezen voor de dansklas of voetbalklas. Dan weten zij zeker dat ze twee keer per week starten met wat zij het allerliefste doen.

Voor meer informatie: www.motionbeweegcollege.nl

Uit de krant