Ria Lobik, vrijwilliger van de Pelgrimshoeve, René Kiebert namens het bestuur en Fred Brasser namens het bestuur van Hospice Zoetermeer. Foto: Gerard van Warmerdam
Ria Lobik, vrijwilliger van de Pelgrimshoeve, René Kiebert namens het bestuur en Fred Brasser namens het bestuur van Hospice Zoetermeer. Foto: Gerard van Warmerdam Gerard van Warmerdam

Pelgrimshoeve geeft gul aan goede doelen

Actueel 321 keer gelezen

Zoetermeer - Ondanks de verminderde openingstijden  is het de Pelgrimshoeve, snuffelmarkt, toch weer gelukt om vele organisaties met een gift te steunen.

Nog in december werd aan 38 organisaties in totaal circa 40.000 euro geschonken. Op de foto wordt een cheque van € 1500,- overhandigd aan het Hospice Zoetermeer. Het Hospice heeft dit bedrag kunnen gebruiken voor het aanbieden van een kerstattentie aan de vrijwilligers.
Het streven van de Pelgrimshoeve is om jaarlijks met een deel van haar omzet (50 - 60%) een groot aantal goede doelen te steunen. De werkzame vrijwilligers van de Pelgrimshoeve (op dit moment 215) kunnen 4-6x per jaar een aanvraag indienen waarmee ze het goede doel van hun keuze steunen. Ook Zoetermeerse organisaties die opkomen voor een goed doel, kunnen een beroep doen op de Pelgrimshoeve. Bestuurslid René Kiebert is de contactpersoon (projecten@pelgrimshoeve.nl of 06 28 23 54 41). De Pelgrimshoeve is één van de grotere kringloopwinkels van Nederland met als bijzonder kenmerk dat alle werkzaamheden om niet door de vrijwilligers worden gedaan. Hun “loon” is het zelf kunnen schenken van een bedrag aan goede doelen.
Het Hospice Zoetermeer verkeert op dit moment in een transitiefase: Buurtzorg Nederland neemt het Hospice Zoetermeer binnenkort over. Met de overname door Buurtzorg is het voortbestaan van het Hospice gewaarborgd.

Uit de krant