Burgemeester Bezuijen gaat columns schrijven voor het Streekblad. Foto: Gerard van Warmerdam,
Burgemeester Bezuijen gaat columns schrijven voor het Streekblad. Foto: Gerard van Warmerdam, Gerard van Warmerdam

“Ik hoop op veel reacties op mijn columns”

Actueel 186 keer gelezen

Zoetermeer - Vanaf deze week schrijft burgemeester Michel Bezuijen om de paar weken een column in het Streekblad. “Ik vind het een eer om te doen maar zie het vooral ook als een manier om te communiceren met de inwoners”, aldus Bezuijen.

Door Hélène Ouwerkerk

“In mijn columns wil ik actuele onderwerpen aansnijden waar ik mijn mening over geef”, zegt Bezuijen. “Ik kan natuurlijk geen politieke uitspraken doen maar kan soms wel zeggen wat ik ergens van vind.”

Burgemeester Bezuijen is midden in de coronacrisis begonnen als burgemeester van Zoetermeer. “Dat is natuurlijk wel een belemmering geweest”, zegt hij. “Ik heb wel het idee dat ik de stad inmiddels goed heb leren kennen en heb veel mensen ontmoet. Maar ik heb natuurlijk nog geen Nieuwjaarsreceptie, Dodenherdenking, Bevrijdingsfestival of andere grote evenementen in mijn functie als burgemeester meegemaakt.” Bezuijen vindt dat niet alleen jammer maar zeker ook een beperking om veel mensen te ontmoeten. “Vooral de informele contacten mis ik enorm”, zegt hij.
Met zijn columns wil hij vooral ingaan op actuele zaken. “Maar”, zegt hij, “het is niet de bedoeling om zaken te bespreken die bij een enkele persoon of in een enkele straat spelen. Persoonlijke kwesties die ik als burgemeester tegenkom, kan ik natuurlijk niet in een column delen.” Bezuijen hoopt dat zijn columns het begin zijn om de dialoog aan te gaan. “Ik hoop dat veel mensen op mijn column reageren. Het is een manier om zichtbaar te zijn in de stad want dat is iets wat ik belangrijk vind”, zegt hij. “Die zichtbaarheid doe ik ook via social media. Ik heb geen Facebook maar Zoetermeerders kunnen mij wel volgen op Twitter en Instagram.”

Overigens is het schrijven Bezuijen niet vreemd. “Ik ben geen echte schrijver maar ik vind het wel heel leuk om te doen. Ook toen ik burgemeester van Rijswijk was, schreef ik columns voor de krant Groot Rijswijk. Dat begon aanvankelijk met een vragenuurtje maar werden uiteindelijk columns”, zegt hij. Voor het onderwerp van zijn eerste column hoefde Bezuijen niet lang na te denken. Die gaat over de coronacrisis. “Ik denk dat mensen het interessant vinden om te lezen hoe ik er in sta. Want het is ontegenzeggelijk dat corona een enorm effect heeft op de stad”, zegt hij. “Daarnaast vind ik het ook leuk om mensen te laten zien waar ik mee bezig ben. Een kijkje in de keuken als het ware.”

Uit de krant