Waarschijnlijk dit jaar geen pop up stemlokalen meer. Foto: Gerard van Warmerdam
Waarschijnlijk dit jaar geen pop up stemlokalen meer. Foto: Gerard van Warmerdam

Stemmer kan kiezen uit 15 partijen

Actueel 639 keer gelezen

Zoetermeer - De gemeente verwacht dat er waarschijnlijk 15 partijen mee gaan doen aan de gemeenteraadsverkiezingen die op woensdag 16 maart worden gehouden. Naast de lokale nieuwkomer GOED, gaat waarschijnlijk ook Forum voor Democratie aan de verkiezing meedoen. 

Forum voor Democratie wil zelf nog geen mededeling hierover doen en wil ook nog geen lijsttrekker of kandidaten bekend maken. Maar wel ingelichte bronnen melden dat Marco van den Boomgaard die voorheen in de Zoetermeerse PVV fractie zat, de partij gaat leiden. Van den Boomgaard wil dit noch ontkennen nog erkennen.

De andere partijen zijn (in willekeurige volgorde), VVD, Lijst Hilbrand Nawijn (LHN), D66, GroenLinks, CDA, PVV, SP, PvdA, ChristenUnie-SGP, Zoetermeer Vooruit, Zó Zoetermeer, PDvZ en Direkte Democratie Nederland.        

De partijen moeten de kandidatenlijst inleveren op 31 januari 2022 voor 17 uur op het stadhuis. Deze worden op 1 februari gecontroleerd tijdens een besloten vergadering van het centraal stembureau. Tijdens de openbare zitting van het centraal stembureau op 4 februari is definitief duidelijk welke partijen deelnemen aan de verkiezing en dan wordt ook de lijstvolgorde bekend gemaakt.

Uit de krant