Lekker aan de boerenkool
Lekker aan de boerenkool

Boerenkool Drive-thru bij Scouting JMC

Actueel 151 keer gelezen

Zoetermeer - Zaterdag 8 januari 2022 ging Scoutinggroep John McCormick (JMC) het nieuwe jaar in met de jaarlijkse Boerenkoolmaaltijd. Wederom door de lock-down niet gezamenlijk rondom het kampvuur bij clubhuis De Chute maar thuis. Na de bezorgdienst van vorig jaar was er nu een echte Boerenkool Drive-thru georganiseerd door de explorers.

Om 17.30 uur konden de leden via een link inloggen bij een Zoom Meeting waarbij voorzitter Femke Boerkamp de aftrap deed. Gezamenlijk met de scouts werd er teruggekeken op het jaar 2021. Een bijzonder jaar met de viering van het 75-jarig bestaan van de Scoutinggroep waar tijdens het Overvliegfeest in september samen met Burgemeester Michel Bezuijen en Wethouder Sport en Verenigingen Ingeborg ter Laak bij stil werd gestaan. Er was een Scoutingmuseum ingericht in het clubhuis met vele foto’s van het verleden van de scoutinggroep maar ook met resten van het vliegtuig de Jolly Duck waarmee John E. McCormick in de Tweede Wereldoorlog in de buurt van Zoetermeer is gecrasht.
Eén van de vrijwilligers kreeg in april 2021 een Koninklijke onderscheiding. Vele andere jubilerende vrijwilligers kregen door het jaar heen een lustrumteken als dank voor hun inzet bij de vereniging in de afgelopen 5, 10, 15, 20, 25 en zelfs 30 jaar. Femke stond ook stil bij verdrietig nieuws doordat de groep afscheid heeft moeten nemen van 2 vrijwilligers die kwamen te overlijden. De hoop werd uitgesproken dat de leden en vrijwilligers in 2022 weer een uitdagend en avontuurlijk scoutingjaar te wachten stond.

Meer informatie over scoutinggroep John McCormick, foto’s van de Boerenkool Drive-thru en een filmpje van de Nieuwjaars Zoom Meeting is te vinden op de website www.johnmccormick.nl.

Uit de krant

Uit de krant