Afbeelding

Tips om ook tijdens de huidige zware lockdown in beweging te blijven

Actueel 299 keer gelezen

Inmiddels leven we al bijna twee jaar met maatregelen om het coronavirus te bedwingen. Sommige maanden waren deze nauwelijks een probleem en op andere momenten zaten we gezamenlijk in een strenge lockdown. Toen corona net begon, leek het allemaal nog zo rooskleurig. Allemaal een maandje thuis blijven, het virus bedwingen, wachten op de vaccinaties en we zouden weer normaal kunnen leven. Nu we twee jaar verder zijn, moeten we helaas tot de conclusie komen dat dit niet zo makkelijk is als het leek. Ook nu zitten we weer in een zware lockdown en is het maar afwachten hoe lang deze gaat duren.

Hierdoor is dus ook de tijd voorbij dat we gezamenlijk niets gaan doen en lekker wat extra snoepen op de bank. De tijd van de zogenaamde ‘corona kilo’s’ is voorbij. Want juist in tijden van een gezondheidscrisis is fit blijven en voldoende bewegen van essentieel belang. Maar hoe doe je dit wanneer alle sportscholen, waaronder de sportschool in Amersfoort , weer gesloten zijn? Hier vind je enkele tips.

Volg online trainingssessies

De sportscholen zijn inderdaad weer gesloten, maar dat betekent niet dat er verder niets meer te doen is. Veel sportscholen hebben bijvoorbeeld speciaal voor hun abonnees online trainingssessies samengesteld. Soms ook live verbindingen, zodat je eenvoudig vanuit huis mee kunt doen aan een les. Al volg je dergelijke sessies maar een minuut of twintig. Zo breng je toch wat extra beweging in de alledaagse dag. Noodzakelijk om fit te blijven en je lichaam gezond te houden.

Nog niet lid van een sportschool? Ook op YouTube vind je veel laagdrempelige filmpjes. Hier heb je enkel een yogamatje en wat gewichten voor nodig.

Pak wat vaker de fiets

Ondanks dat heel veel dingen gesloten zijn, blijven er natuurlijk genoeg andere dingen over die je kunt en moet doen. Bijvoorbeeld een tripje naar de supermarkt. Nou kan je er voor kiezen om wekelijks een keer de grote boodschappen met de auto te halen, maar je kunt ook dagelijks voor een klein boodschapje gaan óf investeren in goede fietstassen en de grote weekboodschappen met de fiets halen. Ga dan het liefst nog naar een winkel die iets verderop gelegen is, zodat je gelijk een mooi ritje moet maken. Door iets vaker de fiets te pakken, kom je direct meer in beweging.

Motiveer elkaar

Het is zó verleidelijk om tijdens de lockdown gewoon languit op de bank te liggen. Laptop op schoot en werken maar. Je komt er alleen nog vanaf om wat drinken en eten te pakken. Logisch, maar niet de beste keuze voor je fysieke gezondheid. Zitten wordt immers ook wel het nieuwe roken genoemd. Daarom is het des te belangrijker om elkaar te blijven motiveren. Er zijn waarschijnlijk genoeg familieleden en vrienden die het momenteel lastig vinden om te bewegen. Hoe fijn is het dan om hier samen mee aan de slag te gaan. Bijvoorbeeld door een groepsapp te openen en elkaar motiverende quotes te sturen? Of door op afstand met elkaar te gaan hardlopen? Samen is altijd leuker dan alleen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Afbeelding
Column Sebastiaan Smits: Geschiedenis 16 mei, 11:36
Begraafplaats Binnenweg waar algemene kindergraven als de termijn door nabestaanden niet wordt verlengd na 10 jaar worden geruimd. Foto Kees van Rongen
Familie boos over verwijderen van steen kindergraf Binnenweg 16 mei, 10:35 8
The Sprinter Singers tijdens de Nieuwjaarsvoorstelling.
Voorjaarsconcert door The Sprinter Singers 16 mei, 09:33
Bossenbuurt Meerzicht.
15,7 miljoen voor verduurzaming in de Bossenbuurt in Meerzicht 15 mei, 13:32
Programmeur Maartje van der Veen met het nieuwe programma van het Stadstheater. Foto: Fred Roland
Stadstheater is klaar voor een prachtig nieuw seizoen 15 mei, 10:56
Tijdens de Zero waste tour leer je hoe je de hoeveelheid afval kan verminderen.
Boodschappen doen met minder afval? 14 mei, 15:31
Jacky van der Veen met haar ouders en drie vriendinnen na de kroning tot Miss Elite Diversity 2024. Foto PR
Jacky gekroond tot Miss Elite Diversity 13 mei, 16:21 1
Afbeelding
FC Zoetermeer promoveert naar derde klasse 13 mei, 10:27