Het kerkgebouw aan het Lichtzijde
Het kerkgebouw aan het Lichtzijde

Kompas en Lichtzijde slaan handen ineen

ma 3 jan 2022, 12:36 Actueel

Zoetermeer - De Gereformeerde Kerken Het Kompas en De Lichtzijde vormen vanaf 1 januari een nieuwe kerkgemeenschap: Het Lichtbaken. “We willen als kerkgemeenschap zichtbaar aanwezig zijn en door dit samengaan hebben we meer mogelijkheden voor onze activiteiten in de stad” 

Voor de twee kerkgenootschappen is het belangrijk om zich in te zetten voor de de stad en haar burgers. De twee kerkgebouwen aan het Piet Heinplein en Broekwegzijde zijn daarom regelmatig open voor een praatje en een kopje koffie. Er is behoefte om lief en leed te delen in deze moeilijke tijd vol eenzaamheid. Voor velen is dat meer dan ooit belangrijk. “We werken daarnaast samen met Stichting Present en proberen zo ons steentje bij te dragen aan mensen die het moeilijk hebben een steuntje in de rug nodig hebben waarbij we geregeld ook onze handen uit de mouwen steken. 

We organiseren de voedselbank is ons gebouw aan het Piet Heinplein voor met name huishoudens in de wijk Centrum die dit nodig hebben. Voor mensen die daarom vragen is er een gebedsteam actief en organiseren we met regelmaat de Alphacusus waarin belangstellenden die kennis willen maken met het Christelijk geloof welkom zijn”, aldus Marieke Riedemann-Raatgever namens de kerken.

Uit de krant