Wethouder Van Driel in Hof van Seghwaert
Wethouder Van Driel in Hof van Seghwaert

Hof van Seghwaert 10 jaar verlengd

Actueel 271 keer gelezen

Zoetermeer - De gemeente Zoetermeer heeft ingestemd met het verzoek van de voorzitter van de stichting ‘De Hof van Seghwaert’ om de bruikleenovereenkomst die op 1 mei 2027 afloopt tussentijds met 10 jaar te verlengen. 

Wethouder Margreet van Driel (Grondzaken): ‘’De boomgaard is in de afgelopen jaren uitgegroeid tot een prachtige groene hof in de stad en verbindt mensen met elkaar en met de natuur. Dit geeft zekerheid en voelt als waardering voor het vele werk dat zij verzetten. En ik beschouw het als uniek dat Zoetermeer deze stadsboomgaard midden in het centrum herbergt. Ik heb veel waardering voor alle vrijwilligers die zich inzetten voor het onderhoud van de perenboomgaard. De verlenging maakt het mogelijk om ook langdurige investeringen te doen.’’
Er worden al volop plannen gemaakt voor de toekomst. Zo is er een uitbreiding van de buitenkeuken, wordt er gewerkt aan een nieuw kippenhok en komen er een aantal nieuwe bomen. De perenbomen zijn namelijk op leeftijd en een aantal zieke bomen is aan vervanging toe. Door nieuwe bomen te planten en er ook andere fruitbomen tussen te planten, ontstaat meer biodiversiteit en blijft de boomgaard fris en fruitig. Met een zogeheten herplant- plan willen ze, waar dat nodig is, de bomen op het terrein geleidelijk gaan vervangen.
Er is al een moestuin met wijngaard, een kindergedeelte met klimtoren en waterpomp.

Uit de krant

Afbeelding
Lezing over wonen voor senioren 26 mei, 11:26
Afbeelding
Demodag bij de Bouwhof 26 mei, 11:16
Afbeelding
Vierde Stationsstraat weer afgesloten voor auto's 26 mei, 10:24 2
Afbeelding
Zorgen over voortbestaan van Voorjaarskermis 26 mei, 09:24 5
Afbeelding
Avontuurlijk genieten bij Scouting Impeesa 25 mei, 09:11
Afbeelding
Teamwinnaars op stap met koets door Zoetermeer 24 mei, 09:41
Afbeelding
Gezellige high tea in de perenboomgaard 24 mei, 09:00
Afbeelding
Meiden DSO naar finale Haaglanden Cup 23 mei, 18:28