Jordy Boerboom (links) en Klaas Dijkhuis
Jordy Boerboom (links) en Klaas Dijkhuis

Jordy Boerboom lijsttrekker GroenLinks

Actueel 183 keer gelezen

Zoetermeer - Jordy Boerboom is door de leden van GroenLinks verkozen tot lijsttrekker. De lijst bestaat uit een mix van ervaren krachten en nieuwe talentvolle gezichten. 

“Ik ben vereerd dat de leden mij wederom tot lijsttrekker hebben verkozen. Ik kijk er naar uit om samen met een fantastische lijst aan kandidaten, inwoners en organisaties verder te bouwen aan een groen, duurzaam en sociaal Zoetermeer voor iedereen. Met Walter van Steenis op plek twee komt er nog een ervaren raadslid terug. De afgelopen periode heeft hij zich hard gemaakt voor een sociale energietransitie en het verbeteren van de luchtkwaliteit in de stad. Op plek drie is Jennifer van Werkhoven, nu commissielid, terug te vinden. Met haar achtergrond als financieel adviseur wil zij zich inspannen om inwoners met schulden te ondersteunen. Huidig wethouder Jakobien Groeneveld is lijstduwer. Zij heeft de ambitie om voor een tweede termijn als wethouder te gaan. 

Tijdens de digitale ledenvergadering is ook het verkiezingsprogramma vastgesteld met de titel ‘Met elkaar Zoetermeer veranderen, naar een groene, eerlijke en duurzame stad’. ‘Het programma is tot stand gekomen na veel overleg met inwoners en (maatschappelijke) organisaties. Het bevat maatregelen om de wooncrisis, klimaatcrisis en crisis in de (jeugd)zorg serieus aan te pakken.

Uit de krant