De kinderen van Precillia en Jermy houden enthousiast de cheque van 2500 euro omhoog. Foto Kees van Rongen
De kinderen van Precillia en Jermy houden enthousiast de cheque van 2500 euro omhoog. Foto Kees van Rongen

Winkeliers Oosterheem helpen gedupeerd gezin

Actueel 2.276 keer gelezen

ZOETERMEER - Tot tranen toe ontroerd namen Precillia en Jermy maandagmorgen op het plein van winkelcentrum Oosterheem de cheque van 2500 euro in ontvangst uit handen van Tico Roozendaal en Menno Roozenbeek. De twee bestuursleden van de winkeliersvereniging hadden ook nog eens twee boodschappenkarren vol met boodschappen en vele extra cheques van winkeliers om gratis spullen te kunnen betalen.

Door Kees van Rongen

Het gezin van Precillia en Jermy met zeven jonge kinderen werd vlak voor middernacht van zaterdag 11 op zondag 12 december getroffen door een grote brand in hun woning aan de Spitsbergen. De naastgelegen woningen werden uit voorzorg ontruimd. De brand is ontstaan in een slaapkamer op de eerste verdieping. Een hoogwerker moest worden ingezet om het vuur te bestrijden. De brand was korte tijd uitslaand. “Nee, gelukkig raakte niemand gewond,” vertelt de vader Jermy.
De volgende dag al werd door een Facebook groep uit de wijk Oosterheem om hulp gevraagd voor het gezin met zeven kinderen. Voor de kinderen in de leeftijd van 3 tot en met 11 jaar vroeg men om kleding en speelgoed. Spontaan schonken bewoners uit de wijk kleding aan het gedupeerde gezin.
“Precillia en Jermy hadden na lang sparen en hard werken het huis net helemaal opgeknapt. Een mooie woonkamer en voor de kinderen allemaal een eigen bed,” schrijft men op de Facebookpagina.
“Het huis is onbewoonbaar verklaard,” vertelt Jermy. “We hebben nu tijdelijk een vakantiehuis op een vakantiepark. Maar donderdag 23 december moeten we het huisje verlaten in verband met de vakantiedrukte, zo is ons medegedeeld. We hebben nog geen onderkomen voor de feestdagen. Er is wellicht iets in de provincie Drenthe werd gezegd, maar zo ver willen we niet met onze kinderen van onze woonomgeving worden gehuisvest.”
De Stichting Salvage, die gedupeerden van een ongeluk bij staat is wel bezig om alsnog een onderkomen voor het gezin dichterbij huis te regelen. Maar bij de sluiting van het Streekblad was dat nog niet gelukt.
Terwijl de kinderen vrolijk door het winkelcentrum Oosterheem rennen zijn Precillia en Jermy duidelijk aangeslagen. Maar ze zijn ook ontzettend dankbaar voor alle steun uit de wijk. Tico Roozendaal benadrukt nog eens, dat het gezin niet alleen in zijn zaak, maar in alle winkels van het winkelcentrum Oosterheem welkom zijn. “We zijn meer dan een winkelcentrum,” zegt de actieve ondernemer. “We willen onze sociale gezicht laten zien. Dat deden we eerder al voor heel veel goede doelen zoals onder meer de kinderafdeling van het Lange Land Ziekenhuis, maar je ziet de winkeliers hier staan ook direct klaar voor bewoners van onze wijk.”

Uit de krant

Afbeelding
Vleermuizen zijn helemaal niet zo eng! Natuur onder de Loep 30 sep., 08:34 1
Afbeelding
Inrichting van buitenterrein van nieuwe zwembad Van Tuyllpark is begonnen 29 sep., 16:01
Afbeelding
HagaZiekenhuis behandelt IC-patiënten Zoetermeer voortaan op de locatie in Den Haag 29 sep., 12:51 21
Afbeelding
Herbeleef Stadsfestival Zoetermeer 2040 en kijk naar de toekomst 29 sep., 11:10
Afbeelding
Rijsttafelen bij restaurant Saputra (spiced by Indofoods) Ondernemer in Beeld 29 sep., 10:25
Afbeelding
Fascinating Jazz is een maandelijks feestje én viert 25-jarig jubileum 28 sep., 16:20 3
Afbeelding
Genieten van natuurschoon in en om Zoetermeer Natuur in beeld 28 sep., 15:12
Afbeelding
GoodFood Fietstocht naar mooi Voedselbos in Benthuizen 28 sep., 14:03