De kinderen van Precillia en Jermy houden enthousiast de cheque van 2500 euro omhoog. Foto Kees van Rongen
De kinderen van Precillia en Jermy houden enthousiast de cheque van 2500 euro omhoog. Foto Kees van Rongen

Winkeliers Oosterheem helpen gedupeerd gezin

Actueel 2.538 keer gelezen

ZOETERMEER - Tot tranen toe ontroerd namen Precillia en Jermy maandagmorgen op het plein van winkelcentrum Oosterheem de cheque van 2500 euro in ontvangst uit handen van Tico Roozendaal en Menno Roozenbeek. De twee bestuursleden van de winkeliersvereniging hadden ook nog eens twee boodschappenkarren vol met boodschappen en vele extra cheques van winkeliers om gratis spullen te kunnen betalen.

Door Kees van Rongen

Het gezin van Precillia en Jermy met zeven jonge kinderen werd vlak voor middernacht van zaterdag 11 op zondag 12 december getroffen door een grote brand in hun woning aan de Spitsbergen. De naastgelegen woningen werden uit voorzorg ontruimd. De brand is ontstaan in een slaapkamer op de eerste verdieping. Een hoogwerker moest worden ingezet om het vuur te bestrijden. De brand was korte tijd uitslaand. “Nee, gelukkig raakte niemand gewond,” vertelt de vader Jermy.
De volgende dag al werd door een Facebook groep uit de wijk Oosterheem om hulp gevraagd voor het gezin met zeven kinderen. Voor de kinderen in de leeftijd van 3 tot en met 11 jaar vroeg men om kleding en speelgoed. Spontaan schonken bewoners uit de wijk kleding aan het gedupeerde gezin.
“Precillia en Jermy hadden na lang sparen en hard werken het huis net helemaal opgeknapt. Een mooie woonkamer en voor de kinderen allemaal een eigen bed,” schrijft men op de Facebookpagina.
“Het huis is onbewoonbaar verklaard,” vertelt Jermy. “We hebben nu tijdelijk een vakantiehuis op een vakantiepark. Maar donderdag 23 december moeten we het huisje verlaten in verband met de vakantiedrukte, zo is ons medegedeeld. We hebben nog geen onderkomen voor de feestdagen. Er is wellicht iets in de provincie Drenthe werd gezegd, maar zo ver willen we niet met onze kinderen van onze woonomgeving worden gehuisvest.”
De Stichting Salvage, die gedupeerden van een ongeluk bij staat is wel bezig om alsnog een onderkomen voor het gezin dichterbij huis te regelen. Maar bij de sluiting van het Streekblad was dat nog niet gelukt.
Terwijl de kinderen vrolijk door het winkelcentrum Oosterheem rennen zijn Precillia en Jermy duidelijk aangeslagen. Maar ze zijn ook ontzettend dankbaar voor alle steun uit de wijk. Tico Roozendaal benadrukt nog eens, dat het gezin niet alleen in zijn zaak, maar in alle winkels van het winkelcentrum Oosterheem welkom zijn. “We zijn meer dan een winkelcentrum,” zegt de actieve ondernemer. “We willen onze sociale gezicht laten zien. Dat deden we eerder al voor heel veel goede doelen zoals onder meer de kinderafdeling van het Lange Land Ziekenhuis, maar je ziet de winkeliers hier staan ook direct klaar voor bewoners van onze wijk.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Het Ebony Ensemble. Foto: Richard Jetten
Doek valt voor Ebony Ensemble na schrappen subsidie gisteren 2
Het festival RRRollend wordt een culinair festijn met een groot aantal foodtrucks.
Festival met foodtrucks op park Palenstein 23 apr, 11:11
Lopen bij de 3Plassenloop
Doe mee aan de 3Plassenloop 23 apr, 11:00
Deze act behoort tot een van de bekendste YouTube groepen van Nederland.
Bankzitters bij Live at the Lake 23 apr, 10:51
 Luca van Wijk, Rens Vijverberg en Denzel Haaring.
Prijzen voor judoka's van Yotosama 22 apr, 16:51
Chazzy Green
Saxofonist Chazzy Green bij Fascinating Jazz 22 apr, 12:58
Winnaars van de Young Music Talent. Foto: Chris Lans
Jonge musici strijden om prijzen Young Music Talent 22 apr, 12:39
 Pestbosje Geerweg / Geerpolder. Foto: Bert Pol
Gerief- en pestbosjes Natuur onder de Loep 22 apr, 12:21 1