Op de foto vlnr Ita Bicker, René van Kooten, Paul Appel, Trijntje Aarden, wethouder Ingeborg ter Laak (foto: Annemarie de Vries)
Op de foto vlnr Ita Bicker, René van Kooten, Paul Appel, Trijntje Aarden, wethouder Ingeborg ter Laak (foto: Annemarie de Vries)

Aftrap Magisch Zoetermeer

Actueel 685 keer gelezen

Zoetermeer - Met de verkoop van de eerste magische kaars door musicalster René van Kooten aan wethouder Ingeborg ter Laak afgelopen zaterdag was de aftrap van de goede doelenactie van Magisch Zoetermeer een feit. Tijdens deze feestelijke bijeenkomst werd een viertal betrokken Zoetermeerders in het Magische Zonnetje gezet voor wat zij doen voor hun omgeving.

DoorAnnemarie de Vries

Met een magische kaars kunt u een wens van een naaste in vervulling laten gaan. Voor maar vijf euro koopt u een kaars op één van de vele verkooppunten. De kaars houdt u zelf en de bijgeleverde kaart levert u ingevuld met de wens. De organisatie wil zoveel mogelijk wensen vervullen en Zoetermeerders zo een fijne kerst bezorgen.

Magisch Zonnetje

Vele Zoetermeerders kijken dagelijks om naar hun naasten, voor hen is het vaak vanzelfsprekend om te doen, maar voor de ontvangers van hun hulp betekent het vaak een wereld van verschil. “Het gaat om samen moeite voor elkaar doen, alle beetjes helpen”, legde van Kooten uit. Reden genoeg om ze nu eens in een Magisch Zonnetje te zetten. Uit handen van René van Kooten ontvingen ze een oorkonde, een bos bloemen en een dinerbon. “Lunch mag ook”, grapte van Kooten, doelend op de vroege sluiting in verband met de coronamaatregelen.

De genomineerden

Ita Bicker was aangemeld door buurvrouw Ineke Flaton. Bicker zet zich al jaren in voor de bewonerscommissie JUNA. Ze organiseert gezellige bijeenkomsten, zoals kaartavonden, koffie-ochtenden, paas en kerstbrunch en nog veel meer. Volgens de jury verdient ze zeker een Zonnetje. Zij zorgt voor veel gezelligheid in Rokkeveen. Ook in de lastige coronatijd.

De 76 jarige Klaas Adegeest kan geen dag stil zitten, volgens buurvrouw Carlijn Naber. Hij verzorgt de gezamenlijke tuin en loopt regelmatig met een vuilniszak door de buurt om vuil te rapen. Als het gesneeuwd heeft maakt hij het pad naar de vuilcontainer vrij en voor de lichamelijk beperkte overbuurvrouw heeft hij haar hele tuin onkruidvrij gemaakt. Voor alle honden in de buurt heeft hij koekjes op zak. Voor Adegeest is dit allemaal zo vanzelfsprekend, dat hij het eigenlijk niet nodig vond om in het Zonnetje gezet te worden.

Paul Appel kreeg zelf twee jaar geleden een hersenbloeding, desondanks probeert hij te helpen waar hij kan. Zo is hij vrijwilliger bij de Zonnebloem en helpt hij ouderen met dementie. Reden genoeg voor buurvrouw Jolanda Elderbroek om hem aan te melden. De jury is onder de indruk dat Appel zich nog zodanig inzet ondanks zijn eigen beperkingen.

De laatste oorkonde ging naar Trijntje Aarden van stichting Oosterfaantje. Aarden verschaft voedsel en huishoudelijke producten aan mensen die het nodig hebben. Mensen die het niet zelf kunnen betalen, maar niet in aanmerking komen voor de voedselbank. Ze is oprichter van de stichting Oosterfaantje, die duizenden mensen voedsel verschaft. Volgens buurvrouw Krista Gultzow stopt ze al haar tijd erin en vergeet ze zichzelf dan wel eens.

De bijeenkomst werd afgesloten met de vervulling van de eerste wens. Mevrouw Lindeman had een privé optreden van René van Kooten gewenst. Gelukkig had van Kooten zijn gitaar bij zich en zong twee prachtige liedjes. De rest van de aanwezigen mocht ook meegenieten. Voor verkooppunten van de kaars, zie: www.magischzoetermeer.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

De twee mantelzorgers hebben het rapport met aanbevelingen aangeboden aan wethouder Ingeborg ter Laak. Foto: pr
Zoetermeerse mantelzorgers hebben behoefte aan erkenning en ontzorgen 18 apr, 16:32
De leerlingen van het Alfrink College.
Alfrink tweede bij toernooi Olympic moves 18 apr, 16:16
Stadshart Daily Plaza wordt hét overdekte boodschappencentrum van Stadshart Zoetermeer met de focus op dagelijkse benodigdheden.
Trekpleister naar Stadshart Daily Plaza in Zoetermeer 18 apr, 15:17 3
Nieuw seizoen bij Buurttuin Zoete Aarde
Programma buurttuin Zoete Aarde 18 apr, 12:18
Cantiamo tijdens het slotapplaus. Foto: Leon Koppenol
Cantiamo levert huzarenstukje 18 apr, 12:15
Afbeelding
Mooie resultaten springers Pro Patria bij toernooi 18 apr, 11:14
Jongeren maken Theater Na de Dam
Jongeren maken Theater Na de Dam 18 apr, 11:07
 Op dit moment worden jaarlijks zo’n 1.100 kinderen geboren in HagaZiekenhuis Zoetermeer. Foto: hagaziekenhuis.nl
HagaZiekenhuis kiest voor behoud van geboortezorg in Zoetermeer 18 apr, 10:18 10