Youri Visser met de Slugger Award
Youri Visser met de Slugger Award

Vereniging Extra Innings wint Slugger Award

Actueel 509 keer gelezen

Zoetermeer - Softbalvereniging Extra Innings heeft de Slugger gewonnen. De award wordt jaarlijks door de Koninklijke Nederlands Basebal en Softbal Bond (KNBSB) uitgereikt aan een vereniging die zich heeft onderscheiden in het promoten of ontwikkelen van de sport. En hoewel Extra Innings pas één jaar bestaat hebben ze zich nu al in de picture gespeeld.

Door Nico Mos

Het Streekblad spreekt de dolgelukkige voorzitter Youri Visser. “We waren heel verrast toen we van de KNBSB hoorden dat we voor de Slugger genomineerd waren. Extra Innings heeft als nieuwe vereniging met een concept dat afwijkt van de traditionele vereniging. Wij laten de leden zonder competitieverplichting van de sport genieten. Hierdoor hebben we veel mensen aan het honkballen en softballen gekregen en zijn zij weer opnieuw betrokken bij de sport. Dit is de KNBSB opgevallen en hebben ze met de prijs gewaardeerd”, legt Youri uit. “Wat ook in ons voordeel spreekt is dat Extra Innings, met zijn achterliggende stichting, al jaren erg actief is met activiteiten als de winterschool, coachtrainingen, workshops. Wij brengen, aldus de KNBSB, de sport op een positieve manier in het voetlicht. Wij waren natuurlijk blij verrast. Zeker als je in ogenschouw neemt dat we net een jaar bezig zijn. Deze award is een bevestiging dat wij op de goede weg en ook vernieuwend zijn”.

Doelstelling
Toen we een jaar geleden begonnen, hadden we de doelstelling om in één jaar 100 leden te behalen. “Dat is helaas niet gelukt. We zijn op 70 leden blijven steken”, zegt Youri Visser. “Na de zomerstop hadden we op meer leden en gehoopt. De zomerstop was echter redelijk ongunstig door corona. En na de zomerstop was het seizoen nog maar zo’n twee maanden. Nieuwe leden melden zich dan niet zo snel aan voor maar twee maanden. Maar we blijven wel positief.”

Plezier
Iedereen is welkom om lid te worden bij Extra Innings. De leden kunnen iedere vrijdagavond op het complex van Honk - en Softbalvereniging Birds komen en dan onderling (softbal)wedstrijdjes spelen waarbij het plezier voorop staat. Daarnaast zijn er voor jeugdleden activiteiten. Kinderen zijn welkom om lid te worden, naast het lidmaatschap van hun eigen vereniging. “ Wij doen dingen, waar de kinderen een glimlach op het gezicht van krijgen”, legt Youri Visser uit. “Wij hebben zelf geen jeugdteams in competitieverband, maar entertainen jeugd.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Afbeelding
Column Sebastiaan Smits: Geschiedenis 16 mei, 11:36
Begraafplaats Binnenweg waar algemene kindergraven als de termijn door nabestaanden niet wordt verlengd na 10 jaar worden geruimd. Foto Kees van Rongen
Familie boos over verwijderen van steen kindergraf Binnenweg 16 mei, 10:35 8
The Sprinter Singers tijdens de Nieuwjaarsvoorstelling.
Voorjaarsconcert door The Sprinter Singers 16 mei, 09:33
Bossenbuurt Meerzicht.
15,7 miljoen voor verduurzaming in de Bossenbuurt in Meerzicht 15 mei, 13:32
Programmeur Maartje van der Veen met het nieuwe programma van het Stadstheater. Foto: Fred Roland
Stadstheater is klaar voor een prachtig nieuw seizoen 15 mei, 10:56
Tijdens de Zero waste tour leer je hoe je de hoeveelheid afval kan verminderen.
Boodschappen doen met minder afval? 14 mei, 15:31
Jacky van der Veen met haar ouders en drie vriendinnen na de kroning tot Miss Elite Diversity 2024. Foto PR
Jacky gekroond tot Miss Elite Diversity 13 mei, 16:21 1
Afbeelding
FC Zoetermeer promoveert naar derde klasse 13 mei, 10:27