Rakesh Jagai. Foto: Archief/Gerard van Warmerdam
Rakesh Jagai. Foto: Archief/Gerard van Warmerdam Gerard van Warmerdam

Zcity Village gaat in de zomer open

Actueel 3.068 keer gelezen

Zoetermeer - Zcity Village is de nieuwe naam voor het leisurecentrum op de plek van het voormalige Dutch Water Dreams (DWD). Eigenaar Rakesh Jagai heeft de naam in het recente nummer van het businessblad Link van Netwerk Zoetermeer bekend gemaakt. De Zoetermeerse ondernemer die al in 2017 het failliete DWD overnam wil het leisurecentrum uiterlijk in juli 2022 openen.

Vijf jaar lang is hij met zijn plannen aan het trekken en sleuren geweest. In Link vertelt Jagai over hoe de nu nog immens grote ruimte de komende maanden in een eigentijds leisurecentrum transformeert. Zo komt er een grote speeltuin met daaromheen goede zitplaatsen voor de ouders. Verder wil hij ruimtes voor VR en XR games en komen er private cabines die boven water in een beach setting worden gesitueerd. “In die cabines kun je straks met vrienden en familie eten en lekker loungen. Kinderen kunnen zich er vermaken met water en zand. En boven op de verdieping komt een cocktailbar met een terras aan het water.”

Voor de uitvoering van de plannen gaat Jagai samenwerken met verschillende partijen. Zo zijn er partijen die de horeca gaan invullen maar ook die zich op de playground en het gamegedeelte gaan richten. Deze partijen zijn zowel gevestigde bedrijven als startups. Fase 1 waar Jagai’s aandacht nu naar uitgaat betreft het leisuregedeelte in en direct om het gebouw. Maar bij het complex behoort ook nog een flinke buitenruimte waar nu de bassins nog zijn. Daar wil hij een glamping met 91 tenten gaan realiseren. Het gaat hierbij om luxe tenten voor twee tot zes personen. Op de heuvel moet een beachhouse komen waardoor er volgens hem een heel aantrekkelijk terrein gaat ontstaan. Deze fase waarvoor hij inmiddels investeerders heeft gevonden, moet in 2023 zijn beslag krijgen.

Samen met de komst van het gemeentelijke zwembad als overbuurman, Silverdome praktisch in de achtertuin en het welnesscentrum in het voormalige Keerpunt ziet Jagai hier een aantrekkelijke locatie ontstaan. “Met niet te vergeten het Dutch Innovation Park met de studenten die daar verblijven. Wat dat betreft is dit hier een unieke locatie met enorm veel mogelijkheden.”

Naam
Lange tijd is Zoetermeer Leisure Village de werktitel voor het project geweest. Jagai hierover in Link: “Het draait hier straks allemaal om leisure. Dan ga je denken. Ik zocht enerzijds naar een trendy naam en anderzijds toch ook een koppeling met Zoetermeer. Zoetermeer is van een dorp naar een stad gegroeid en toen kwamen we op Zcity Village. Grafisch gaan we uiteraard nog wat met de Z en de c doen maar het pakt nu al.” Kijk voor het volledige artikel in Link op de site van Netwerk Zoetermeer www.netwerkzoetermeer.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Het Ebony Ensemble. Foto: Richard Jetten
Doek valt voor Ebony Ensemble na schrappen subsidie 24 apr, 13:50 2
Het festival RRRollend wordt een culinair festijn met een groot aantal foodtrucks.
Festival met foodtrucks op park Palenstein 23 apr, 11:11
Lopen bij de 3Plassenloop
Doe mee aan de 3Plassenloop 23 apr, 11:00
Deze act behoort tot een van de bekendste YouTube groepen van Nederland.
Bankzitters bij Live at the Lake 23 apr, 10:51
 Luca van Wijk, Rens Vijverberg en Denzel Haaring.
Prijzen voor judoka's van Yotosama 22 apr, 16:51
Chazzy Green
Saxofonist Chazzy Green bij Fascinating Jazz 22 apr, 12:58
Winnaars van de Young Music Talent. Foto: Chris Lans
Jonge musici strijden om prijzen Young Music Talent 22 apr, 12:39
 Pestbosje Geerweg / Geerpolder. Foto: Bert Pol
Gerief- en pestbosjes Natuur onder de Loep 22 apr, 12:21 1