Rob Bulte stopt als dirigent van het Gemengd Ouderenkoor Meerzicht. Foto Kees van Rongen
Rob Bulte stopt als dirigent van het Gemengd Ouderenkoor Meerzicht. Foto Kees van Rongen

Ouderenkoor Meerzicht zoekt opvolger dirigent

do 9 dec 2021, 09:35 Actueel 206 keer gelezen

ZOETERMEER - Dirigent van het Gemengd Ouderenkoor Meerzicht, Rob Bulte (78), levert in het nieuwe jaar zijn dirigeerstok na 17 jaar in. “Met pijn in m’n hart,” vertelt hij op een van zijn laatste repetities in het ouderencomplex Albrandswaard. Het Ouderenkoor zoekt naarstig naar een opvolger voor hun geliefde koorleider.

Door Kees van Rongen

Er wordt deze maandagmorgen aan het Albrandswaard hard gerepeteerd. Met de nodige kwinkslagen weet hij de concentratie van de koorleden vast te houden. Door coronavrees laten enkele koorleden het afweten. Toch zijn 15 van de 18 koorleden op de repetitie aanwezig. Een goede variatie van stemmen: vijf tenoren, 3 bassen, 5 alten en 2 sopranen. Louisa de Wit begeleidt het koor op de piano. De leden, vanaf 55 jaar is men welkom, zijn voornamelijk 70, 80 en 90 jaar. “Op deze leeftijd is het verloop groot. Zelf begin ik ook te merken, dat twee uur repeteren te vermoeiend wordt. Over enkele maanden ben ik 79. Daarom wil ik in het nieuwe jaar stoppen voordat ik omval en meer aandacht geven aan vrouw en kinderen.”
Zijn leven lang is Rob Bulte met muziek en zang bezig. “Op mijn twaalfde zong ik al als alt in de Matthäus Passion. Naast mijn werk als docent economie en biologie volgde ik een zangstudie, nam pianoles en was bevoegd om te dirigeren. In mijn vroegere woonplaats Haarlem zong en dirigeerde ik al. In 1987 verhuisde ik met mijn gezin naar Zoetermeer.”
Hij solliciteerde onmiddellijk op de vacature van dirigent Genesarethkoor en later kwamen daar het Seghwaertkoor en het Ouderenkoor Meerzicht bij. “Met kerst en in de zomer hadden we vaak uitvoeringen en combineerde ik de twee koren. Dan dirigeerde ik wel zo’n vijftig personen. Helaas moesten we door corona de uitvoeringen laten vervallen. Met het Seghwaertkoor ben ik vier jaren geleden gestopt en nu dus helaas ook met het Ouderenkoor Meerzicht.”
De leden van het gemengd ouderenkoor Meerzicht genieten van het repeteren en de sociale contacten. Ze hopen dan ook dat een goede opvolger kan worden gevonden. Elly Hengeveld, sociaal makelaar, van Palet Welzijn heeft een oproep voor een nieuwe dirigent geplaatst: “Hij of zij moet muzikale kennis hebben en goed noten kunnen lezen. Ervaring hebben als koordirigent. Kennis van zangtechnieken, piano kunnen spelen, goed kunnen omgaan met oudere mensen en geduld hebben.” Er wordt gerepeteerd van 09.30 tot 11.30 uur in het ouderencomplex Albrandswaard. Voor meer informatie: Elly Hengeveld: e-mail: e.hengeveld@paletwelzijn.nl

Uit de krant