Wethouder Ingeborg ter Laak reikte de drinkbeker uit aan Rob van de Leur, een van de zestig vrijwilligers van Kunstgarage Franx. Foto Kees van Rongen
Wethouder Ingeborg ter Laak reikte de drinkbeker uit aan Rob van de Leur, een van de zestig vrijwilligers van Kunstgarage Franx. Foto Kees van Rongen

Zoetermeer eert 8000 vrijwilligers

Actueel 378 keer gelezen

ZOETERMEER - Maar liefst zestig vrijwilligers werken aan Kunstgarage Franx aan de Vlamingstraat 1, waar je straks het hele jaar exposities kunt bekijken. Dinsdagmiddag was de kunstgarage het toneel om de Zoetermeerse vrijwilligers in het zonnetje te zetten. Rob van de Leur, een van die zestig vrijwilligers, nam symbolisch een drinkfles met het logo van Zoetermeer voor Elkaar in ontvangst van wethouder Ingeborg ter Laak.

Door Kees van Rongen

Behalve Rob van de Leur zette wethouder Ingeborg ter Laak ook de vrijwilligers Anneke Zeeman en Monique Molenaar van Kunstgarage Franx in het zonnetje. In heel Zoetermeer kregen dinsdag op de Nationale Vrijwilligersdag 8.000 vrijwilligers een drinkbeker met een bedankkaartje. “Ieder jaar worden de vrijwilligers in het zonnetje gezet,” zegt wethouder Ingeborg ter Laak. “Zij zijn de smeerolie van de stad. Zonder al die vrijwilligers zou Zoetermeer niet zijn wat het nu is. Wij vonden een waterfles wel zo toepasselijk, omdat water zo belangrijk is.”De wethouder benadrukte dat in alle sectoren vrijwilligers onontbeerlijk zijn. Daarom is deze drinkbeker ook voor die vrijwilligers bij al die sportverenigingen, het Rode Kruis, Samen vieren we kerst, voedselbank, noem maar op, het is teveel om op te noemen, maar al die vrijwilligers zetten zich in voor andere mensen.”
Zoetermeervoorelkaar.nl is het online platform om zowel vraag en aanbod, als informatie bij elkaar te brengen: mensen die geïnteresseerd zijn in vrijwilligerswerk in Zoetermeer, mensen die al vrijwilligerswerk doen en vrijwilligersorganisaties die in Zoetermeer actief zijn.
Het atelier met interieur accessoires Mippe is in Kunstgarage Franx tijdens het weekend voor het publiek geopend. Daar kan men terecht voor allerlei hebbedingetjes. Ook de goudsmederij Flirt is in het weekend voor het publiek geopend. Inmiddels hebben kunstenaars al diverse grote objecten in de kunstgarage neergezet. “Maar de expositieruimte en Makerswinkel gaan pas in maart volgend jaar open,” vertelt directeur Natalie Vinke. De kunstorganisatie Terra Art Projects heeft na ruim 25 jaar de naam veranderd in Kunstgarage Franx. In deze nieuwe naam zit de link verscholen naar de oorspronkelijke eigenaar van het pand in 1923: Dirk Franx. Hij ontwierp en bouwde zweefvliegtuigen, een bietenrooimachine en een ijsslee.Vanaf het voorjaar in 2022 kunnen het hele jaar door exposities worden bekeken, waarbij speciale aandacht zal zijn voor experiment, lokaal talent, jonge creatieve makers.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

JobHulpMaatje helpt bij de zoektocht naar werk.
Nieuw voorjaarsprogramma JobHulpMaatje 20 feb, 11:44
Robert Verhaaf hangt zijn schilderijen op in de Baztille.
Expositie 'Die weg of Mijn weg' in Ateliers BaZtille 20 feb, 11:35
Drie personen zijn met behulp van een hoogwerker van de brandweer uit de woning gehaald.
Brandweer redt drie personen uit woning in Oosterheem wegens keukenbrand 19 feb, 15:54 1
Foto: Tim Brabander en zijn trainer/coach John Zwalve.
Tim Brabander Nederlands Kampioen Judo 19 feb, 15:30
Stefan de Walle en Eva Van der Gucht overtuigen in toneelstuk Herman
Briljant spel laat rollen verrassend omdraaien 19 feb, 15:24
Scholekster op het gazon van het CKC in het oude dorp. Foto Arno van Berge Henegouwen
Natuur onder de loep 19 feb, 14:49
De Natuurtuin
Rondwandeling in de Natuurtuin 19 feb, 14:43
Samenwerking tussen Hof van Seghwaert en Fonteynenberg
De Hof van Seghwaert en Fonteynenburg gaan voor groei 19 feb, 14:07