Het Lange Land Ziekenhuis
Het Lange Land Ziekenhuis Ron Jenner

LangeLand staat in de top tien

wo 8 dec 2021, 14:30 Actueel 569 keer gelezen

Zoetermeer - Goed nieuws voor het LangeLand Ziekenhuis. In deze tijden van fusieperikelen en coronatoestand is er een lichtpuntje voor het ziekenhuis. Het LangeLand Ziekenhuis staat in de ZorgkaartNederland top 10 van best gewaarde ziekenhuizen door patiënten in 2021. 

Dat maakte ZorgkaartNederland op 7 december bekend.
Klara Rijnten, longarts en vice-voorzitter van het medisch stafbestuur van het LangeLand Ziekenhuis is enorm blij met dit nieuws: “Mooier kan niet, want bij ons werk draait het om de beste zorg voor onze patiënten. Daarom zijn we zo blij met dit nieuws. Juist omdat het onze patiënten zijn die ons deze waardering geven.”
Patiënten delen hun mening over een aantal punten op ZorgkaartNederland. Zoals de mate waarin de arts luistert, de gegeven uitleg, de deskundigheid van de arts, het samen beslissen, de samenwerking en de algehele behandeling. Gemiddeld kreeg het LangeLand Ziekenhuis van patiënten een 9,2 in 2021.
Klara: “Het mooiste vind ik dat we al jaren een stijgende lijn zien in de waarderingen die we krijgen. Ik denk dat dit onder meer komt door de persoonlijke aandacht die we geven aan patiënten. Dat is waar al mijn collega’s in het LangeLand voor staan. Een mooi voorbeeld daarvan in het afgelopen jaar is onze investering in het samen beslissen. Zo volgden onder andere onze artsen een speciale training om nóg beter het goede gesprek te voeren met patiënten. Deze inzet werpt zijn vruchten af.”

Uit de krant