Yvette Venema, Jay Roelfsema, Marguerita la Vos, Anouchka van Haaren
Yvette Venema, Jay Roelfsema, Marguerita la Vos, Anouchka van Haaren

Pro Patria doet ervaring op tijdens WAGC

Actueel 498 keer gelezen

Baku – Afgelopen weken stonden in Baku, Azerbeidzjan, in het teken van trampolinespringen. Allereerst stond het WK op het programma, een week later gevolgd door de WAGC (World Age Groep Competition). In deze competitie komen sporters uit in verschillende leeftijdsgroepen. Dit mondiale toernooi kon ondanks alle coronamaatregelen doorgaan, wel waren er een aantal delegaties afwezig. Zo waren er bijvoorbeeld geen sporters uit Mexico en Australië. Maar het was voor de sporters fijn om weer aan een groot toernooi mee te doen.

Anouchka van Haaren en Jay Roelfsema (Omnia, en part time Pro Patria) komen beiden uit in de klasse 15-16 jaar. Op vrijdag 26 november was het voor hun de wedstrijddag.

Anouchka raakte de donderdag in de training dusdanig geblesseerd dat de keuzeoefening werd aangepast. Haar eerste oefening was nog met een lichte twijfel op sprong 1, maar sprong deze daarna keurig af. Haar tweede oefening was goed hoog en keurig uitgevoerd. Zij werd 38e wat op dit toernooi echt een hele mooie prestatie is. Thuisgekomen in Nederland bleek er toch een klein scheurtje in het bot van de elleboog te zitten en moet ze nu noodgedwongen 4 weken rust houden. 

Vroegtijdig
Jay, die wekelijks één dag in de week traint bij Pro Patria, naast zijn thuis basis Omnia Aalsmeer, was goed geconcentreerd voor zijn oefeningen. Helaas moest hij zijn eerste oefening vroegtijdig afbreken. Zijn tweede oefening met aan het begin een drievoudige salto, wist hij goed onder controle te houden, en sprong deze keurig af. Hij had echter zo’n vaart na sprong 10 dat hij deze niet meer kon landen. Ondanks zijn val kan hij terugkijken op een mooi en geslaagd toernooi.

Jureren
Naast de sporters waren er ook twee begeleiders mee van Pro Patria. Yvette Venema mocht voor het eerst jureren op het onderdeel dubbele mini trampoline (DMT). Heel erg spannend, maar ze heeft het goed gedaan. Marguerita la Vos ging voor de vierde keer mee als fysiotherapeut.

Pro Patria heeft vanaf de zijlijn genoten van alle sporters van Team NL. Ze waren een echt team die elkaar ondersteunden tijdens dit toernooi, en hebben mooie prestaties neergezet. Ze hebben weer even kunnen proeven aan een groot internationaal toernooi. Waarbij we hopen dat er nog veel zullen volgen de komende tijd. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Trommelende vuilnismannen
Ludiek opruimen na vrijmarkt 22 apr, 11:09
Voorzitter Marijke du Burck Foto: Gerard van Warmerdam
Oranje Stichting viert haar 15-jarig jubileum 21 apr, 10:09
Ook het treintje rijdt op Koningsdag. Foto: Gerard van Warmerdam
Programma Koningsdag 2024 20 apr, 09:56
Het wordt weer een echt feest voor jong en oud. Foto: pr
Koningsdag met optocht en Koningsmarkt in Benthuizen 19 apr, 14:26
De stadsgids vertelt bij het oorlogsmonument in het Wilhelminapark over de historie van Zoetermeer. Foto: pr
Gratis wandel- of fietstocht met Gilde Stadsgidsen in mei 19 apr, 12:39 1
Aalscholver-familie Plas van Poot foto: Marcel van der Tol
Familiebezoek in het voorjaar Natuur onder de Loep 19 apr, 11:38
Linda Bregman werkzaam op de afdeling Verloskunde is heel erg blij met het behoud van de geboortezorg. Foto: Kees van Rongen
Explosie van emoties over behoud en uitbreiding van geboortezorg in Zoetermeer 19 apr, 10:25 5
Op 28 april is het vol met spelletjes en clinics om kennis te maken met tennis en padel. Foto: pr
Open dag tennis en padel voor jeugd en Tiebreak-Challenge bij TPVS 19 apr, 10:22