Opnames in Molen de Hoop. Foto: M. Kievits
Opnames in Molen de Hoop. Foto: M. Kievits

Molen de Hoop bekend in Polen

ma 6 dec 2021, 15:06 Actueel 160 keer gelezen

Zoetermeer - Het bestuur van de vastgoed Biz in de Dorpsstraat werd benaderd door René Pomes, uitbater van Patat en More hoek Dorpsstraat/ Pilatusdam. René vertelde, dat zijn vriend en zakenpartner Kris Florek bezoek zou krijgen van de Poolse televisie; TV Polsat. Zij maken een reportage van geboren Polen, die succesvol zijn in Nederland. 

De voorzitter noemde natuurlijk de mooie Dorpsstraat , maar ook zeker ook Molen de Hoop. Het verzoek van de Polsat TV was om met Kris Florek een interview te houden op de stelling van de molen. Maar ook wilden zij een rondleiding door de molen en alle uitleg over werking en productie. Door molenaar Bart werd dit uitvoerig verteld. Tot slot hebben wij de Poolse bezoekers kennis laten maken met Zoetermeerse producten en zij namen graag het meel en Geusz bier in ontvangst.
Kris Florek in een geboren Pool en afkomstig uit een arm gezin. In Nederland heeft hij zich opgewerkt tot een zeer succesvolle ondernemer en is hij eigenaar van een groot onderhoudsbedrijf. Ook is hij mede-eigenaar van Patat and More. Hij woont in Zoetermeer in de buurt van de molen, is vader van een kind en moet nog minimaal een keer terugkomen met zijn zoon om de molen aan hem te laten zien.


(tekst en foto’s: J. Boonekamp / M. Kievits)

Uit de krant