Overleden kinderen herdenken tijdens Wereldlichtjesdag.
Overleden kinderen herdenken tijdens Wereldlichtjesdag.

Wereldlichtjesdag gaat via de livestream

Actueel 157 keer gelezen

Zoetermeer - Wereldwijd steken weeouders - ouders van een overleden kind - en familieleden van overleden kinderen elk jaar op de tweede zondag van december om 19.00 uur een kaars aan en laten die een uur branden. Ook in Zoetermeer wordt hieraan meegedaan. Dit jaar alweer voor het negende jaar.

Dooft het licht in de ene tijdzone, dan gaat het in de volgende tijdzone aan. Zo ontstaat er een etmaal lang een lint van licht om de aarde. Alle overleden kinderen worden herdacht, ook levenloos geboren kinderen en volwassen kinderen, ongeacht hoe lang geleden ze zijn gestorven en ongeacht de doodsoorzaak. Het is voor ouders een mooi moment om weer stil te staan bij hun grote verlies.

Maatregelen
Helaas heeft de organisatie gezien de aangescherpte Corona maatregelen moeten besluiten dat de stille tocht en de herdenking van Wereldlichtjesdag Zoetermeer, bij Meerbloemhof, niet door zullen kunnen gaan. Maar dit neemt niet weg dat de herdenking wordt geschrapt.

“Toch willen we graag stilstaan bij het lint van licht om de aarde en hopen wij de verbondenheid met elkaar dit jaar te beleven, middels een livestream, zonder publiek. Uiteraard omlijst met woord en muziek door professionele muzikanten. Ook de namen van de overleden kinderen zullen genoemd worden”, vertelt de organisatie.

Aanmeldingen
Betrokkenen die hun kind(je) aangemeld hebben, zullen vóór 12 december 19.00 uur de link voor de livestream in hun mail toegestuurd krijgen. De link zal alleen beschikbaar zijn voor betrokkenen van aangemelde kinderen.
Aanmeldingen kunnen gewoon doorgaan t/m zaterdag 11 december 12.00 uur via de website:www.wereldlichtjesdagzoetermeer.nl onder de knop “aanmelden”.

Informatie
Deze informatie en een impressie van de Wereldlichtjesdag-herdenking in Zoetermeer van de afgelopen 8 jaar, vindt u ook op de website. Neemt u hier gerust een kijkje. Ook heeft de organisatie een eigen Facebookpagina waarop  regelmatig berichtjes worden geplaatst. Zo blijft u op de hoogte van de laatste informatie.

De link naar deze facebookpagina van Wereldlichtjesdag Zoetermeer  is: www.facebook.com/wldzoetermeer

“We hopen er ondanks de beperkingen toch ‘n mooie herdenking van te maken en wensen van harte elkaar volgend jaar weer live te kunnen ontmoeten”, aldus de organisatie van deze mooie herdenking. 

Uit de krant

Uit de krant