4 afvalbakken
4 afvalbakken Foto: Gratis foto site Pixaby

Eén vraag bij afvalreferendum

Actueel 303 keer gelezen

Zoetermeer - Tijdens het referendum over het afvalbeleid krijgen Zoetermeerders slechts één vraag te beantwoorden. Ze moeten aangeven of ze voor of tegen het nieuwe afvalbeleid zijn.

Aanvankelijk had de referendumcommissie vijf vragen voorgesteld waarbij de Zoetermeerders een go moesten geven voor verschillende onderdelen van het afvalbeleidsplan zoals het gratis ophalen van grof vuil, het aanbieden van extra containers voor plastic maar ook voor het bijplaatsen van ondergrondse containers en het verlagen van de ophaalfrequentie van het restafval. De gemeenteraad vond dat nodeloos ingewikkeld en wil dat er maar één vraag wordt gesteld. Wel komt er onder de vraag een uitgebreide toelichting wat dat afvalbeleidsplan allemaal inhoudt. Mensen kunnen alleen niet meer met een bepaald onderdeel instemmen.

Het referendum over het afvalbeleidsplan wordt op 16 maart 2022 gehouden tegelijk met de gemeenteraadsverkiezingen. Het referendum is pas geldig als 30 procent van de Zoetermeerders zijn stem hierover heeft uitgebracht. Het referendum is er gekomen omdat een groepje Zoetermeerders zich tegen het plan had gekeerd.

Uit de krant

Afbeelding
Lezing over wonen voor senioren 26 mei, 11:26
Afbeelding
Demodag bij de Bouwhof 26 mei, 11:16
Afbeelding
Vierde Stationsstraat weer afgesloten voor auto's 26 mei, 10:24 2
Afbeelding
Zorgen over voortbestaan van Voorjaarskermis 26 mei, 09:24 5
Afbeelding
Avontuurlijk genieten bij Scouting Impeesa 25 mei, 09:11
Afbeelding
Teamwinnaars op stap met koets door Zoetermeer 24 mei, 09:41
Afbeelding
Gezellige high tea in de perenboomgaard 24 mei, 09:00
Afbeelding
Meiden DSO naar finale Haaglanden Cup 23 mei, 18:28