Boosterprikken worden vanaf volgende week gezet.
Boosterprikken worden vanaf volgende week gezet.

Zoetermeer is klaar voor de booster

Actueel 1.770 keer gelezen

Zoetermeer - De gemeente Zoetermeer en de GGD gaan vanaf dinsdag 7 december beginnen met het geven van boosterprikken aan 80-plussers. Dit gebeurt in eerste instantie op het Stadhuis.

Door Hélène Ouwerkerk

De boosterprikken worden voorlopig op dinsdag en donderdag in het Stadhuis gegeven. “Dit is uit praktische overweging omdat we hier al een ruimte hebben ingericht voor mensen die alsnog hun eerste vaccinatie willen halen. Dit blijft overigens nog steeds mogelijk op de woensdag en de zaterdag”, vertelt wethouder Ingeborg ter Laak.

De mensen die als eerste voor de boosterprik in aanmerking komen zijn de 80-plussers. Zij kunnen naar het stadhuis komen als ze een oproep hebben ontvangen. “Ik ben erg blij dat hiermee de boosterprikken op gang komen”, zegt Ter Laak. “Zorgpersoneel prikt elkaar en mensen die in een instelling wonen, krijgen daar hun derde vaccinatie. Ouderen die niet zelfstandig naar het Stadhuis kunnen komen, kunnen gebruik maken van de Regiotaxi en van de Vervoersdienst van Zoetermeer voor Elkaar.”  Wie hiervoor hulp nodig heeft, kan bellen naar telefoon: 0800 9359 456 (ma t/m vr van 9.00 tot 12.30 uur)E-mail: info@paletwelzijn.nl..
Toch is het niet de bedoeling dat het prikken op het Stadhuis blijft. “We zijn op zoek naar een vaste priklocatie en zijn naar locaties aan het kijken. Bijvoorbeeld Silverdome maar het kan ook een andere locatie worden.”

Ingeborg ter Laak geeft aan dat de actuele stand wat corona betreft het landelijk beeld volgt. “De cijfers lijken zich te stabiliseren en ik hoop dat dat doorzet”, zegt ze. “De druk op de zorg blijft onverminderd hoog.” De gemeente start een campagne om bekendheid te geven aan de boosterprikken.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Genieten van een biertje op het Nicolaasplein
Bierfestival voor goede doel op Nicolaasplein 19 apr, 10:05
De twee mantelzorgers hebben het rapport met aanbevelingen aangeboden aan wethouder Ingeborg ter Laak. Foto: pr
Zoetermeerse mantelzorgers hebben behoefte aan erkenning en ontzorgen 18 apr, 16:32
De leerlingen van het Alfrink College.
Alfrink tweede bij toernooi Olympic moves 18 apr, 16:16
Stadshart Daily Plaza wordt hét overdekte boodschappencentrum van Stadshart Zoetermeer met de focus op dagelijkse benodigdheden.
Trekpleister naar Stadshart Daily Plaza in Zoetermeer 18 apr, 15:17 3
Nieuw seizoen bij Buurttuin Zoete Aarde
Programma buurttuin Zoete Aarde 18 apr, 12:18
Cantiamo tijdens het slotapplaus. Foto: Leon Koppenol
Cantiamo levert huzarenstukje 18 apr, 12:15
Afbeelding
Mooie resultaten springers Pro Patria bij toernooi 18 apr, 11:14
Jongeren maken Theater Na de Dam
Jongeren maken Theater Na de Dam 18 apr, 11:07