Vader Rob Tettero en dj Jero vlak voor een van de talloze optredens op een Hindoestaanse bruiloft. Foto: Kees van Rongen
Vader Rob Tettero en dj Jero vlak voor een van de talloze optredens op een Hindoestaanse bruiloft. Foto: Kees van Rongen

DJ Jero gaat verder als verpleegkundige

Actueel 1.062 keer gelezen

ZOETERMEER - Zijn laatste optreden als dj Jero, een feestje voor 500 personen, ging vorige week zaterdag niet door vanwege de corona maatregelen. Robbert Tettero (30) stopt na 16 jaar definitief als dj. “Inmiddels werk ik als verpleegkundige en dat is niet langer te combineren met het dj werk”, legt Robbert Tettero uit.

Door Kees van Rongen

Vader Rob Tettero (65) is de inspirator voor Robbert geweest. “Muziek is voor mij heel belangrijk. Het begon met de aanschaf van discolampen, die op zijn basisschool Het Palet graag werden gebruikt op feestjes,” weet Rob.
“Mijn eerste feestje was voor een klasgenootje Evelien,” herinnert Robbert zich. “Samen met mijn tweelingbroer Jeffrey en mijn vader vormden wij daarna een team onder de naam dj Jero. Jeffrey hield het na een paar jaar voor gezien. Mijn vader was er bij elk feest bij. Hij bereidde alles voor en was ook mijn chauffeur.”
“Hij is een begrip als multiculturele dj,” zegt vader Rob. “Aanvankelijk draaide hij vooral 70-,80- en 90-jaren muziek. Door een Surinaamse buurman werd dat anders. Hij werd gevraagd om op een Hindoestaans/Surinaamse bruiloft muziek te draaien. De bezoekers waren verbaasd, dat een ‘Nederlander’ de juiste sfeer aanvoelde. Hij kreeg complimenten en de mond op mond reclame deed de rest. Zo’n multiculturele bruiloft is toch anders dan een Hollands feestje met wat bitterballen. Hapjes zijn heel wat uitgebreider en de aantallen mensen zijn veel groter. Allerlei muziek verzamelde ik voor hem. Zo werd Robbert dé multiculturele dj uit Zoetermeer met gevarieerde muziek zoals onder meer baithak gana, nagara trommelmuziek, bollywood, merenque, salsa, reggae en Top 40.”
Zijn opleiding tot verpleegkundige aangevuld met de opleiding voor anesthesie en verpleegkundige op de ambulance voltooide hij al enkele jaren geleden. Door zijn baan als verpleegkundige moet hij ook vaak in de weekenden werken en dat betekent, dat hij de optredens op feesten niet meer kan combineren. “Nu Robbert stopt, ga ik ook met pensioen, als muziekmaker dan. Ik blijf nog werken tot mijn officiële pensioengerechtigde leeftijd als ambtenaar bij de gemeente Den Haag, waar ik al bijna 50 dienstjaren erop heb zitten.”
Robbert: “Ik ben trots, dat ik een bijdrage heb mogen leveren aan vele memorabele momenten voor mensen tijdens bruiloften. Ik moet nog wel de kostbare apparatuur van de hand gaan doen, want die spullen staan nu nog bij mijn vader opgeslagen.”

Uit de krant

Afbeelding
Vleermuizen zijn helemaal niet zo eng! Natuur onder de Loep 30 sep., 08:34 1
Afbeelding
Inrichting van buitenterrein van nieuwe zwembad Van Tuyllpark is begonnen 29 sep., 16:01
Afbeelding
HagaZiekenhuis behandelt IC-patiënten Zoetermeer voortaan op de locatie in Den Haag 29 sep., 12:51 21
Afbeelding
Herbeleef Stadsfestival Zoetermeer 2040 en kijk naar de toekomst 29 sep., 11:10
Afbeelding
Rijsttafelen bij restaurant Saputra (spiced by Indofoods) Ondernemer in Beeld 29 sep., 10:25
Afbeelding
Fascinating Jazz is een maandelijks feestje én viert 25-jarig jubileum 28 sep., 16:20 3
Afbeelding
Genieten van natuurschoon in en om Zoetermeer Natuur in beeld 28 sep., 15:12
Afbeelding
GoodFood Fietstocht naar mooi Voedselbos in Benthuizen 28 sep., 14:03