Kinderen van de Jacobsvlinder vullen schoenendozen voor kinderen in arme landen.
Kinderen van de Jacobsvlinder vullen schoenendozen voor kinderen in arme landen.

De Jacobsvlinder helpt kinderen in arme landen

Actueel 231 keer gelezen

Zoetermeer - Dit jaar deed basisschool De Jacobsvlinder mee aan de Schoenendoosactie van Gain. Dit is een actie om kinderen in arme landen te helpen. Een mooie actie waarbij we de leerlingen leren beseffen dat we het in Nederland best goed hebben en dat het fijn is om ook andere kinderen te kunnen helpen. Zelfs als we het zelf niet breed hebben. 

Schoenendozen werden gevuld met schoolspullen, toiletartikelen en klein speelgoed. Daarna werden de dozen mooi versierd. De leerlingen mochten ook een tekening en/of een Engelse brief toevoegen.  
Ook ouders werden bij deze actie betrokken. Tijdens een van de ouderkamer-bijeenkomsten hebben ouders de dozen gecontroleerd en aangevuld. Om een deel van de verzendkosten bij elkaar te krijgen, hebben enthousiaste ouders een recyclemarkt georganiseerd, waar speelgoed, boeken en kleding werd verkocht. Anderen gaven een bijdrage voor de verzending.
Uiteindelijk maken we 25 kinderen blij met een mooi geschenk. De gevulde dozen worden uiteindelijk gebracht naar kinderen in een vluchtelingenkamp, maar ook naar Afrika en Oost-Europa. Een prachtig cadeau voor een kind in armoede.
Wilt u meer weten over deze of andere leuke activiteiten van basisschool De Jacobsvlinder of zoekt u nog een fijne school voor uw kind? Neem dan gerust contact op met Anita de Vries via directie@dejacobsvlinder.unicoz.nl of telefonisch op 079-331 11 67.

Uit de krant

Afbeelding
Lezing over wonen voor senioren 26 mei, 11:26
Afbeelding
Demodag bij de Bouwhof 26 mei, 11:16
Afbeelding
Vierde Stationsstraat weer afgesloten voor auto's 26 mei, 10:24 2
Afbeelding
Zorgen over voortbestaan van Voorjaarskermis 26 mei, 09:24 5
Afbeelding
Avontuurlijk genieten bij Scouting Impeesa 25 mei, 09:11
Afbeelding
Teamwinnaars op stap met koets door Zoetermeer 24 mei, 09:41
Afbeelding
Gezellige high tea in de perenboomgaard 24 mei, 09:00
Afbeelding
Meiden DSO naar finale Haaglanden Cup 23 mei, 18:28