Afbeelding
Michel Groen_MG Fotografie

Stadskwartier Palenstein is bijna af

Actueel 484 keer gelezen

ZOETERMEER - Alle 151 huurwoningen in Stadskwartier Palenstein zijn verhuurd. De huurders van de laatste woningen ontvingen dinsdag 16 november van woningcorporatie De Goede Woning de sleutel van hun nieuwe appartement in het duurzame nieuwbouwproject in Palenstein. 

Het winkelcentrum, onderdeel van het project, wordt naar verwachting op 15 december opgeleverd aan de huurders. Die dag kunnen de winkeliers beginnen met het inrichten van hun winkel en draagt De Goede Woning het winkelcentrum over aan Portico Investments als nieuwe eigenaar. Als alles volgens planning verloopt, gaan de winkels in februari 2022 open.
Stadskwartier Palenstein bestaat uit zowel sociale huurwoningen als middenhuur woningen en daarnaast uit 2 supermarkten en 6 kleinere winkels. Stadskwartier Palenstein telt 6 gebouwen: Markies, Barones, Gravin, Koningin, Hertog en Ridder. In totaal bestaat het nieuwbouwproject uit: 109 sociale 2-, 3- en 4-kamerwoningen en 42 4-kamerwoningen in de middenhuur. Hierdoor is er woonruimte gerealiseerd voor jongeren, starters, doorstromers en gezinnen. Een deel van de huurders van de 42 middenhuurwoningen is met hulp van de seniorenmakelaar vanuit een grote eengezinswoning naar Stadskwartier Palenstein verhuisd.

Het nieuwe duurzame woon- en winkelcentrum is aardgasvrij, zeer goed geïsoleerd en de gebouwen zijn voorzien van zonnepanelen en van bodemwarmtepompen. De bouw van Stadskwartier Palenstein is onderdeel van de grootschalige vernieuwing van de wijk Palenstein. In de zomer van 2019 is Waal B.V. in opdracht van De Goede Woning met de bouw gestart op de plek waar vroeger de Jan van Beierenlaanflat stond.

Vanwege de coronamaatregelen wordt het openingsfeest voorlopig uitgesteld. Wel worden de nieuwe bewoners dinsdag verwelkomd door medewerkers van De Goede Woning en kunnen ze genieten van lekkere koffie bij een feestelijke koffiekar. 

Kijk voor meer informatie op www.dgw.nl/stadskwartier-palenstein. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Het bevrijdingsconcert – dat overigens gratis toegankelijk is - richt zich met de muziek en dansen vooral op de oudere bezoekers, maar iedereen is welkom, ongeacht de leeftijd. Foto: HGOS
Bevrijdingsconcert Zoetermeer en Magisch Zoetermeer brengen de muziek van toen tot leven 25 apr, 13:00
In het HagaZiekenhuis is een menopauze poli waar de huisarts een verwijzing voor kan geven, maar je kunt ook terecht bij een zelfstandig werkende overgangsconsulente.
Informatieavonden over de overgang in HagaZiekenhuis Zoetermeer 25 apr, 12:47
Sigrid van den Berg van Sigrid Uitvaartbegeleiding – Jouw uitvaart, jouw wensen. Uw laatste afscheid, persoonlijk en met zorg vormgegeven. Foto: Babet Hogervorst
Ontdek Sigrid Uitvaartbegeleiding - Waar een afscheid een leven vertelt 25 apr, 12:36
Ochtendwandelen met de boswachter. Foto: Rob de Wind Fotografie-Filmproducties
Dauwtrappen in het Bentwoud met de boswachter 25 apr, 12:28 1
Taptoe in Zoetermeer. Foto: Gerard van Warmerdam
Verhuisbedrijf Henneken wordt hoofdsponsor van de Taptoe Zoetermeer 25 apr, 11:48
Zang- en acteertalent Sil van der Zwan in zijn studio achter de piano. Foto: André van der Wiel
15-jarig creatief talent Sil van der Zwan houdt alle opties open 25 apr, 11:04 2
De natuur beleven vanaf het water. Foto: pr
Natuur beleven in de polder met rondvaartboot De Meervaarder 25 apr, 10:50
Foto: Martijn Mastenbroek
Feestelijke opening Kabouterpad Balij 24 apr, 16:15 21