Afbeelding
Michel Groen_MG Fotografie

Stadskwartier Palenstein is bijna af

Actueel 496 keer gelezen

ZOETERMEER - Alle 151 huurwoningen in Stadskwartier Palenstein zijn verhuurd. De huurders van de laatste woningen ontvingen dinsdag 16 november van woningcorporatie De Goede Woning de sleutel van hun nieuwe appartement in het duurzame nieuwbouwproject in Palenstein. 

Het winkelcentrum, onderdeel van het project, wordt naar verwachting op 15 december opgeleverd aan de huurders. Die dag kunnen de winkeliers beginnen met het inrichten van hun winkel en draagt De Goede Woning het winkelcentrum over aan Portico Investments als nieuwe eigenaar. Als alles volgens planning verloopt, gaan de winkels in februari 2022 open.
Stadskwartier Palenstein bestaat uit zowel sociale huurwoningen als middenhuur woningen en daarnaast uit 2 supermarkten en 6 kleinere winkels. Stadskwartier Palenstein telt 6 gebouwen: Markies, Barones, Gravin, Koningin, Hertog en Ridder. In totaal bestaat het nieuwbouwproject uit: 109 sociale 2-, 3- en 4-kamerwoningen en 42 4-kamerwoningen in de middenhuur. Hierdoor is er woonruimte gerealiseerd voor jongeren, starters, doorstromers en gezinnen. Een deel van de huurders van de 42 middenhuurwoningen is met hulp van de seniorenmakelaar vanuit een grote eengezinswoning naar Stadskwartier Palenstein verhuisd.

Het nieuwe duurzame woon- en winkelcentrum is aardgasvrij, zeer goed geïsoleerd en de gebouwen zijn voorzien van zonnepanelen en van bodemwarmtepompen. De bouw van Stadskwartier Palenstein is onderdeel van de grootschalige vernieuwing van de wijk Palenstein. In de zomer van 2019 is Waal B.V. in opdracht van De Goede Woning met de bouw gestart op de plek waar vroeger de Jan van Beierenlaanflat stond.

Vanwege de coronamaatregelen wordt het openingsfeest voorlopig uitgesteld. Wel worden de nieuwe bewoners dinsdag verwelkomd door medewerkers van De Goede Woning en kunnen ze genieten van lekkere koffie bij een feestelijke koffiekar. 

Kijk voor meer informatie op www.dgw.nl/stadskwartier-palenstein. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Afbeelding
Column Sebastiaan Smits: Geschiedenis 16 mei, 11:36
Begraafplaats Binnenweg waar algemene kindergraven als de termijn door nabestaanden niet wordt verlengd na 10 jaar worden geruimd. Foto Kees van Rongen
Familie boos over verwijderen van steen kindergraf Binnenweg 16 mei, 10:35 8
The Sprinter Singers tijdens de Nieuwjaarsvoorstelling.
Voorjaarsconcert door The Sprinter Singers 16 mei, 09:33
Bossenbuurt Meerzicht.
15,7 miljoen voor verduurzaming in de Bossenbuurt in Meerzicht 15 mei, 13:32
Programmeur Maartje van der Veen met het nieuwe programma van het Stadstheater. Foto: Fred Roland
Stadstheater is klaar voor een prachtig nieuw seizoen 15 mei, 10:56
Tijdens de Zero waste tour leer je hoe je de hoeveelheid afval kan verminderen.
Boodschappen doen met minder afval? 14 mei, 15:31
Jacky van der Veen met haar ouders en drie vriendinnen na de kroning tot Miss Elite Diversity 2024. Foto PR
Jacky gekroond tot Miss Elite Diversity 13 mei, 16:21 1
Afbeelding
FC Zoetermeer promoveert naar derde klasse 13 mei, 10:27