Afbeelding
Michel Groen_MG Fotografie

Stadskwartier Palenstein is bijna af

Actueel 414 keer gelezen

ZOETERMEER - Alle 151 huurwoningen in Stadskwartier Palenstein zijn verhuurd. De huurders van de laatste woningen ontvingen dinsdag 16 november van woningcorporatie De Goede Woning de sleutel van hun nieuwe appartement in het duurzame nieuwbouwproject in Palenstein. 

Het winkelcentrum, onderdeel van het project, wordt naar verwachting op 15 december opgeleverd aan de huurders. Die dag kunnen de winkeliers beginnen met het inrichten van hun winkel en draagt De Goede Woning het winkelcentrum over aan Portico Investments als nieuwe eigenaar. Als alles volgens planning verloopt, gaan de winkels in februari 2022 open.
Stadskwartier Palenstein bestaat uit zowel sociale huurwoningen als middenhuur woningen en daarnaast uit 2 supermarkten en 6 kleinere winkels. Stadskwartier Palenstein telt 6 gebouwen: Markies, Barones, Gravin, Koningin, Hertog en Ridder. In totaal bestaat het nieuwbouwproject uit: 109 sociale 2-, 3- en 4-kamerwoningen en 42 4-kamerwoningen in de middenhuur. Hierdoor is er woonruimte gerealiseerd voor jongeren, starters, doorstromers en gezinnen. Een deel van de huurders van de 42 middenhuurwoningen is met hulp van de seniorenmakelaar vanuit een grote eengezinswoning naar Stadskwartier Palenstein verhuisd.

Het nieuwe duurzame woon- en winkelcentrum is aardgasvrij, zeer goed geïsoleerd en de gebouwen zijn voorzien van zonnepanelen en van bodemwarmtepompen. De bouw van Stadskwartier Palenstein is onderdeel van de grootschalige vernieuwing van de wijk Palenstein. In de zomer van 2019 is Waal B.V. in opdracht van De Goede Woning met de bouw gestart op de plek waar vroeger de Jan van Beierenlaanflat stond.

Vanwege de coronamaatregelen wordt het openingsfeest voorlopig uitgesteld. Wel worden de nieuwe bewoners dinsdag verwelkomd door medewerkers van De Goede Woning en kunnen ze genieten van lekkere koffie bij een feestelijke koffiekar. 

Kijk voor meer informatie op www.dgw.nl/stadskwartier-palenstein. 

Uit de krant

Afbeelding
Lezing over wonen voor senioren 26 mei, 11:26
Afbeelding
Demodag bij de Bouwhof 26 mei, 11:16
Afbeelding
Vierde Stationsstraat weer afgesloten voor auto's 26 mei, 10:24 2
Afbeelding
Zorgen over voortbestaan van Voorjaarskermis 26 mei, 09:24 5
Afbeelding
Avontuurlijk genieten bij Scouting Impeesa 25 mei, 09:11
Afbeelding
Teamwinnaars op stap met koets door Zoetermeer 24 mei, 09:41
Afbeelding
Gezellige high tea in de perenboomgaard 24 mei, 09:00
Afbeelding
Meiden DSO naar finale Haaglanden Cup 23 mei, 18:28