Yvonne Kerstens is trots op haar nieuwe roman
Yvonne Kerstens is trots op haar nieuwe roman

“Er zitten nog zoveel verhalen in mijn hoofd”

Actueel 448 keer gelezen

Zoetermeer - “Gewoon een boek over liefde tussen twee personen.” Zo omschrijft Yvonne Kersten het belangrijkste thema voor haar boek. “En tsja, toevallig is het een verhaal over de liefde tussen twee vrouwen, maar dat zou net zo normaal moeten zijn als de liefde tussen een man en een vrouw. Voor mij maakt het niet uit, want elke vorm van liefde is prima”.

Door Marcel Daniëls

Als de schrijfster van het boek ‘Gevoelige snaren’ eenmaal over de liefde begint, lijkt er geen houden meer aan. “Niet voor niets heb ik mijn boek de subtitel ‘liefde is liefde’ meegegeven” zegt ze. “Laat iedereen toch voor zichzelf bepalen hoe ze hun leven willen inrichten en met wie. Waarom moeten anderen zich daar zo nodig tegenaan bemoeien?”
En daarmee hebben we dus direct het thema van haar nieuwste boek te pakken. Ongecompliceerde lesbische liefde waarin we de vriendschap tussen hoofdpersoon Linn en kinderboekenschrijfster Tindra zich verder zien ontwikkelen.
De schrijfster stelt zichzelf de psychoanalytische vraag of het thema mogelijk met haar eigen ervaringen van doen heeft, maar dat blijkt niet het geval. Hooguit zou deze interesse kunnen komen doordat zowel haar moeder als haar dochter liefde hebben opgevat voor iemand van hetzelfde geslacht.
‘Gevoelige snaren’ is overigens niet haar debuut roman. In 2014 verscheen namelijk al een kinderboek van haar hand, ‘Ontsnapt’. Daarmee rijst de vraag of Yvonne altijd al schrijfster had willen worden? “Ja, schrijfster of journaliste, maar het werd me vroeger sterk ontraden om die weg in te slaan. Daar komt bij dat ik ook nog eens dyslectisch ben, dat helpt niet mee mijn toenmalige dromen te realiseren. En toen is het het onderwijs geworden. Ik heb twintig jaar met veel plezier in het basisonderwijs gewerkt en daarna nog eens vijftien jaar als remedial teacher. Maar ook daar ga ik nu mee stoppen, want ik wil me nog meer op het schrijven gaan richten. Ik heb nog zoveel ideeën en ik wil de verhalen die ik al deels geschreven heb ook afmaken. Dus er komen echt nog meer boeken aan, want als ik alles op moet schrijven wat in mijn hoofd zit, dan ben ik nog lang niet klaar”.
Bent u nieuwsgierig geworden? Op woensdag 24 november om 14.00 uur signeert Yvonne haar boek bij boekhandel Sonneveld aan het Oosterheemplein en op vrijdag 26 november is haar boekpresentatie in het Rainbow Café, de enige LHBTI ontmoetingsplaats van Zoetermeer. Dat start om 19.00 uur.
Of check haar website: www.yvonnekersten.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Op obs Arnoldus van Os is de jaarlijkse KEWIK (Kijk eens wat ik kan) wedstrijd gehouden. Er was veel talent te zien! Foto: pr
Talentvolle winnaars van Kijk Eens Wat Ik Kan! op obs Arnoldus van Os gisteren
Jill met haar vader op de schaatsen. Foto: Wiebe Pekema
Jill blij met fantastisch resultaat Skate4Air 28 mrt, 11:47
Rolstoelvierdaagse op pad
Rolstoelvierdaagse zoekt begeleiders 28 mrt, 11:18
Arthur Schipper (Goede Doelencommissie Pelgrimshoeve), wethouder Bouke Velzen en Sanne v. Leeuwen (directeur Pelgrimshoeve). Foto: pr
Wethouder Bouke Velzen bezoekt de Pelgrimshoeve 28 mrt, 10:29
Initiatiefnemers Pritha en Sham te midden van ruim 900 pakken maandverband voor vrouwen in Zoetermeer en Paramaribo. Later in het jaar worden ook de weeshuizen in Bali weer voorzien. Foto: pr
Vele pakken maandverband voor vrouwen in Zoetermeer en scholieren in Paramaribo 28 mrt, 10:27 3
Afbeelding
Column burgemeester Bezuijen: Zorgen om geboortezorg 28 mrt, 09:15
De nieuwe auto van "Tuingezel
Tuingezel verwelkomt nieuwe auto, nu nog chauffeur 28 mrt, 07:18
Johannes Passion op Goede Vrijdag
Indrukwekkende Johannes Passion in Stadstheater 27 mrt, 18:14