Na een avondje uit raakte diverse mensen besmet met corona.
Na een avondje uit raakte diverse mensen besmet met corona. Robbert Roos

Corona-uitbraak na Nablijven Back 2 School

Actueel 2.325 keer gelezen

Zoetermeer - Op vrijdag 29 oktober ging het dak er weer ouderwets af tijdens de Nablijven ‘Back 2 School’ editie bij Class by Jofel. Een gezellig feestje maar dan wel eentje met een kater achteraf. En dat had niets met drank te maken; verschillende mensen geven aan tijdens die avond corona opgelopen te hebben. 

Door Robbert Roos

Het filmpje op Facebook laat een uitbundige menigte zien die het prima naar de zin heeft bij Class by Jofel. Ook Jeroen (achternaam bekend bij de redactie) was met een aantal vrienden van de partij. “Ik ben normaal gesproken regelmatig in het Zoetermeerse uitgaansleven te vinden en had ook nu wel zin in een feestje. Na een paar dagen kregen mijn vrienden en ik klachten zoals hoesten en een loopneus, die erg op corona leken. Voor de zekerheid deden we een coronatest. Die bleek positief.” Jeroen bleek niet de enige. Uit zijn vriendengroep van zeven bleken er vijf positief te testen. Bij een groep vriendinnen waren dat er drie van de vier. Gelukkig hoefde geen van hen opgenomen te worden in het ziekenhuis. Volgens Jeroen was de toegangscontrole die avond niet op orde. “Ik heb met eigen ogen gezien dat mensen zonder geldige QR-code toch naar binnen konden lopen.”

Eigenaar van Class by Jofel Bengt Aanen baalt erg van de situatie en plaatste enkele dagen na het evenement het volgende bericht op Facebook. Nablijvers! “Er is ons ten gehore gekomen dat er mensen die op Nablijven zijn geweest, positief zijn getest op corona. Ondanks dat wij niet weten of dit te herleiden is, willen wij toch iedereen in de gelegenheid stellen hier mee te doen wat zij nodig achten. Hou jezelf in de gaten, be safe en tot de volgende editie!”, aldus Bengt. “We hebben eerder een statement gemaakt voor ons restaurant dat we geen QR-codes zouden vragen. Omdat dit een ander evenement is met meer bezoekers bij elkaar hebben we hier onze verantwoordelijkheid genomen en alle regels gevolgd.” Toch realiseert Aanen zich ook dat er bezoekers zijn die de regels proberen te omzeilen en kan iemand met een geldige QR-code nog steeds besmet zijn of besmet worden. De aantallen die Jeroen noemt hebben zich in elk geval niet bij Class gemeld. 

De GGD Haaglanden is om een reactie gevraagd. Zij wilden echter niet inhoudelijk op de zaak ingaan. De gemeente Zoetermeer was niet op de hoogte van de besmettingen bij Nablijven. In een reactie laten zij weten vooralsnog geen aanleiding te zien om extra te controleren bij Class by Jofel en zullen intern overleggen of het noodzakelijk is om met Class by Jofel en Aanen in gesprek te gaan. Of het zover zal komen is nog maar de vraag. Naar aanleiding van het snel oplopende aantal besmettingen heeft Class by Jofel besloten het evenement voorlopig niet te organiseren.

Uit de krant

Afbeelding
Herbeleef Stadsfestival Zoetermeer 2040 en kijk naar de toekomst 29 sep., 11:10
Afbeelding
Rijsttafelen bij restaurant Saputra (spiced by Indofoods) Ondernemer in Beeld 29 sep., 10:25
Afbeelding
Fascinating Jazz is een maandelijks feestje én viert 25-jarig jubileum 28 sep., 16:20 3
Afbeelding
Genieten van natuurschoon in en om Zoetermeer Natuur in beeld 28 sep., 15:12
Afbeelding
GoodFood Fietstocht naar mooi Voedselbos in Benthuizen 28 sep., 14:03
Afbeelding
Braziliaans Jiu-Jitsu seminar en promoties bij Yotosama 28 sep., 13:09
Afbeelding
Dames van Soetermare in actie tegen zwerfafval en sigarettenpeuken 28 sep., 12:02 1
Afbeelding
Sprookjesachtige kabouterdagen met Staatsbosbeheer in het Bentwoud 28 sep., 11:26 5