Na een avondje uit raakte diverse mensen besmet met corona.
Na een avondje uit raakte diverse mensen besmet met corona. Robbert Roos

Corona-uitbraak na Nablijven Back 2 School

Actueel 2.563 keer gelezen

Zoetermeer - Op vrijdag 29 oktober ging het dak er weer ouderwets af tijdens de Nablijven ‘Back 2 School’ editie bij Class by Jofel. Een gezellig feestje maar dan wel eentje met een kater achteraf. En dat had niets met drank te maken; verschillende mensen geven aan tijdens die avond corona opgelopen te hebben. 

Door Robbert Roos

Het filmpje op Facebook laat een uitbundige menigte zien die het prima naar de zin heeft bij Class by Jofel. Ook Jeroen (achternaam bekend bij de redactie) was met een aantal vrienden van de partij. “Ik ben normaal gesproken regelmatig in het Zoetermeerse uitgaansleven te vinden en had ook nu wel zin in een feestje. Na een paar dagen kregen mijn vrienden en ik klachten zoals hoesten en een loopneus, die erg op corona leken. Voor de zekerheid deden we een coronatest. Die bleek positief.” Jeroen bleek niet de enige. Uit zijn vriendengroep van zeven bleken er vijf positief te testen. Bij een groep vriendinnen waren dat er drie van de vier. Gelukkig hoefde geen van hen opgenomen te worden in het ziekenhuis. Volgens Jeroen was de toegangscontrole die avond niet op orde. “Ik heb met eigen ogen gezien dat mensen zonder geldige QR-code toch naar binnen konden lopen.”

Eigenaar van Class by Jofel Bengt Aanen baalt erg van de situatie en plaatste enkele dagen na het evenement het volgende bericht op Facebook. Nablijvers! “Er is ons ten gehore gekomen dat er mensen die op Nablijven zijn geweest, positief zijn getest op corona. Ondanks dat wij niet weten of dit te herleiden is, willen wij toch iedereen in de gelegenheid stellen hier mee te doen wat zij nodig achten. Hou jezelf in de gaten, be safe en tot de volgende editie!”, aldus Bengt. “We hebben eerder een statement gemaakt voor ons restaurant dat we geen QR-codes zouden vragen. Omdat dit een ander evenement is met meer bezoekers bij elkaar hebben we hier onze verantwoordelijkheid genomen en alle regels gevolgd.” Toch realiseert Aanen zich ook dat er bezoekers zijn die de regels proberen te omzeilen en kan iemand met een geldige QR-code nog steeds besmet zijn of besmet worden. De aantallen die Jeroen noemt hebben zich in elk geval niet bij Class gemeld. 

De GGD Haaglanden is om een reactie gevraagd. Zij wilden echter niet inhoudelijk op de zaak ingaan. De gemeente Zoetermeer was niet op de hoogte van de besmettingen bij Nablijven. In een reactie laten zij weten vooralsnog geen aanleiding te zien om extra te controleren bij Class by Jofel en zullen intern overleggen of het noodzakelijk is om met Class by Jofel en Aanen in gesprek te gaan. Of het zover zal komen is nog maar de vraag. Naar aanleiding van het snel oplopende aantal besmettingen heeft Class by Jofel besloten het evenement voorlopig niet te organiseren.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Afbeelding
Column Sebastiaan Smits: Geschiedenis 16 mei, 11:36
Begraafplaats Binnenweg waar algemene kindergraven als de termijn door nabestaanden niet wordt verlengd na 10 jaar worden geruimd. Foto Kees van Rongen
Familie boos over verwijderen van steen kindergraf Binnenweg 16 mei, 10:35 8
The Sprinter Singers tijdens de Nieuwjaarsvoorstelling.
Voorjaarsconcert door The Sprinter Singers 16 mei, 09:33
Bossenbuurt Meerzicht.
15,7 miljoen voor verduurzaming in de Bossenbuurt in Meerzicht 15 mei, 13:32
Programmeur Maartje van der Veen met het nieuwe programma van het Stadstheater. Foto: Fred Roland
Stadstheater is klaar voor een prachtig nieuw seizoen 15 mei, 10:56
Tijdens de Zero waste tour leer je hoe je de hoeveelheid afval kan verminderen.
Boodschappen doen met minder afval? 14 mei, 15:31
Jacky van der Veen met haar ouders en drie vriendinnen na de kroning tot Miss Elite Diversity 2024. Foto PR
Jacky gekroond tot Miss Elite Diversity 13 mei, 16:21 1
Afbeelding
FC Zoetermeer promoveert naar derde klasse 13 mei, 10:27