Ruud van Hoogdalem op zijn indoor padelbaan.
Ruud van Hoogdalem op zijn indoor padelbaan.

Tenniscentrum Meerzicht omarmt padelsport

Actueel 584 keer gelezen

Zoetermeer - De Padelsport heeft weliswaar raakvlakken met squash en tennis, maar heeft zich inmiddels wel ontwikkeld als een eigen sport. Ruud van Hoogdalem, eigenaar van Tennispark Meerzicht, heeft de naam van zijn tennispark inmiddels dan ook veranderd in Tennis– en Padel Meerzicht. In januari is de officiële opening, maar voor die tijd kan alvast worden warm gedraaid.

Door Nico Mos

“Het leuke is dat mijn opa destijds in 1975 iets nieuws begon door dit tennispark te openen en met indoortennis te beginnen. Nu 45 jaar later herhaalt de situatie zich. In Zoetermeer zijn al buiten padelbanen, maar nog geen indoor padelbanen vandaar dat ik heb besloten om vijf indoor padelbanen aan te leggen”, steekt Ruud van wal. “In 2012 hoorde ik voor het eerst iets over padel en twee jaar later had ik wel wat ideeën maar ik vond de markt nog te klein. Vorig jaar bleek uit een marktonderzoek dat padel steeds populairder aan het worden is. Zeker door de coronauitbraak is tennis en padel enorm gegroeid. Het zijn veilige sporten waarbij de 1.5 meter afstand gemakkelijk is te waarborgen”.

Spanje
“Padel is overgewaaid uit Spanje waar inmiddels zo’n zes miljoen mensen padel spelen. Het is één van de snelst groeiende sporten ter wereld, met wereldwijd ongeveer 18 miljoen beoefenaars. De KNLTB vertegenwoordigt sinds 2016 padel in Nederland. In Nederland zijn al ruim 500 padelbanen op 200 verschillende locaties. Ik zie de toekomst zonnig tegemoet en verwacht zowel nieuwe klanten die uitsluitend willen padellen, maar ook klanten die overkomen van andere sporten en graag kennis willen maken met deze sport”, aldus Ruud.

Speciale actie
“Padel is een makkelijk te spelen sport en na een korte uitleg kan iedereen deze sport beoefenen”, vertelt hij. “Ter kennismaking, bied ik één uur padellen voor vier personen voor € 25 aan. Als je nog geen racket hebt, kan je die bij ons huren voor € 3 per stuk. Voor lezers van het Streekblad bied ik vijf keer één uur gratis padellen aan. Ook worden er nog kennismakingsuren georganiseerd op dinsdag 23 en 30 november van 19:30 uur – 20:30 uur en op de zaterdagen 20 en 27 november van 11:00 tot 12:00 uur. Op deze dagen is iedereen welkom om speluitleg te krijgen en padel zelf te spelen”.

Aanmelden via de mail info@tenniscentrummeerzicht.nl. Wil jezelf een padelbaan reserveren? Dan kan dat via de website: www.tenniscentrummeerzicht.nl”.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

JobHulpMaatje helpt bij de zoektocht naar werk.
Nieuw voorjaarsprogramma JobHulpMaatje 20 feb, 11:44
Robert Verhaaf hangt zijn schilderijen op in de Baztille.
Expositie 'Die weg of Mijn weg' in Ateliers BaZtille 20 feb, 11:35
Drie personen zijn met behulp van een hoogwerker van de brandweer uit de woning gehaald.
Brandweer redt drie personen uit woning in Oosterheem wegens keukenbrand 19 feb, 15:54 1
Foto: Tim Brabander en zijn trainer/coach John Zwalve.
Tim Brabander Nederlands Kampioen Judo 19 feb, 15:30
Stefan de Walle en Eva Van der Gucht overtuigen in toneelstuk Herman
Briljant spel laat rollen verrassend omdraaien 19 feb, 15:24
Scholekster op het gazon van het CKC in het oude dorp. Foto Arno van Berge Henegouwen
Natuur onder de loep 19 feb, 14:49
De Natuurtuin
Rondwandeling in de Natuurtuin 19 feb, 14:43
Samenwerking tussen Hof van Seghwaert en Fonteynenberg
De Hof van Seghwaert en Fonteynenburg gaan voor groei 19 feb, 14:07