Ruud van Hoogdalem op zijn indoor padelbaan.
Ruud van Hoogdalem op zijn indoor padelbaan.

Tenniscentrum Meerzicht omarmt padelsport

Actueel 671 keer gelezen

Zoetermeer - De Padelsport heeft weliswaar raakvlakken met squash en tennis, maar heeft zich inmiddels wel ontwikkeld als een eigen sport. Ruud van Hoogdalem, eigenaar van Tennispark Meerzicht, heeft de naam van zijn tennispark inmiddels dan ook veranderd in Tennis– en Padel Meerzicht. In januari is de officiële opening, maar voor die tijd kan alvast worden warm gedraaid.

Door Nico Mos

“Het leuke is dat mijn opa destijds in 1975 iets nieuws begon door dit tennispark te openen en met indoortennis te beginnen. Nu 45 jaar later herhaalt de situatie zich. In Zoetermeer zijn al buiten padelbanen, maar nog geen indoor padelbanen vandaar dat ik heb besloten om vijf indoor padelbanen aan te leggen”, steekt Ruud van wal. “In 2012 hoorde ik voor het eerst iets over padel en twee jaar later had ik wel wat ideeën maar ik vond de markt nog te klein. Vorig jaar bleek uit een marktonderzoek dat padel steeds populairder aan het worden is. Zeker door de coronauitbraak is tennis en padel enorm gegroeid. Het zijn veilige sporten waarbij de 1.5 meter afstand gemakkelijk is te waarborgen”.

Spanje
“Padel is overgewaaid uit Spanje waar inmiddels zo’n zes miljoen mensen padel spelen. Het is één van de snelst groeiende sporten ter wereld, met wereldwijd ongeveer 18 miljoen beoefenaars. De KNLTB vertegenwoordigt sinds 2016 padel in Nederland. In Nederland zijn al ruim 500 padelbanen op 200 verschillende locaties. Ik zie de toekomst zonnig tegemoet en verwacht zowel nieuwe klanten die uitsluitend willen padellen, maar ook klanten die overkomen van andere sporten en graag kennis willen maken met deze sport”, aldus Ruud.

Speciale actie
“Padel is een makkelijk te spelen sport en na een korte uitleg kan iedereen deze sport beoefenen”, vertelt hij. “Ter kennismaking, bied ik één uur padellen voor vier personen voor € 25 aan. Als je nog geen racket hebt, kan je die bij ons huren voor € 3 per stuk. Voor lezers van het Streekblad bied ik vijf keer één uur gratis padellen aan. Ook worden er nog kennismakingsuren georganiseerd op dinsdag 23 en 30 november van 19:30 uur – 20:30 uur en op de zaterdagen 20 en 27 november van 11:00 tot 12:00 uur. Op deze dagen is iedereen welkom om speluitleg te krijgen en padel zelf te spelen”.

Aanmelden via de mail info@tenniscentrummeerzicht.nl. Wil jezelf een padelbaan reserveren? Dan kan dat via de website: www.tenniscentrummeerzicht.nl”.

Uit de krant

Afbeelding
Lezing over wonen voor senioren 26 mei, 11:26
Afbeelding
Demodag bij de Bouwhof 26 mei, 11:16
Afbeelding
Vierde Stationsstraat weer afgesloten voor auto's 26 mei, 10:24 2
Afbeelding
Zorgen over voortbestaan van Voorjaarskermis 26 mei, 09:24 5
Afbeelding
Avontuurlijk genieten bij Scouting Impeesa 25 mei, 09:11
Afbeelding
Teamwinnaars op stap met koets door Zoetermeer 24 mei, 09:41
Afbeelding
Gezellige high tea in de perenboomgaard 24 mei, 09:00
Afbeelding
Meiden DSO naar finale Haaglanden Cup 23 mei, 18:28