Feest bij de Regenboog
Feest bij de Regenboog

De Regenboog behaalt Vignet Gezonde School

Actueel 625 keer gelezen

Zoetermeer - Vrijdag 5 november vond de feestelijke uitreiking in aanwezigheid van wethouder Ingeborg te Laak plaats. 

Het was een groot feest op het schoolplein waar alle kinderen zich hadden verzameld. De wethouder en drie kinderen uit groep 8 onthulden het nieuwe bord “Gezonde School”

De Regenboog in Zoetermeer mag zich vanaf nu een Gezonde School noemen. Deze basisschool in wijk Meerzicht behaalde de het landelijk Vignet Gezonde School voor het thema Welbevinden. Dit is een landelijke erkenning voor scholen die zich structureel inspannen om de gezondheid en welbevinden van leerlingen te verbeteren. Gezondheid en welbevinden op school draagt bij aan betere schoolprestaties, en minder schooluitval. 

Welbevinden en Sociaal emotionele ontwikkeling 

Basisschool De Regenboog spant zich dagelijks in voor het Welbevinden van de leerlingen en het team. De school besteedt hier structureel aandacht aan in de lessen door bijvoorbeeld de Kanjertraining en door alle leerlingen “daadwerkelijk te zien en te horen”. Een leerlingvolgsysteem t.a.v. de sociaal-emotionele ontwikkeling wordt actief gebruikt. Daarnaast staat positieve relaties opbouwen met de leerlingen en de ouders centraal. Veel aandacht is er voor de betrokkenheid en deskundigheid van het schoolteam zoals traumasensitief werken, voor sommige leerlingen en ouders die veel hebben meegemaakt voordat ze in Zoetermeer kwamen wonen. De Regenboog werkt nauw samen met partners voor eventuele extra zorg.
Naast de belangrijke taak van de school in het aanbieden van het leren van de taal (taalklassen voor kinderen die het Nederlands nog niet machtig zijn), is talentontwikkeling van iedere leerling belangrijk. Hiervoor biedt de Regenboog ook activiteiten na school aan en werkt o.a. samen met de Talentenacademie van Inzet Piezo.

Het feit dat alle activiteiten en inspanningen t.b.v. het thema Welbevinden in samenhang zijn en bovendien niet eenmalig, maar voor meerdere jaren structureel zijn ingepast in het schoolprogramma, maakt dat de Regenboog een Gezonde School genoemd kan worden. Het Vignet Gezonde School is de kroon op het werk en een stimulans om door te gaan. 

GGD Haaglanden ondersteunt de school met de Gezonde School aanpak. Ook de gemeente Zoetermeer onderschrijft en ondersteunt Gezonde School. Meer info: GGD Haaglanden - Gezonde school

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Afbeelding
Column Sebastiaan Smits: Geschiedenis 16 mei, 11:36
Begraafplaats Binnenweg waar algemene kindergraven als de termijn door nabestaanden niet wordt verlengd na 10 jaar worden geruimd. Foto Kees van Rongen
Familie boos over verwijderen van steen kindergraf Binnenweg 16 mei, 10:35 8
The Sprinter Singers tijdens de Nieuwjaarsvoorstelling.
Voorjaarsconcert door The Sprinter Singers 16 mei, 09:33
Bossenbuurt Meerzicht.
15,7 miljoen voor verduurzaming in de Bossenbuurt in Meerzicht 15 mei, 13:32
Programmeur Maartje van der Veen met het nieuwe programma van het Stadstheater. Foto: Fred Roland
Stadstheater is klaar voor een prachtig nieuw seizoen 15 mei, 10:56
Tijdens de Zero waste tour leer je hoe je de hoeveelheid afval kan verminderen.
Boodschappen doen met minder afval? 14 mei, 15:31
Jacky van der Veen met haar ouders en drie vriendinnen na de kroning tot Miss Elite Diversity 2024. Foto PR
Jacky gekroond tot Miss Elite Diversity 13 mei, 16:21 1
Afbeelding
FC Zoetermeer promoveert naar derde klasse 13 mei, 10:27