Feest bij de Regenboog
Feest bij de Regenboog

De Regenboog behaalt Vignet Gezonde School

Actueel 365 keer gelezen

Zoetermeer - Vrijdag 5 november vond de feestelijke uitreiking in aanwezigheid van wethouder Ingeborg te Laak plaats. 

Het was een groot feest op het schoolplein waar alle kinderen zich hadden verzameld. De wethouder en drie kinderen uit groep 8 onthulden het nieuwe bord “Gezonde School”

De Regenboog in Zoetermeer mag zich vanaf nu een Gezonde School noemen. Deze basisschool in wijk Meerzicht behaalde de het landelijk Vignet Gezonde School voor het thema Welbevinden. Dit is een landelijke erkenning voor scholen die zich structureel inspannen om de gezondheid en welbevinden van leerlingen te verbeteren. Gezondheid en welbevinden op school draagt bij aan betere schoolprestaties, en minder schooluitval. 

Welbevinden en Sociaal emotionele ontwikkeling 

Basisschool De Regenboog spant zich dagelijks in voor het Welbevinden van de leerlingen en het team. De school besteedt hier structureel aandacht aan in de lessen door bijvoorbeeld de Kanjertraining en door alle leerlingen “daadwerkelijk te zien en te horen”. Een leerlingvolgsysteem t.a.v. de sociaal-emotionele ontwikkeling wordt actief gebruikt. Daarnaast staat positieve relaties opbouwen met de leerlingen en de ouders centraal. Veel aandacht is er voor de betrokkenheid en deskundigheid van het schoolteam zoals traumasensitief werken, voor sommige leerlingen en ouders die veel hebben meegemaakt voordat ze in Zoetermeer kwamen wonen. De Regenboog werkt nauw samen met partners voor eventuele extra zorg.
Naast de belangrijke taak van de school in het aanbieden van het leren van de taal (taalklassen voor kinderen die het Nederlands nog niet machtig zijn), is talentontwikkeling van iedere leerling belangrijk. Hiervoor biedt de Regenboog ook activiteiten na school aan en werkt o.a. samen met de Talentenacademie van Inzet Piezo.

Het feit dat alle activiteiten en inspanningen t.b.v. het thema Welbevinden in samenhang zijn en bovendien niet eenmalig, maar voor meerdere jaren structureel zijn ingepast in het schoolprogramma, maakt dat de Regenboog een Gezonde School genoemd kan worden. Het Vignet Gezonde School is de kroon op het werk en een stimulans om door te gaan. 

GGD Haaglanden ondersteunt de school met de Gezonde School aanpak. Ook de gemeente Zoetermeer onderschrijft en ondersteunt Gezonde School. Meer info: GGD Haaglanden - Gezonde school

Uit de krant

Afbeelding
Lezing over wonen voor senioren 26 mei, 11:26
Afbeelding
Demodag bij de Bouwhof 26 mei, 11:16
Afbeelding
Vierde Stationsstraat weer afgesloten voor auto's 26 mei, 10:24 2
Afbeelding
Zorgen over voortbestaan van Voorjaarskermis 26 mei, 09:24 5
Afbeelding
Avontuurlijk genieten bij Scouting Impeesa 25 mei, 09:11
Afbeelding
Teamwinnaars op stap met koets door Zoetermeer 24 mei, 09:41
Afbeelding
Gezellige high tea in de perenboomgaard 24 mei, 09:00
Afbeelding
Meiden DSO naar finale Haaglanden Cup 23 mei, 18:28