Silvia van der Knaap
Silvia van der Knaap Tjapko de Heus

Bij ingrijpende levensveranderingen moet er veel geregeld worden

Actueel 220 keer gelezen

Zoetermeer - In periodes van ingrijpende levensveranderingen komt er ontzettend veel op u af, en dat juist in een zeer emotionele en verdrietige periode. Wat is er geregeld? Of is er juist niets geregeld? Waar moet ik beginnen? Wie gaat wat regelen? 

Ik ben Silvia van der Knaap en vijf jaar geleden ben ik gestart met mijn onderneming met het bieden van ondersteuning bij de afwikkeling van nalatenschappen, in een periode waarin mensen een dierbare zijn verloren. Tijdens de afwikkeling liep ik regelmatig tegen het feit aan dat de zaken niet goed waren geregeld met veel ingrijpende gevolgen bij de nabestaanden.

Heeft u het goed geregeld?

In de praktijk blijkt niet altijd alles zo goed geregeld. Dan kan de afwikkeling van een nalatenschap een hele zoektocht worden. Als een dierbare is overleden, komt er ontzettend veel op je af, en dat juist in een zeer emotionele en verdrietige periode waarin je hier niet over na wil denken. Wat is er geregeld, of is er niets geregeld? Het blijkt meer dan eens een grote zoektocht waar alles te vinden is en hoe alles af te wikkelen en te regelen. Ook de wet- en regelgeving op dit gebied is vaak niet eenvoudig en de nodige kennis ontbreekt.

Zorg uit handen

Ik laat de zon weer schijnen bij ingrijpende levensveranderingen door de zorgen uit handen te nemen. Hierdoor creëer ik rust, dit in een tijd van verdriet, verwarring en vragen. Persoonlijke begeleiding en individuele aandacht staan daarbij voorop. “Je bent de vertrouwenspersoon voor de mensen in deze moeilijke tijd, nabestaanden vinden het fijn als er één (contact-) persoon is die bij je thuis komt”.

“Corona tijd”

Met name in deze ‘Corona tijd’ vragen veel mensen zich af hoe het allemaal moet als er een keer iets gebeurt waardoor ze, misschien tijdelijk, niet meer zelfstandig zijn of zelfstandig beslissingen kunnen nemen. Men is hier bewust mee bezig. Ik ga met de mensen in gesprek welke mogelijkheden er zijn. Zo kunnen de mensen ergens op terugvallen zodra iemand ziek wordt of komt te overlijden. 

Maar ik hou het niet bij praten alleen, we gaan met elkaar vooral praktisch aan de slag om zaken voor elkaar te krijgen. Ik begeleid, zo nodig, mensen bij het opstellen van een testament of levenstestament. Zij kunnen mij desgewenst benoemen als hun executeur of gevolmachtigde (levensexecuteur). Met een aantal notarissen zijn goede samenwerkingen maar een eigen gekozen notaris is natuurlijk ook mogelijk.

Bijstaan

Silvia staat de mensen graag praktisch en emotioneel bij. Met name de persoonlijke en vertrouwde benadering geeft vertrouwen en rust. Ik breng de financiële en juridische situatie vooraf maar ook voor de achterblijvers in kaart en bespreek hoe we de zaken goed kunnen oppakken.

Levensdocument

Om uw persoonlijke en financiële situatie inzichtelijk te maken, raad ik u aan om een levensdocument op te stellen. In dit document kunt u uw contracten, lidmaatschappen, verzekeringen en uitvaartwensen vastleggen. Maar ook wachtwoorden, persoonlijke accounts en wie de sleutels van uw woning heeft, kunt u hierin opslaan. Dit veilig opgeslagen in een digitale kluis. 

“Dit dossier geeft rust en vertrouwen indien iemand plotseling overlijdt of handelingsonbekwaam wordt”, weet Silvia. Zowel bij leven als na overlijden heeft dit document zijn nut als praktisch document keer op keer bewezen. Als vertrouwenspersoon sta ik u deskundig bij om dit voor u te regelen.

Samen

Ik doe het niet alleen. Samen met mijn partners zorgen wij ervoor dat de zaken goed worden geregeld. De werkzaamheden worden uit handen genomen bij ingrijpende levensveranderingen en wij bieden u die continuïteit als u ons nodig heeft.

Ook al zou u het alleen kunnen doen, waarom zou u het alleen moeten doen?

Vrijblijvend gesprek

Wilt u meer weten over hoe u de zaken goed kunt regelen? Ik kom graag bij u langs voor een vrijblijvend gesprek. U kunt mij bereiken via telefoon 015-7503232 Of neem eerst een kijkje op de website, daar vindt u ook een video over mijn werkzaamheden.

Silvia van der Knaap

info@silviavanderknaap.nl

www.silviavanderknaap.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Joost Suijten (links) opent alweer zijn tiende restaurant.
Joost Suijten streeft naar 40 Pannenkoe's 21 uur geleden
Afbeelding
Mooonz zoekt een part-time medewerkster voor de winkels in Zoetermeer en Alphen a/d Rijn 21 uur geleden
Teams met hardlopers, fietsers en ondersteuneners leggen ruim 500 km af om geld in te zamelen voor projecten voor mensen met kanker.
Steun de Roparun Collecte van Team 62 in Zoetermeer 21 uur geleden
Studente Hannah Bakker in het kijkdepot bij de hoog gewaardeerde Zoetermeerse klompenkar uit 1932. Foto Kees van Rongen
Hoogste waardering oude objecten kijkdepot 22 uur geleden
Monique van Damme van de SP overhandigde ruim 1500 handtekeningen aan directeur Peter van der Meer van het HagaZiekenhuis.
Veel handtekeningen tegen afschaling HagaZiekenhuis 17 apr, 18:05 1
Voor Zoetermeers erfgoed is vooralsnog geen ruimte in Zoetermeer (foto: Gerard van Warmerdam).
Gmeente heeft voorlopig nog geen geld voor een erfgoedcentrum 17 apr, 17:04 2
Vriendinnen Desiree Verzantvoort en Toine Tonies op een verlaten terras op het Stadhuisplein: “Dat is bij het Koningsontbijt wel anders.” (foto: Kees van Rongen).
Heerlijk Oranje sfeertje bij Koningsontbijt 17 apr, 16:03
Afbeelding
Feest bij Remco's Cycle Service in Zoetermeer 17 apr, 10:24