Silvia van der Knaap
Silvia van der Knaap Tjapko de Heus

Bij ingrijpende levensveranderingen moet er veel geregeld worden

Actueel 133 keer gelezen

Zoetermeer - In periodes van ingrijpende levensveranderingen komt er ontzettend veel op u af, en dat juist in een zeer emotionele en verdrietige periode. Wat is er geregeld? Of is er juist niets geregeld? Waar moet ik beginnen? Wie gaat wat regelen? 

Ik ben Silvia van der Knaap en vijf jaar geleden ben ik gestart met mijn onderneming met het bieden van ondersteuning bij de afwikkeling van nalatenschappen, in een periode waarin mensen een dierbare zijn verloren. Tijdens de afwikkeling liep ik regelmatig tegen het feit aan dat de zaken niet goed waren geregeld met veel ingrijpende gevolgen bij de nabestaanden.

Heeft u het goed geregeld?

In de praktijk blijkt niet altijd alles zo goed geregeld. Dan kan de afwikkeling van een nalatenschap een hele zoektocht worden. Als een dierbare is overleden, komt er ontzettend veel op je af, en dat juist in een zeer emotionele en verdrietige periode waarin je hier niet over na wil denken. Wat is er geregeld, of is er niets geregeld? Het blijkt meer dan eens een grote zoektocht waar alles te vinden is en hoe alles af te wikkelen en te regelen. Ook de wet- en regelgeving op dit gebied is vaak niet eenvoudig en de nodige kennis ontbreekt.

Zorg uit handen

Ik laat de zon weer schijnen bij ingrijpende levensveranderingen door de zorgen uit handen te nemen. Hierdoor creëer ik rust, dit in een tijd van verdriet, verwarring en vragen. Persoonlijke begeleiding en individuele aandacht staan daarbij voorop. “Je bent de vertrouwenspersoon voor de mensen in deze moeilijke tijd, nabestaanden vinden het fijn als er één (contact-) persoon is die bij je thuis komt”.

“Corona tijd”

Met name in deze ‘Corona tijd’ vragen veel mensen zich af hoe het allemaal moet als er een keer iets gebeurt waardoor ze, misschien tijdelijk, niet meer zelfstandig zijn of zelfstandig beslissingen kunnen nemen. Men is hier bewust mee bezig. Ik ga met de mensen in gesprek welke mogelijkheden er zijn. Zo kunnen de mensen ergens op terugvallen zodra iemand ziek wordt of komt te overlijden. 

Maar ik hou het niet bij praten alleen, we gaan met elkaar vooral praktisch aan de slag om zaken voor elkaar te krijgen. Ik begeleid, zo nodig, mensen bij het opstellen van een testament of levenstestament. Zij kunnen mij desgewenst benoemen als hun executeur of gevolmachtigde (levensexecuteur). Met een aantal notarissen zijn goede samenwerkingen maar een eigen gekozen notaris is natuurlijk ook mogelijk.

Bijstaan

Silvia staat de mensen graag praktisch en emotioneel bij. Met name de persoonlijke en vertrouwde benadering geeft vertrouwen en rust. Ik breng de financiële en juridische situatie vooraf maar ook voor de achterblijvers in kaart en bespreek hoe we de zaken goed kunnen oppakken.

Levensdocument

Om uw persoonlijke en financiële situatie inzichtelijk te maken, raad ik u aan om een levensdocument op te stellen. In dit document kunt u uw contracten, lidmaatschappen, verzekeringen en uitvaartwensen vastleggen. Maar ook wachtwoorden, persoonlijke accounts en wie de sleutels van uw woning heeft, kunt u hierin opslaan. Dit veilig opgeslagen in een digitale kluis. 

“Dit dossier geeft rust en vertrouwen indien iemand plotseling overlijdt of handelingsonbekwaam wordt”, weet Silvia. Zowel bij leven als na overlijden heeft dit document zijn nut als praktisch document keer op keer bewezen. Als vertrouwenspersoon sta ik u deskundig bij om dit voor u te regelen.

Samen

Ik doe het niet alleen. Samen met mijn partners zorgen wij ervoor dat de zaken goed worden geregeld. De werkzaamheden worden uit handen genomen bij ingrijpende levensveranderingen en wij bieden u die continuïteit als u ons nodig heeft.

Ook al zou u het alleen kunnen doen, waarom zou u het alleen moeten doen?

Vrijblijvend gesprek

Wilt u meer weten over hoe u de zaken goed kunt regelen? Ik kom graag bij u langs voor een vrijblijvend gesprek. U kunt mij bereiken via telefoon 015-7503232 Of neem eerst een kijkje op de website, daar vindt u ook een video over mijn werkzaamheden.

Silvia van der Knaap

info@silviavanderknaap.nl

www.silviavanderknaap.nl

Uit de krant

Afbeelding
Lezing over wonen voor senioren 26 mei, 11:26
Afbeelding
Demodag bij de Bouwhof 26 mei, 11:16
Afbeelding
Vierde Stationsstraat weer afgesloten voor auto's 26 mei, 10:24 2
Afbeelding
Zorgen over voortbestaan van Voorjaarskermis 26 mei, 09:24 5
Afbeelding
Avontuurlijk genieten bij Scouting Impeesa 25 mei, 09:11
Afbeelding
Teamwinnaars op stap met koets door Zoetermeer 24 mei, 09:41
Afbeelding
Gezellige high tea in de perenboomgaard 24 mei, 09:00
Afbeelding
Meiden DSO naar finale Haaglanden Cup 23 mei, 18:28